M1 Sınıfı Karavanlarımızın 2 Yılda Muayene Olması Çabalarımız..!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,919
Ynt: M1 Sınıfı Karavanlarımızın 2 Yılda Muayene Olması Çabalarımız..!

Adil05' Alıntı:
Levent Bey .Bir dilekçe örneği Yazmanız mümkün mü? Teşekkürler.

Adil hocam forumda benden daha iyi derdimizi anlatacak değerli arkadaşlar var,
dilekçe örneğini onlardan rica edelim, yardımcı olsunlar,
selamlar

Zayıf bir ihtimal olsa da . Sanki , diyorum kendikendime.
Madem ki M1 sayılıp yük taşıyamıyorsak , yolcu sayımızın da kurallar gereklılıgı ile bir hayli düşürülmesine de eyvallah etmiş sek , "hususi" sayılmayı biz kabullenmişiz.
Tek amacımız gezmek olan bir avuç bizler , terbiyeli-terbiyeli sağ şeritten gidiyoruz işte. Bizi görsünler ve duysunlar istiyorum . O halde madem ki "hususi" yiz , diger bâzı husiler gibi iki yılda bir muayene uygulanmasını istesek çok mu (?) oluruz .

mehmet_mtrs' Alıntı:
Zayıf bir ihtimal olsa da . Sanki , diyorum kendikendime.
Madem ki M1 sayılıp yük taşıyamıyorsak , yolcu sayımızın da kurallar gereklılıgı ile bir hayli düşürülmesine de eyvallah etmiş sek , "hususi" sayılmayı biz kabullenmişiz.
Tek amacımız gezmek olan bir avuç bizler , terbiyeli-terbiyeli sağ şeritten gidiyoruz işte. Bizi görsünler ve duysunlar istiyorum . O halde madem ki "hususi" yiz , diger bâzı husiler gibi iki yılda bir muayene uygulanmasını istesek çok mu (?) oluruz .
Mehmet Bey, o kadar güzel ve mantıklı ve de açıklayıcı konuşuyorsun ki:ben olsam iki yılda bir muayeneyi veririm gider.Dilerim tüm üyeler aynı hassasiyetle konuya yaklaşırlar da ,bu konuyu çözümleriz.Sevgiler de Bizden olsun.

airboat' Alıntı:
Bir sen bir de ben;elde var iki!
Yok mu artıran!
Haydi dostlar,arkadaşlar,kardeşler :mad:

Bu konu başlığını mart 2013 tarihinde açmıştım. İlgisi nedeniyle Güngör kardeşimiz buraya taşıdı.
Konu hakkındaki görüşlerini bazı arkadaşlar yazdı, kimileri de hiç ilgilenmedi.
2012 yılında karavanımın ruhsatını aldım. Bana süpriz yaptılar diye düşündüm. TUV e 2 yıl sonra davet ediliyordum.
Benim ruhsatım 2 YILLIK tı. Kısaca 2014 Temmuzunda TUV davet ediliyordum.
Gercek benim araç M1 sıfına geçmiş,özelleşmişti,yıllık en fazla 5000klm yapıyordu. Aracımın teknik aksamı bu klm ile
yıpranması söz konusu değildi.Ticari araç değildi. Otomobilin yaptığı yıllık ortalama olan 20.000 klm dörtte birini bile yapmıyorduk.
Kamu kurumların istihdam edilen;itfaiye,Ambulans, vs özel amaçlı araçlar TUV den kendilerini soyutlayıp yıllık vergide
vermiyorlar. Benim gibi Ambulans almaya kalktığında hem yıllık vergi artı TUV muayenelerini cezasıyla birlikte tahakkuk ettiriyor.
Ne yazık ki kümesteki tavuk olmuşuz,yem vermiyorlar, yumurtamızı da alıyorlar.

Sayın Yetkili

-Kanuna göre özel amaçlı taşıt olarak belirtilen araçlar arasında karavan belirtilmemiş.
-Kanunda karavan ibaresi hiçbir yerde geçmiyor. Kamp taşıtı tanımı var.
-Kanuna göre; otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork için alınan muayene ücreti aynı sınıfta.
Madde 80 – Trafikle ilgili diğer kurallar ile tehlikeli madde taşıyan araçlar, çeken, çekilen araçlar, kol ve grup halinde seyreden araçlar ve hayvan sürüleri, taşıma sınırı ve gabari ölçüleri ile yük ve yolcu taşınması ile ilgili diğer kurallar ve şartlar yönetmelikte gösterilir.
-Yönetmeliğe göre karavan, özel amaçlı taşıt sınıfında motorlu karavan olarak tanımlanıyor.
İlave olarak kamp taşıtı sınıfı da mevcut.
-Karayollari Trafik Yönetmeliginin tanımlamalar kısmında,
4) Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile
yürütülenlere “motorlu taşıt” insan ve hayvan gücü ile yürütülenlere “motorsuz taşıt” denir.
Ayrıca, bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara “hususi taşıt”, çeşitli şekillerde kazanç sağlamak amacıyla kullanılanlara “ticari taşıt”, Taşıt Kanunu kapsamına girenlere “resmi taşıt”, resmi olmakla birlikte ticarilik niteliği taşıyanlara da “resmi ticari taşıt” denir.
14) Özel Amaçlı Taşıt: Özel amaçla insan veya eşya taşımak için imal edilmiş olan ve itfaiye, cankurtaran (SC), naklen yayın ve kayıt (radyo, sinema, televizyon), kütüphane, motorlu karavan (SA), zırhlı araç (SB), araştırma, cenaze araçları (SD) ile bozuk veya hasara uğramış taşıt ve araçları çekmek, taşımak veya kaldırmak gibi özel işlerde kullanılan motorlu araçtır.
19) Kamp Taşıtı: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Yük taşımasında kullanılmayan; iç dizaynı tatil yapmaya uygun teçhizatlarla donatılmış, hizmet edebileceği kadar yolcu taşıyabilen SA kodlu motorlu araçtır.
-Yönetmeliğin arac sınıfları kısmında ise
2) M Sınıfı – En az dört tekerlekli ve yolcu taşımasında kullanılan motorlu araçlardır.
2.1) M1 Sınıfı: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü dahil en fazla 9 oturma yeri olan motorlu araçtır.

5) Özel Amaçlı Taşıt: Yolcu veya yük taşımak üzere özel bir işlevi yerine getirmek için kullanılan (bunun için özel gövde düzenekleri ve/veya ekipmanları gereklidir) M, N veya O sınıfı motorlu araçtır.

5.1) Motorlu Karavan: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan özel maksatlı M sınıfı SA kodlu motorlu araçtır.
Koltuklar ve masa,
Koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı,
Yemek pişirme imkânları,
Depolama/Saklama imkânları.
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilir; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir.

olarak karavan ayrıntılı olarak açıklanmış.

-Muayene sürelerine baktığımızda kanun
Madde 34 – Trafiğe çıkarılacak motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığı ekonomik yapıları da, dikkate alınmak suretiyle belirli zamanlarda muayene edilerek tespit edilir.
(Ek: 17/10/1996 - 4199/14 md.) Bu Kanuna göre, yaptırılması zorunlu olan mali sorumluluk sigortası geçerli teminat tutarları üzerinden yaptırılmamış araçlar, muayeneye alınmazlar.
Motorlu araçların muayenelerinin, yönetmelikte belirtilen süreler içinde yaptırılması zorunludur.

yukarıdaki madde ile yönetmeliği adres göstermekte. Yönetmelikte ise

Motorlu araç trafik belgesi ve geçerliliği
Madde 33- (Başlığı ile birlikte değişik:RG-9/9/2011-28049)
Motorlu araç trafik belgesi, tescil işlemleri tamamlanmış araçların trafiğe çıkarılmasına müsaade edilen ve muayene sürelerini belirleyen bir belgedir.

Motorlu araç trafik belgesi, her muayene süresi sonunda yetkili kılınmış muayene istasyonu görevlilerince, taşıt cinslerine göre yönetmelikte belirtilen süre kadar uzatılır ve trafik belgesinin muayeneye ait bölümüne gerekli kayıtlar işlenerek tasdik ve imza edilir.

Motorlu araç trafik belgesi, yıpranması, kaybolması veya muayene bölümlerinin bitmiş olması halinde, herhangi bir tescil biriminde yenilenir. Bu değiştirmelerde tescil belgesindeki bilgiler esas alınır.

Olarak görünmekte ve araçların cinslerine göre muayene sürelerinin belirlendiği işaret edilmektedir. Ruhsatımın muayene sayfasında cinsi kısmında ÖZEL AMAÇLI (Motor Karavan) yazmakta.

Araçların Teknik Şartlara Uygunluğu ve Muayeneleri
MADDE 67 – (Değişik: RG-18/05/2007-26526)
Teknik şartlara uygun durumda olmayan araçların trafiğe çıkarılması yasaktır.
(Değişik ikinci fıkra:RG-1/9/2010-27689) Araçların cinslerine, kullanım amaç ve şekillerine göre muayene süreleri, Ulaştırma Bakanlığınca araç muayenesi ile ilgili olarak çıkarılan yönetmelikte belirtilir.

Yukarıdaki yönetmelik maddesi ile muayene süresi için Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İsletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliğe bakıldığında,

Muayene Esasları
Madde 8- Araç muayeneleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeligi,
Sanayi ve Ticaret Bakanlıgınca yürürlüge konulan Tip Onay Yönetmelikleri, Araçların İmal Tadil ve
Montajı Hakkında Yönetmelik ile bu Yönetmelikte yapılan düzenlemeler dikkate alınarak Ek-1’de
belirtilen sınıflara göre ve asgari Ek-2’de verilen cetveldeki hususları kapsayan kontrol ve testleri içerir.
Bu kontrol ve testlerin yapılması zorunludur.
Araçların muayenelerinde Ek-1’de belirtilen sınıflar esas alınır. Bakanlık bu sınıflar ile muayene
kurallarında düzenleme ve degisiklikler yapabilir. Yapılan degisiklikler ve düzenlemeler genelgelerle
isletici veya Alt isleticilere duyurulur.

Ek-1 (Degisik:R.G-18/08/2007-26617)
TASIT SINIFLARI :

1) Yolcu tasımak için kullanılan ve sürücü koltugu haricinde 8’den fazla koltugu olan motorlu
tasıtlar,
2) Yük tasımak için kullanılan ve azami müsaade edilebilir agırlıgı 3500 kg’dan fazla olan motorlu
tasıtlar,
3) Azami müsaade edilebilir agırlıgı 3500 kg’dan fazla olan römorklar ve yarı römorklar,
4) Taksiler ve ambulanslar
5) Normal olarak karayolunda yük tasımak için kullanılan ve azami müsaade edilebilir agırlıgı 3500
kg’dan az olan tarım ve orman traktörleri haricindeki en az dört tekerlekli motorlu ve motorsuz
tasıtlar,
6) Yolcu tasımak için kullanılan ve sürücü koltugu haricinde 8’den az koltugu olan en az dört
tekerlekli motorlu tasıtlar,
7) Traktörler,
8) Motosikletler, Motorlu Bisikletler,
1, 2 ve 3 numarada yer alan tasıtlar agır araçlar, 4, 5, 6, 7 ve 8 numarada yer alan tasıtlar hafif araçlar
sınıfına girer.
Ek-1 e göre araçlarımız hafif araçlar sınıfına giriyor. Aynı yönetmelikte muayene süreleri için ilgili 14. madde de,

YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler
Muayene Süresi
Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye
tabidir. Buna göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yas sonunda ve devamında her iki
yılda bir,
b) (Değişik: R.G-07/01/2010-27455) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş
sonunda ve devamında iki yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yas sonunda ve devamında üç
yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yas sonunda ve devamında
iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yas sonunda ve devamında
yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.

olarak belirtilmiş.

a) şıkkında bahsedilen ( hususi otomobilin ) ne olduğu kanun, yönetmelik ve tamimlerde tanımlamalar kısmında açıklanmadığından şahsıma ait Karavan ile buluştuğum diğer karavancı arkadaşlar arasında yapılan konuşmalarda kiminin 2 yılda bir kiminin ise 1 yılda bir muayeneye tabi olduklarını öğrendim.

Bakanlığınızın internet sitesindeki bilgi edinme kısmına yazdığım aşağıdaki dilekçeye,

Selamlar
Şahsıma ait; sınıfı M1G, cinsi Özel Amaçlı (Motor Karavan) olan Land Rover Defender araçtan yapılma alkovenli bir motorlu karavanım var.
Yaptığım araştırmada kanun, muayene süresinin yönetmelikle belirleneceği yazıyor. Yönetmelikte araçların cinslerine göre muayene süresinin belirleneceği yazmakta.
Aracımın cinsi Özel Amaçlı (Motor Karavan),
Öğrenmek istediğim Muayene istasyonları muayene sürelerini hangi kanun, yönetmelik ve genelgeye göre tayin etmektedir.
Mümkünse ilgili kanun, yönetmelik ve genelgenin birer kopyasını veya varsa araç cinslerine göre muayene istasyonlarının uyguladığı muayene sürelerini gösterir bir çizelgeyi
tarafıma göndermenizi saygılarımla arz ediyorum.
Kenan YAMA

Aşağıdaki cevabı yolladınız. Teşekkür ediyorum.

Sayın KENAN YAMA

İlgi: 05/04/2013 tarih ve 79056 sayılı, başvurunuz.

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik? in ?Muayene Süresi? başlıklı 14 üncü maddesi; Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;

a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir, periyodik muayeneye tabi tutulur? hükmüne amirdir.

Bilgilerinize rica ederim.

Bu cevabı verdiniz ve ben aracımın hangi seceneğe girdiğini anlayamadım. Aşağıdaki dilekce ile yeniden başvurdum.

Sayın Yetkili
Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliğinin Muayene Esasları Madde 8- Ek-1 (Degisik:R.G-18/08/2007-26617) TASIT SINIFLARI : kısmında aracım hafif sınıf araç tanımlaması içersinde, bu madde dikkate alındığında YEDİNCİ BÖLÜM Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler, Muayene Süresi, Madde 14, teki hususi otomobiller tabiri hangi araçları kapsıyor? M1 sınıfı araçlar bu cins araçlar listesi içinde mi? ve benim M1G, cinsi Özel Amaçlı (Motor Karavan) olan Land Rover Defender araçtan yapılma alkovenli motorlu karavanım dilekçeme cevaben belirttiğiniz seçeneklerden hangisine girdiğini açık şekilde bildirmenizi arz ediyorum.
Kenan YAMA
Başvuru numaranız: 79899

Sayın KENAN YAMA

İlgi: 10/05/2013 tarih ve 81675 sayılı, başvurunuz.
İLGİ BAŞVURUNUZ İNCELENMİŞ OLUP , CEVAPLANMIŞTIR AYRICA KUGM.GOV.TR İNTERMET ADRESİNDE MEVZUAATLR KISMINDA BULABİLİRSİNİZ.
Başvuru Detayı
Sayı : 79899

Cevap şekli : Kısmen Olumlu Kısmen Red *
Cevap Metni : Sayın KENAN YAMA İlgi: 15/04/2013 tarih ve 79899 sayılı, başvurunuz. Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 3 maddesinin (a) bendinin 4 numaralı alt bendinin 2 nci fıkrası; ?Ayrıca, bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara ?hususi taşıt?, çeşitli şekillerde kazanç sağlamak amacıyla kullanılanlara ?ticari taşıt?, Taşıt Kanunu kapsamına girenlere ?resmi taşıt?, resmi olmakla birlikte ticarilik niteliği taşıyanlara da ?resmi ticari taşıt? denir.? hükmüne amir olup; otomobiller kullanım amacına göre resmi, hususi veya ticari olarak tescil edilmektedir. Bilgilerinize rica ederim.

27.05.2013 tarihli cevabınızda da aracımın 14. Maddedeki seceneklerden hangisine dahil olduğunu bildirmemişsiniz.

Sayın Yetkili

Benim M1G, cinsi Özel Amaçlı (Motor Karavan) olan, iki kişilik hususi kullanımlı yolcu nakli için kullanılan Land Rover Defender araçtan yapılma alkovenli motorlu karavanım dilekçeme cevaben belirttiğiniz Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik in, Muayene Süresi başlıklı 14 üncü maddesi; seçeneklerinden hangisine girdiğini açık şekilde bildirmenizi arz ediyorum.

Kenan YAMA

İlgi: 05/04/2013 tarih ve 79056 sayılı, başvurunuz.
Sayı : 79899
İlgi: 10/05/2013 tarih ve 81675 sayılı, başvurunuz.

Başvuru numaranız: 82787

Başbakanlık bilgi isteme sistemindende başvuruda bulundum.
Başbakanlık
Başvuru Tarihi : 27.05.2013 Başvuru Sayısı : 466542
82787 nolu dilekçeme aşağıdaki yazıyı yolladınız.
Sayın KENAN YAMA

İlgi: 27/05/2013 tarih ve 82787 sayılı, başvurunuz.
İLGİ BAŞVURUNUZ İNCELENMİŞ OLUP, KONUYKA İLGİKLİ CEVAP VERİLMİŞ TİR. AYRICA kugm.gov.tr INTERNET ADRESİNDE MEVZUATLAR BÖLÜMÜNDE BULABLİRSİNİZ.

BENİM ARACIM KAÇ YILDA BİR MUAYENE OLACAK.
Lütfen bana M1G sınıfı, Özel amaclı (Motorlu karavan) hususi yocu nakli için kullanılan aracımın muayene süresinin kaç yıl olduğunu kim söyleyecek.
Kenan YAMA

Kenan emeğine saygı duyuyor ve çalışman için teşekkür ediyorum.Bu çalışmanın sonucuna üzüldüm.Bir ülkede kulağı gösterecek bir yetkili ile muhatap olamamak, insana acı veren o.
Durmak yok mücadeleye devam.

Kenan bey de benim gibi sonuç alıncaya kadar ısrarla işi takip edenler sınıfında imiş. Teşekkürler. Yalnız olmadığımı bilmek rahatlatıyor. :smiley:

"İlgili"ler aslınca çok açık bir cevabı kendi üsluplarına göre cevaplamışlar: "Biz de bilmiyoruz." :smiley: :smiley:

Daha kötüleriyle de karşılaştım. "Soru mevzuat hakkında görüş istediği için bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında değildir" de diyebilirlerdi.

BENİM ARACIM KAÇ YILDA BİR MUAYENE OLACAK.
Lütfen bana M1G sınıfı, Özel amaclı (Motorlu karavan) hususi yocu nakli için kullanılan aracımın muayene süresinin kaç yıl olduğunu kim söyleyecek.
Kenan YAMA
[/quote]

Uğraşınız için sizi kutlarım, sonuca ulaşılmadı ama,dürtme yapılmış oldu.
Bu konuda yapılacak başvurular çoğaldıkca sonuç alınacağını umuyorum.
Şu düşüncem hala devam ediyor.Ata Sözü:Bir elin nesi var,iki elin sesi var.Bu nedenle karavan dernek yöneticilerinin
ellerindeki Dernek antetli kağıtlarını ve mühürlerini kullanarak, yeni başvuru yapmalarını,başvurularında karavan ve işlevini anlatarak, TUV ve Sigorta sorunlarını tekrar tekrar deşip yetkililere durumu anlatmaları gerektiği düşüncesindeyim.

güngör' Alıntı:
Sevgili Buğra merhaba,

Karavancının derdinden karavancı anlar :smiley: gerçekten sıkıntılar büyük gerek TÜV gerekse sigorta konuları bizlerin gündemindeki
2 önemli konu seninde sigorta konusunda derdimizden anlayan olarak ilgi ve bilgine herzaman ihtiyaç olacaktır.

İşlerinde başarılar dilerim. Selamlar

Selam Güngör Dostum,
Karavancıları ferahlatacak bir bilgi de ben vereyim. Gecen hafta Motokaravanı nı bitirip TUV 'e giren bir dostumuz da Muayene süresi İKİ yıl olarak belirlendi.
Başkent TUV konusunda daha bilinçli galiba.

airboat' Alıntı:
Selam Güngör Dostum,
Karavancıları ferahlatacak bir bilgi de ben vereyim. Gecen hafta Motokaravanı nı bitirip TUV 'e giren bir dostumuz da Muayene süresi İKİ yıl olarak belirlendi.
Başkent TUV konusunda daha bilinçli galiba.

Seyfettin bey;

Bunu baska konu basliklari altindada okuduk ama bu bir yanlislik midir? Yoksa yeni yapilmis bir degisiklik midir?

melihbozkurt' Alıntı:
Seyfettin bey;

Bunu baska konu basliklari altindada okuduk ama bu bir yanlislik midir? Yoksa yeni yapilmis bir degisiklik midir?

Melih Kardeşim,
Benim motokaravanım da 2012 temmuzunda karavan olarak tescil için TUV e girdi. İkinci TUV yılı 2014 Temmuzu olarak ruhsata işlendi. Geçen hafta da karavana dönüşüm onayı için yine 2 yıl için muayene edilir diye onay verildi.
Gerçekleşen olay; yanlışlıkta değil,yeni bir değişiklikte yok.
Karayolları yönetmeliğinde; M1 sınıfı araçların muayenelerinin (Hususi Yani Özel Amaclı araçların) iki yılda bir yapılması istenmektedir.
1.Ankara Bölgesi Yönetmelik kurallarını uyguluyor.
2.Diğer bölgeler bu kuralları bilmiyor ya da kasıtlı olarak görmezden geliyor.
Sonuç:Şu ana kadar, Muayene süresi bir yıl olan ve bir yılı tekrar tekrar edenlerden itiraz eden yok,var sa bile TUV istasyon yetkilisi de emir böyle diyerek geçiştiriyor. İtiraz eden de sadece ben değilim ya diye olayı kabulleniyor.
Karavan derneklerinin de bu işlemin düzeltilmesi için bir girişimi olduğu kanısında değilim, ne yazı ki!

O zaman yaninizda kanunun ciktisini tasimak ve eger 1 yil sureli yapilirsa itiraz etmek gerekli demekki. Ilgilenmezlerde is buyutup TUV'e dava acilabilir cunku kanuna aykiri yanlis islem yapmis oluyorlar.

Seyfettin bey,

Motokaravan ve Çekme karavanların muayenesinin 2 yıl olması gerektiği konusunda 2 yıldır müracaat etmediğimiz, defalarca görüştüğümüz Bakanlık ve ilgili daire ve Genel müdürlükler ısrarla kanunun hilafında iş yapıyorlar diye çok uğraştık ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar, yazışmalarımız mail ve klasörlerimizi doldurdu.

Eğer Ankara'da bu tip bir uygulama başladıysa belki bu kadar uğraşıdan sonra birileri gerçeği görmeye başlamış demektir. Bu arkadaşımızın ve sizin ruhsatınızdan bir fotokopi alabilirsek (erdal.otugen@ttmail.com adresine gönderebilirsinz) yeniden kapılarını çalıp yaygınlaştırmaya çalışırız.

Bu arada küçük bir hatırlatma yapmama da müsade edin, daha önce bir arkadaşımızda 2 yıl muayene süresi almıştı, ancak daha sonradan cezalı olarak TÜV harcını yatırarak 1 yıllık muayeneye dönmüştü. Umarım bu tip bir yanlışlık değil genel uygulamanın başlangıcı olmuştur.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Tüv ile son görüştüğümde, 2 yıllık muayene olan karavanlardan bahsettim, söyledikleri net ve kesindi, "yanlış emsal olmaz".....

supergezgin' Alıntı:
Seyfettin bey,

Motokaravan ve Çekme karavanların muayenesinin 2 yıl olması gerektiği konusunda 2 yıldır müracaat etmediğimiz, defalarca görüştüğümüz Bakanlık ve ilgili daire ve Genel müdürlükler ısrarla kanunun hilafında iş yapıyorlar diye çok uğraştık ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar, yazışmalarımız mail ve klasörlerimizi doldurdu.

Eğer Ankara'da bu tip bir uygulama başladıysa belki bu kadar uğraşıdan sonra birileri gerçeği görmeye başlamış demektir. Bu arkadaşımızın ve sizin ruhsatınızdan bir fotokopi alabilirsek (erdal.otugen@ttmail.com adresine gönderebilirsinz) yeniden kapılarını çalıp yaygınlaştırmaya çalışırız.

Bu arada küçük bir hatırlatma yapmama da müsade edin, daha önce bir arkadaşımızda 2 yıl muayene süresi almıştı, ancak daha sonradan cezalı olarak TÜV harcını yatırarak 1 yıllık muayeneye dönmüştü. Umarım bu tip bir yanlışlık değil genel uygulamanın başlangıcı olmuştur.

Erdal kardeşim,
Birinci bolüm için- karsimizda karayollari trafik uygulama yonetmeligi var,araclarin tum muayeneleri de bu yönetmelige uygun olarak yapilmak zorundadir.
Bu gunku konumuz; çekme karavanlar için degil motorlu tip karavanlar içindir. Çekme karavanları ayrıca degerlendirebiliriz.
Devlet memurunun nuh demesi peygamber diyebilebilmesinin kosullarini ülkemiz insanlarinin yetiskin olanlarinin tumune yakini bal gibi biliyor. Yada hic bilmiyor,itiraz edemiyor,cunku yasayi,yonetmeligi blimiyor,her koyun kendi bacagindan asilir ornegi, deyip geciyor.
Ben ve arkadasim size ruhsatimizi gondersek,basvuru makaminiz belirtmis oldugunuz il birimleri olacak,yonetmeligin icerigini sorsaniz bilemiyecekler,bu belada karsimiza nerden cikti diyeceklerdir,sizinde klasorlerinizde tomar,tomar kagit ve fotokopi yigini birikecektir.
Erdal dostum,
Son paragrafta- karavanci bir dostumuza' iki yil sure verilmis, daha sonra bir yil verilip bir yillikda gecikme cezasi alinmisti diye yaziyorsunuz,
Yeni bastan sormak istiyorum, bu dostumuzun TUV tarafindan verilen bu sure ve cezaya karsi tavri ne oldu.? Boynunu egdi,siz bilirsiniz demistir mutlaka.
Yanitim biraz uzun oldu.
Gercekten bu soruna care bulunmak isteniyorsa,ne yapmamiz gerektigini biraz dusunup tartisalim ,diyorum,
Selamlar

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Arkadaşlar, ilk kez proje çizilip onay alan karaanların ilk muayenesinin 2 Yıl takip edenlerin yılda bir olması uygulaması var. Benim karavanda boyle olmuştu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR