Malta Gezisi-seyahati-turu Anıları

MaltaAir le Luca hv.alanına gidiş-dönüş 2x70=140 avrodur.Hv.Alanından Sliema oteller bölgesine X2 otobüsü ile 24 saatlik bilet 2.60 avrodur.Sliema da Ponsoby durağında inin (otobüslerde duraklar next stop olarak yazıyor-halkı da yardımsever).Milano due veya daha ilerideki 59 kapı nolu Sliema hotel kahvaltı dahil double bed 50 avro.Pahallı ise oradan geçen 12-13 nolu otobüsler ile Pembroke ye gidin plaj kenarı 12 avro ya apart oteller var.Gozo adasına gitmeyin çorak-taşlık bir yer.Sliema da ferry bot iskelesinden kırmızı hop on-off 2 katlı otobüsle 15 avro ya tura katılın liman turu da bedavaya gelsin.Sliema ferry karşı sokağında az yokuş çıkın Türk lokantası var bol kepçe çorba-ekmek 2.5 avro.Avrupa da böyle ucuz bir tatil görülmemiştir.Tekrar gideceğim.

Etiketler
malta
Ynt: Malta Gezisi-seyahati-turu Anıları

8-10 Kasım 2012 tarihleri arasında Dünya Halk Sağlığı kongresine katılmak amacıyla Akdenizin ortasındaki bu küçük ada devletini ziyaret etme fırsatını bulmuştum.. 7-11 Kasım 2012 tarihleri arasında Malta’da bulundum. Malta air in ucus tarihinin bize uygun olmaması sebebiyle sanırım (salı ve perşembe istanbul hareketliydi) Luftansa nı münih aktarmalı uçağı ile maltaya gittim. Profilimde kullandığım tekne de Malta da geleneksel olarak balıkçılar tarafından kullanılan teknenin fotoğrafıdır..

Malta’da, her yere belediye otobüsüyle gidebilirsiniz. Ülke merkezi olan bana göre aslında ancak bir semt olabilecek durumda olan ;) Valetta dan kalkıyor otobüsler.. Tabii hangi otobüsün nereye gittiğini öğrenmeniz gerekiyor. Onun içinde zaten haritalar var.. Aslında zamanınız olsa nedeyse ülkeyi yürüyerek bile dolaşabilirsiniz.. :smiley:

Bahsettiğiniz Hop on Hop of otobüslere bizde bindik.. Programımız hayli dolu olduğu için zaman azlığından ülkeyi zaten ancak bu otobüslerle dolaşabildik. Ayrıca başkent Valettayı da akşam saatlerinde de olsa sokak sokak dolaşma fırsatını buldum.

Ayrıntılı Malta gezi notlarım için http://gezginim.org/malta/malta-1/ ve http://gezginim.org/malta/malta-2/ sayfalarından ulaşabilirsiniz. gezime ait ayrınıtılı notlarımı kişisel siteme de atmıştım.. Gezinin amacı turistik gezi olmaması sebebiyle çok fazla gezip görme fırsatımız olmadı ama en azından belli başlı önemli yerleri görme fırsatını yakaladık..

Ben de Malta´da ingilizce yaz okuluna gitmistim ve cok memnun kalmistim.
Yemekleriyle kültürüyle sicak kanliliklariyla bizim kültürümüze cok yakinlar.
Ingilizce halkin konustugu 2. ana dil.
Hep sicak akdeniz iklimiyle insanin moralini hep yüksek tutuyor.
Denizi su alti güzelliklerinden ayrica bahsetmek gerek, bambaska bir dünya. Eski tarihi binalari sokaklarinda yururken bana huzur veriyordu.
Ben hem dil okulundan hem okulun bana sundugu olanaklardan konaklama seklinden cok memnun kaldim. Hem gezip gördüm hem de her saniye ingilizce konusmak zorunda kaldigimdan cok kisa zamanda gelistirdim yabanci dilimi.
belki ilgilenirseniz: www.maltalingua.com.tr ´ye göz atabilirsiniz.....:smiley:

Nisan 2014 te eşimle maltaya gitmiştim. Maltaya gitmişken bir günlüğüne sicilya ya da turla gitmiştik. malta her saati canlı, gezmek için güvenli bir ülke, coğrafik açıdan ülke demek biraz zor ancak dil okulları gece hayatı ve güzel sahilleri ile gezilecek bir yer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.