<div class="bbWrapper">Selamlar. Bence burada önemli olan öncelikleriniz. Demek istediğim şu: 70’ler modelleri seri 3 olacaktır, defender değil. Ama sonuçta o da defender’ın bir önceki adı, kasası da 1-2 küçük fark dışında aynı. Bütçeniz kısıtlı ve orjinalinden (üretim zamanındaki orjinali) farklı görünmesini önemsemiyorsanız seri 3 almanız daha mantıklı. Ama kimisi (tabiri yerindeyse) daha ‘pürist’ bakıyor, orjinal durumuna sadık kalmak istiyor. Yani 2,5 düz dizeli orjinali olsun diye bd30’a tercih edenler de var. <br />
<br />
Yani önceliğiniz görünüşü ve performansıysa, bir seri 3 alıp, kasasını yeni görünüme getirip kullanabilirsiniz. Seri 3’lerin dizelleri daha nadir, dizelini bulursanız bd30 motor da takabilirsiniz. Bir süredir motor, yedek parça sayıldığından muayenede farklı motor çıkması hafif kusur sayılıyor ama benzinliye dizel motor takınca da aynı durum oluyor mu bilmiyorum. Eğer öyle ise benzinli seri 3’e dizel motor bile takabilirsiniz. Ya da lpg takıp kullanabilirsiniz. Ya da yakıta ayıracağınız bütçe yüksekse direk benzinle kullanabilirsiniz.<br />
<br />
Yani birçok seçeneğiniz var. Önemli olan bütçeniz ve öncelikleriniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.<br />
<br />
<blockquote data-attributes="member: 159449" data-quote="Oguz Ozgur" data-source="post: 1515875"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1515875"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1515875">Oguz Ozgur' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba herkese, ezelden beri defender hayranlığı mevcut fakat son 3 aydır ciddi ciddi araştırmaya başladım.<br />
90 station wagon modelinden istiyorum. Amacım şehir içinde daha yoğun ama arazi maceralarına girişmek istiyorum. Malum siteye baktığımda 40a da var 200e de.<br />
<br />
Sizler daha hakim olduğunuzdan burada yıl olarak xxxx yılından yuksek bakmalısın diyebileceğiniz bir ayrım var mıdır, ya da yılın ne kadar önemlidir?<br />
<br />
Motor için çok fazla konu var puması, 300, turbosu, benzinliyi dizele çevirmesi vs.<br />
<br />
120K TL'ye 1990 model almak mı yoksa yoksa 40K TL'ye 1970 e alıp istediğin gibi boyatıp, motorunu değiştirip şekillendirip binmek mi mantıklı?<br />
<br />
Yorumlarınız benim için çok değerli olacak, saygılar.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote></div>