Malzemelerim Çantama Sığmadı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan madenci08 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,706

madenci08

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar ben kampçılığa yeni başladım yanlız çanta seçimini yanlış yaptım sanırım Salewa Kailua II 50+10 çanta aldım Birde Husky uyku tulumu çadır ve mat aldım yanlızca çadır ve uyku tulumu çantanın içini doldurdu :smiley: matı çantanın dışına taktım yanlız diğer malzemeler için çok bi yer kalmadı nerdeyse hiç yer kalmadı sizce bu normal bi durummu :smiley: önerisi olacak yardımcı olabilecek deneyimli arkadaşların yardımlarına şimdiden ihtiyacım var birde 2-3 günlük bi kamp için yaya gidilecek bi kamk için ekstra ne kadarlık daha bi çantaya ihtiyacım olur 12 litrelik bi günlük çanta daha işimi görürmü acaba ?

Etiketler
Tüm malzemelerinizi fotoğraflayarak anlatsanız nasıl olur.??

Bu arada 50 litrelik çanta ile kamp yapmak işkence.

Hem çadır hem tulum hem diğer malzemeler.

Ynt: Çanta seçimi

Yaz kamplarında ben 50 litreye (5.11 RUSH 72) rahat rahat sığıyorum ama kışın uyku tulumu devasa boyutlarda olduğu için büyük sıkıntı oluyor. Onun için kış mevsiminde araçsız gidilen yerlerde hiç kamp yapamadım hala. O kadar yükü taşımak zor geliyor. Ama yazın şu şekilde:

Yağmur endişem yoksa çadırın sadece fileli iç kısmını alıyorum sinekten böcekten korunmak için. Ne pollerini, ne dış katmanını, ne de kazıklarını yükleniyorum. Çadırı yere serdikten sonra en üst noktasına bir ip bağlayıp yakın bir dala ya da yere sapladığım batonuma tutturuyorum. İdare ediyor. Uyku tulumum (Snugpak Softie 3 Merlin) zaten küçük, çantanın dibine atınca hiç sıkıntı olmuyor. Matı da dışarıya bağlıyorum. Mayo, havlu, flip flop, biraz giysi, su ve yiyecek için yeterli yer kalıyor.

Bu yaz çantamı küçültüp aynı eşyayı 25 litrelik günlük çantama (5.11 RUSH 12) koyacağım. Yiyecek ve su ihtiyacımı kaldığım yerlerde giderip bunları yük etmeyeceğim. Bakalım nasıl geçecek kamplar?

Ynt: Malzemelerim Çantama Sığmadı

Tecrübeli olduğumdan değil ama ilk kamptan öğrendiklerim...
Uyku tulumunun perlonlarını mümkün olduğu kadar sıkın. Çantaya koymayı düşündüğünüz bütün eşyaları bir yere toplayarak gruplara ayırın (gıda, yiyecek, aksesuar, temizlik vs). Büyük ihtimal bütün eşyaları yayılmış vaziyette görünce gözünüz korkacaktır :smiley: Böylelikle çok elzem olanlar hariç yavaş yavaş eleyerek çantaya yerleştireceklerinizi seçebilirsiniz. (Lüzumsuz bir sürü eşya giriyor çantaya, bunlar zamanla elenecektir)

50+10 lt çanta tek kişilik kamp organizasyonlarında ve kış şartlarında biraz küçük gibi ama yetmezse normal boyutlarda bir sırt çantasını ön tarafa da asabilirsiniz ama bu dengenizi biraz bozacaktır.

50+10 SIRT çantası ile kış kampı yapmak oldukça eziyetli.Aşağıdaki fotoda ki çantamın hali.3kişilik çadır çantanın dışına bağlı fakat 3,6 kg ağırlık
en dıışta olduğundan sizi geriye doğru çekiyor .Mat en üstte,Allahtan uyku tulumunun sıkıştırılmış boyutları küçükte çantanın içine sığdırdım,İçinde yiyecekler ,yedek kıyafet,2 polar mont,1 su geçirmez teknik mont u sıkış tepiş teptik,Bir kısım kıyafetlerde mecburen üzerimde gidip geliyor.

valla çanta ne kadar büyürse o kadar gereksiz şey dolduruyorsun...

Haklısın Alper'im.........Hele senin kamyonet kasası kadar Deuter çantayı görünce..... benim sultan palamuttan kalma Tatonka 40 Lt. çantayı ortalığa çıkarmadım bile........
Kış faaliyetlerinde tulum çok yer tutuyor bu bir gerçek............Bende şu anda birbirine fermuar ile birleştirilebilen iki adet yazlık, bir adet 4 mevsim Lafuma sentetik elyaf, (-10 civarı) bir adet ekstrem koşullar için -22 comfort kaztüyü, bir adet de -10 kaztüyü tulum var.......sonuncu tulum bir ekmek boyutlarında neredeyse......... üzerine geçirmek için bir de bivak torbası aldım.......daha denemedim ama sanırım -15 lere kadar dayanır........bu kış denerim kısmetse..............

Tulum çantanın alt fermuarlı bölmesine kılıfından çıkarılarak tıkıştırılabilir...........
Çadır çantasında yekpare biçimde taşınmayıp.......gövde-astar-poller olmak üzere ayrılabilir......Birden fazla kişi gidiyorsa bu yük paylaşılabilir.........

Kadir abi seninle kis kampi yapmak icin sabirsizlaniyorum...

alperagat' Alıntı:
Kadir abi seninle kis kampi yapmak icin sabirsizlaniyorum...

Son derece keyifli olur kış kampları Alper........Aman çok üşürüm falan demeyesin.............Üşüyen adam için tam bir işkencedir...............ne kadar sıkı giyinirsen giyin.......en yalıtımlı elbiseleri giy........soğuk sevmeyen adam üşür mutlaka........... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR