Küçüklükten beri uçaklara ve havaalanlarına hep ilgim oldu, hep pilot olmak istemiştim, olamadım. Ben de fotoğraflarını çekmeye başladım. Uçakla yolculuk yaparken ya da denk gelir de helikoptere binersem makinem hep yanımdadır. (Bknz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12962.0
) Elimden geldiğince fotoğraf çekmeye çalışırım. Dünya havadan daha bir farklı görünüyor. Lakin Türkiye'de güvenlik ve terör nedeniyle havaalanlarında fotoğraf çekmeye izin verilmiyor. Hatta terminal binasında bile. Ben de hava müzelerine gidip fotoğraf çekiyorum. Gerçi müzelerde de genellikle savaş uçakları oluyor.Yurtdışında ise bırakın fotoğraf çekmeyi, iniş-kalkış yapan uçakları seyretmek için seyir terasları bile yapılmış. Ufak bir ücret karşılığında girip bütün gününüzü orada geçirebilirsiniz. Ben de Manchester'de iken öyle yaptım. Benim için muhteşem bir keyifti. Ah bir de yanımda bir telem olsaydı. Makinem çalınmadan önce çektiğim son fotolar oldu.
BU ARADA MAKİNENİN VİZÖRÜ O KADAR PİSTİ Kİ... KUSURA BAKMAYIN ARTIK. Fotoları fotoşopla temizlemek de zoruma gitti açıkçası. :
Manchester Havaalanı İngiltere'nin en işlek havaalanlarından biri.
Brussels Airlines-Belçika'ya ait bir Avro RJ85.
Virgin Atlantic Airways-İngiltere'ye ait Boing 747-400 kalkıştan önce taksi yapıyor.
Kalkıştan önce Monarch Airlines-İngiltere'ye ait Boeing 767. Fotoğrafın solunda yeni inen Flybe-İngiltere'ye ait Bombardier Dash 8. Flybe İngiltere, İrlanda ve İngiltere'ye yakın Avrupa ülkelerin seferler yapan bir havayolu.
BMI (British Midland Airways)-İngiltere'ye ait Embraer ERJ 145. BMI'ın Türkiye'ye de uçuşları var yanlış bilmiyorsam.
KLM (Royal Dutch Airlines) Hollanda Kraliyet Havayolları'na ait Boing 737-800
Çin Havayollarına ait bir kargo uçağı, Boing 747. Arka planda fotoğrafın solunda Türk Hava Yolları'nın Boing 737'si duruyor.
BU ARADA MAKİNENİN VİZÖRÜ O KADAR PİSTİ Kİ... KUSURA BAKMAYIN ARTIK. Fotoları fotoşopla temizlemek de zoruma gitti açıkçası. :
Manchester Havaalanı İngiltere'nin en işlek havaalanlarından biri.
Brussels Airlines-Belçika'ya ait bir Avro RJ85.
Virgin Atlantic Airways-İngiltere'ye ait Boing 747-400 kalkıştan önce taksi yapıyor.
Kalkıştan önce Monarch Airlines-İngiltere'ye ait Boeing 767. Fotoğrafın solunda yeni inen Flybe-İngiltere'ye ait Bombardier Dash 8. Flybe İngiltere, İrlanda ve İngiltere'ye yakın Avrupa ülkelerin seferler yapan bir havayolu.
BMI (British Midland Airways)-İngiltere'ye ait Embraer ERJ 145. BMI'ın Türkiye'ye de uçuşları var yanlış bilmiyorsam.
KLM (Royal Dutch Airlines) Hollanda Kraliyet Havayolları'na ait Boing 737-800
Çin Havayollarına ait bir kargo uçağı, Boing 747. Arka planda fotoğrafın solunda Türk Hava Yolları'nın Boing 737'si duruyor.