Manchester Airport-İngiltere

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,385

focus

Zirve
Yer
Ankara
Küçüklükten beri uçaklara ve havaalanlarına hep ilgim oldu, hep pilot olmak istemiştim, olamadım. Ben de fotoğraflarını çekmeye başladım. Uçakla yolculuk yaparken ya da denk gelir de helikoptere binersem makinem hep yanımdadır. (Bknz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12962.0 :smiley:) Elimden geldiğince fotoğraf çekmeye çalışırım. Dünya havadan daha bir farklı görünüyor. Lakin Türkiye'de güvenlik ve terör nedeniyle havaalanlarında fotoğraf çekmeye izin verilmiyor. Hatta terminal binasında bile. Ben de hava müzelerine gidip fotoğraf çekiyorum. Gerçi müzelerde de genellikle savaş uçakları oluyor.Yurtdışında ise bırakın fotoğraf çekmeyi, iniş-kalkış yapan uçakları seyretmek için seyir terasları bile yapılmış. Ufak bir ücret karşılığında girip bütün gününüzü orada geçirebilirsiniz. Ben de Manchester'de iken öyle yaptım. Benim için muhteşem bir keyifti. Ah bir de yanımda bir telem olsaydı. Makinem çalınmadan önce çektiğim son fotolar oldu. :smiley:

BU ARADA MAKİNENİN VİZÖRÜ O KADAR PİSTİ Kİ... KUSURA BAKMAYIN ARTIK. Fotoları fotoşopla temizlemek de zoruma gitti açıkçası. ::smiley:

Manchester Havaalanı İngiltere'nin en işlek havaalanlarından biri.

Brussels Airlines-Belçika'ya ait bir Avro RJ85.

1-1.jpg

Virgin Atlantic Airways-İngiltere'ye ait Boing 747-400 kalkıştan önce taksi yapıyor.

ManchesterAirport031jpg1.jpg

Kalkıştan önce Monarch Airlines-İngiltere'ye ait Boeing 767. Fotoğrafın solunda yeni inen Flybe-İngiltere'ye ait Bombardier Dash 8. Flybe İngiltere, İrlanda ve İngiltere'ye yakın Avrupa ülkelerin seferler yapan bir havayolu.

ManchesterAirport035jpg1-1.jpg

BMI (British Midland Airways)-İngiltere'ye ait Embraer ERJ 145. BMI'ın Türkiye'ye de uçuşları var yanlış bilmiyorsam.

ManchesterAirport036jpg1-1.jpg

KLM (Royal Dutch Airlines) Hollanda Kraliyet Havayolları'na ait Boing 737-800

ManchesterAirport037-1.jpg

Çin Havayollarına ait bir kargo uçağı, Boing 747. Arka planda fotoğrafın solunda Türk Hava Yolları'nın Boing 737'si duruyor.

ManchesterAirport039jpg1-1.jpg

Etiketler
Ynt: Manchester Airport-İngiltere

Manchester havaalanında bir de küçük bir hava müzesi yer alıyor. Kendi küçük ama değeri çok büyük. Çünkü efsane yolcu uçağı Concorde'u görme şansınız hatta içine girme şansınız var. Gerçi 39 pound gibi ufak bir ücret ve rezervasyonla gezildiği için ben girememiştim. Hoş, rezervasyonsuz olsa sanki girecektim de... :D

ManchesterAirport004-1.jpg

Pencereleri normal yolcu uçaklarına göre o kadar küçük ki. Neredeyse bir insan kafası kadar.

ManchesterAirport005.jpg

Bu foto boyutları hakkında bir fikir verebilir.

ManchesterAirport006-1.jpg

ManchesterAirport008-1.jpg

ManchesterAirport013-1.jpg

ManchesterAirport026-1.jpg

Yakın bir geçmişe kadar THY'nin de iç hat uçuşlarında ve hala bazı yabancı havayolu şirketlerinin kullandığı Avro RJ100

ManchesterAirport011-1.jpg

Bu uçağın markasını hatırlayamadım. Eski, artık kullanılmayan bir model.

ManchesterAirport054-1.jpg

ManchesterAirport056-1.jpg

Ynt: Manchester Airport-İngiltere

İngiltere'den son üç fotoğrafım ise Belfast'ta çektiğim fotolar. Flybe'nin Bombardier Dash 8'i ve Embraer ERJ 145'i Belfast George Best Havaalanına doğru alçalıyorlar.

Belfast129-1.jpg

Belfast130-1.jpg

Belfast102-1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,111
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler