Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yeliz2002 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,570

yeliz2002

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhabalar,

Ben yeni uyeyim, buradaki yorumlari cok begendim, cok saglam kampcilar var anlasilan, tebrik ediyorum.

Ben annem ve babamla 10 gunluk bir cadir kampi yapmayi dusunuyorum. Pamukkale'de bir geceden sonra Marmaris/Datca civarina gececegiz, sonra da kuzeye dogru Ege'de devam etmek istiyoruz. Ekipman olarak sadece cadir, uyku tulumu bir de kahvaltilik zimbirti aliyoruz yanimiza. Dolayisiyla dogasi guzel, mutfagi, dusu, temiz tuvaletleri olan, tercihan halkin nezih oldugu kamp yerlerini tercih ediyoruz.
Sorularim asagida:

1) Marmaris/Datca civarinda Cubucak kampinda kalmayi dusunuyoruz. Tavsiye ettiginiz baska biryer var mi (varsa iletisim bilgileriyle verir misiniz?) Devletin Pamucak, inbuku, gunnucek, bucak adli kamplari da varmis ama bunlarla ilgili son durum nedir bilmiyorum. Ne dersiniz?

2) Sonra Kuzeye dogru ege'de devam etmek istiyoruz, gorulmeye deger yerler ve kamplari belirtir misiniz?

Bu arada Datca/Marmaris'de dalgiclik baslangic kursu (pedi) icin tavsiye ettiginiz yerler varsa haberim olsun.

Tesekkurler arkadaslar.
 

Etiketler
Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

merhabalar; ben dün o bölgeden geldim. çadır kampı bize biraz zor geldi. bir gece kaldık mahvolduk. sıcak, sinek, gürültü, pislik gökova akyaka orman kampı var burada bir kaç kişinin güzel güzel anlatmasıyla hayallerimde muhteşem bir yer beklerken hüsrana uğradım. kamp çok pisti. tuvaletlere girilecek gibi değildi. sizriler çocukları mahvetti.akşam üzeri gitmiştik. sabahı zor ettik. denizi bile görmeden kaçtık. gece çocuklar uyuyunca sahile bir bakalım dedik eşimle. kamp yerinden az ışıklandırmalı yoldan sahile iniyorduk, çalıların içinde bir ses geldi köpek sandık ama değilmiş kocaman bir domuz. hemde o gürültülü barların cafelerin 50 mt yanında. yani anlayacağınız kamp alanlarına tavsiyeler verilir ama en iyi yaşayıp tecrübe etmek. siz yinede otelde motelde kalacak gibi gidin. ben çoook pişman oldum. küçücük arabaya dünya kadar eşya doldurmakla. sadece 1 gece kalabildik. aldığımız kap kacaklar boşa yük oldu bize.
datça tarafında bir yer hoşuma gitti kovanlık mesri yeri. koy çok güzel duruyor. çadır kurdururlarsa tavsiye ederim. iyi yplculuklar...
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

datçada amazon kamping var eskiden çadır kuruluyodu şimdi bungalovlar yapmışlar. bence cennet. görmeden geçmeyin çadır yerine bungalovda kalırım derseniz amazon işin sonu....
 





Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

şimdiden iyi tatiller,biz yeni geldik:smiley:katrancıyı tavsiye etmem,oldukça kalabalık ,çadırlar üst üste.Gökova Akyaka kampıda oldukça kalabalık,çalılıkların arasından,patika yollardan denize kayalıklardan giriliyor.Bize hitap etmediği için gördük ve çıktık.Bir sonraki koyda Doğa kamping'e tesadüfen saptık ve iki gün konakladık.harika denizi,temizliği ,sunduğu ev rahatliğıyla harikaydı.günlük 25 tl.İşletmecileri şeker insanlar,müşteri gibi değil de misafir gibi karşılıyorlar...Boncuk kamping de güzel,oldukça temiz,ancak ana yola 20 km.kadar uzak,ihtiyaçlarınızı gitmeden almalısınız,bide 35 tl.

038
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

merhaba sayman
doğa kamping nerede biraz daha fazla bilgi vermeni rica ediyorum belki gidebileceğim bir yer olabilir sevgiler :smiley:
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

Merhabalar,
Gecen yil Boncuk campingte kalmistik. Cok memnun kalmistik. Bu yilda baslangici boncukta acalim dedik ama husranla sonuclandi. Bu yil kamp el degiştirmis. Cadir alanlarini kuytu bir yere atmislar. deniz kenarina yakin yerlere bu kamp kurulmasina izin vermiyorlar. Son 1 hafta icersindeki aldiklari kararmis. Deniz kenarina yakin alani Gunubirlikcilere ayirmislar.
Artik kampcilar buraya gelmesin diyorlar sanirim. Bizde uygulalmanin cok sacma oldugunu deniz kenarina cadir kurdurmazlarsa kalmayacagimizi belirttik onlarda kabul etmediler. Bizde kampi terk ettik
Acilisi akyaka orman kampinda basladik. Bizden oncede uygulamayi kabul etmeyen birkac kampci arkadas kampi terk etmisler.
Boncuk campingte kalma planlarinda Olanlarin planlarini tekrar gozden gecirsinler
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

Selamlar, aynen katiliyorum, yeni isletmeci abi biraz at hirsizini andiriyor ve kamcilikla ilgisi yok elinden gelse baska bir ticaret alaniyla ilgilenecek gibiydi. Oraya cadir kurma, buradan gecmek yasak, araba ile giris cikis yapmak yasak vb... bir suru sacmalik. Bir guzel kamp alani daha yitip gitmis, umarim kisa surede adam gibi isletecek kampdan ve kampcilikdan anlayan, cadir ve doga sevgisini ucuz tatilcilikle (yanlis anlasilmasin, tek amac bu olunca goruntu degisiyor) karistirmayan biri devir alir ve yine gidebiliriz.
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

bende yeni Datça- Antalya turumu bitirdim.
Datça'ya girmeden Aktur kamping'de kaldık, düzgün biryer, duşlar, tuvaletler temiz, ayrıca çok ağaçlık, gölge yer bulma olasılığınız çok yüksek.
Sadece bazı karavancılar, mekanı fazla benimsemişler ve biraz mülkiyetçilik var, onlardan azıcın uzakta çadırınızı kurabilirsiniz, yakında market var, biraz pahalı, ayrıca gün aşırı yakında pazar kuruluyor.
Biz ordan sonra Datça-Mesudiye Köyü - Ovabükü Koyu'na gittik. Buraya gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Gülbahar pansiyon var, bahçesine çadırınızı kurabilirsiniz, sadece 20 TL çadır ücreti ödeyip, pansiyonun harika kahvaltı ve zeytinyağlı yemeklerinden yiyebilirsiniz. Oldukça sakin ve keyifli bir koy. Yakında Hayit bükü ve palamutbükü koyu var ama Ovabükü'nün sakinliği ve güzelliği, hiçbirinde yok.
 




Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

merhaba
serkan beye paylaşımından dolayı çok teşekkür ederiz rica etsek biraz daha bilgi ve varsa foto rica ediyoruz sevgiler :smiley:
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

Peki :smiley: o zaman aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim; aslında planda ilk durak Bördübed idi, asıl adı Bird the bed; İngilizler'in takmış olduğu bir isim, kuş yoğunluğundan dolayı. Fakat, köylülerce isim bördübed'e dönmüş :smiley:
Bördübed'de kamp yapmak hayalleriyle 750 km kadar yol yaptık, fakat gidince hüsrana uğradık. 2 adet kamping var, buralarda şu zamanlarda, Otel olarak anılıyor ve karavan, çadıra izin yok. Çok güzel doğası var, fakat 2 adet otelin tekeline girmiş durumda, ayrıca misafirperver olduklarını söyleyemem, hee otelde kalacağımızı söyleseydik, belki misafirperver olurlardı...
Karavan veya çadırla Bördübed'e gidince genelde Çubucak kampinge yönlendiriyorlar, fakat yolu yanlış tarif etmelerinden veya bizim yol yorgunluğu, yanlış anlamamızdan dolayı, kendimizi Aktur kamping'de bulduk...
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

Aktur kamping alanı, ağaçlık olması güzel...

P1130177 r
 

Ynt: Marmaris/Datca ve sonra Ege'de cadir kampi rotasi tavsiyeleri

Aktur kamping yoldan görünüş; denize girmek için 2 alternatif var, birisi teknelerin göründüğü koy, diğeri ise ağaçlık bölgeniz önündeki koy.
Teknelerin olduğu koyu tavsiye ederim, çok daha sakin, diğer yer biraz kalabalık.

P1130350 r
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst