Matematik Bir Oyundur ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,304

SDC

Zirve
Yer
İstanbul
Ciddi hastalığı olan bir matematikçi, sabah 2 akşam 2 hap almaktadır. İki ayrı kutudaki bu hapları birbirinden ayırdetmek imkansızdır. Bir sabah matematikçi A kutusundan bir hap aldıktan sonra bu kutuyu kapatır ve B kutusunu açar. A'dan aldığı hapın olduğu avucuna B'den bir hap almaya çalışırken yanlışlıkla avucuna 2 hap düşer. Hapları mutlaka alması şarttır. Hapları atıp yerine yenilerini almayı istemez çünkü haplar çok pahalıdır. Her birinden tam 1 adet alması zorunludur yoksa ölecektir. Biraz düşünen matematikçi işin içinden çıkmanın bir yolunu bulur. Acaba nasıl ?

Cevaplarınızı bekliyorum ;)

Etiketler

Ynt: Matematik Bir Oyundur ...

Evet bu da bir çözüm ama ilaç alımına eşzamanlı başlanmadığını düşünerek bir çözüm rica ediyorum :smiley:

Not : Aslında biraz ayıp ettim sanırım. Birazdan çıkacağım ve yarın Bolu'ya gidiyorum.Haftasonu siteye giremezsem cevaplara ancak pazartesi dönebilirim.Kusura bakmayın, umarım orada birileri laptop getirmiş olur :smiley:

A kutusundan aldığı ilaç avcunda daha uzun süre kaldığı için biraz daha sıcak olur :p

Yav Sevtap,genellikle ilaçların üzerinde isimleri yada baş harfleri yazar.Odamı yok? :( İşin ucunda ölüm varsa,parayı kim düşünür? Atarım avucumdakileri,birer tane daha alırım. ;D ;D

yuysal' Alıntı:
Nadir abi,kesin bunların ağırlıklarıda aynıdır. :D :D

Yükselciğim haklısın, soru metninde ilaçların birbirinin aynı olduğunu yazmıştım :D
Hadi ama, bunlar size çerez olur eminim...

yuysal' Alıntı:
Yav Sevtap,genellikle ilaçların üzerinde isimleri yada baş harfleri yazar.Odamı yok? :( İşin ucunda ölüm varsa,parayı kim düşünür? Atarım avucumdakileri,birer tane daha alırım. ;D ;D

Yok Yüksel, o da yok...
Hem bilirsin bu bilim adamları hiç bir zaman büyük paralar kazanmazlar,atamıyor ilacı işte ...
Kurguyu amma da zorladın yav :D

Hatayı yaptığında elinde A kutusundan 1, B kutusundan 2 hap vardır. A kutusunu tekrar açar ve 1 hap daha alır. Böylelikle elinde A kutusundan 2, B kutusunda 2 hap olur, yani matematikcinin toplam günlük hap ihtiyacı.

ve o günkü hap ihtiyacını toplu halde alır. (Burası pek uymadı ama :smiley: )

Pardon ben şimdi farkettim. Benim çözümde matematikçi ölüyor çünkü her birinden tam bir adet alması gerekiyor

Buldum...

Elinde 2 A, 2 B hapı olduktan sonra hapların hepsini ikiye böler. 4 yarım A, 4 yarım B hapı elde eder. Sonra yarımlardan bir set yutar. Yani bir tam A ve bir tam B. Kalan yarımlarıda bir sonraki sefere saklar.

:smiley:

Önerim bu başlık altında sizlerin de bu tip sorular sormanız ve hep birlikte zihin jimnastiği yapmaktır...
Sorularınızı bekliyoruz :smiley:

Beyin cimnastiğine devam o zaman.Bir soruda benden.

Bir otobüste 7çocuk var.Her çocuğun 7 çantası var,Her çantada 7 büyük köpek var.Her köpeğin 7 küçük köpeği var.Bu otobüsde kaç ayak vardır? :eek: :eek:

Hadi kolay gelsin arkadaşlar. :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.