Mavi Bebek, Motokaravan Yardımınızı Bekliyor :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozyurtozgur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,159

Yaza kadar istediğim gibi motokaravan bulabilir miyi?

  • Bence Bulamazsın,sen çadır al en iyisi

    Kullanılan: 2 33.3%
  • Neden bulamayacaksınki, ben yardımcı olurum

    Kullanılan: 4 66.7%

  • Kullanılan toplam oy
    6
Merhaba size bir çok şeyden bahsetmişler ama yıllık vergi ve sigorta paralarından bahseden yok.Aydınlatma adına şöyle yazayım,bir özel amaçlı karavanın yıllık vergisi 1000 tl civarlarında çoğu var azı yok yıllık trafik sigortası yeni kayıtta en az 3000 tl 4 yıl sonra hasarsızlık indirimi %20 alırsınız oda kaza olmazsa.Hele birde araç istanbul plakalı ise sigorta ücreti dahada yükselir.
Benim tavsiyem çekme karavana yönelmenizdir.
Çekme karavanda ağırlığı ne olursa olsun vergi yoktur.Agırlık 750 kg geçerse ruhsat kanuna göre gerekiyor ama yolda çevirip soran yok.He ruhsat çıkarırım derseniz 2 yılda bir muayene gerekli birde trafik sigortası kullanacağınız ay kadar yaptırıyorsunuz.
Ayrıca hiçbir motokaravan çekme karavan kadar geniş kullanım alanını sunamaz.
Merhaba yazımı tam okuduysanız tek aracımız var o da şirkete ait ve çekme karavan bağlatamam maalesef.
 

Benim aracım 2003 ducato:yıllık vergisi 288tl. Trafik sigortası ilk defa yaptırdığım halde 1750 tl. İnsanları motokaravandan soğutmak için mi yazıyorsunuz bu rakamları ben anlayamıyorum.motokaravan demek illaki yüksek model araç demek değil,illa içinde dometic,thule,truma vs.ithal pahalı ürünlerle yapılmak zorunda da değil.Bu gün 2007-2008 modele kadar bir psa grubu araç alınıp içiyle beraber 60-70 bin tl lerde bir motokaravan sahibi olunabilir.Sizin 150-200 bin tl ye malettiğiniz lüks karavanlar ile yaptığınız her türlü seyahat,tatil,tur vs.her ne diyorsanız artık:smiley: hepsini de yaparsınız.
Bravo doğru ları yazmışın kardeşim
 


Bende aynı düşünceler ile 2 yıla yakın araştırdım sonunda alkovenli bir karavan aldım tamam masrafı var ama enazından ben keyfime göre restore ettireceğim en kötü karar kararsızlıktan iyidir çekme karavanda 2.bir araç -Çeki demiri-ve en önemlisi BE ehliyet düşünün derim
 

Herkese Kocam Bir Merhaba :smiley:

Biz 1 yaşını tamamalamak üzere olan çocuk sahibi genç bir çiftiz. Yıllar içinde hem yurtiçi hemde yurtdışı birçok uzun ve kısa seyehatlerimiz , gezilerimiz oldu. Yaz ayları yaklaşmaya başlayınca İzmirde yerimizde duramaz oluyoruz. Yaklaşık 8 yıldırda sörfle ilgilieniyoruz. Dolayısıyla sıcak aylarda uzun-kısa tatillerde sahil kesimlerine konuşlanıyoruz. Seyehatteki harcamdığımızı ve masrafları üstüste toplasak sanırım şimdiye 1 ev sahibi olabilirdik:smiley:

Haftasonları ve 4-5 günlük tatillerimizi ailemizin yeni gezgin ekip üyesiyle yapacağımızdan, motokaravan arayışına girdik (iş yerine ait bir küçük araç var)

Birçok motokaravan baktım ama ne bu işlerden anlıyorum nede kafama göre bir karavan bulabildim. Bazı koşulları bize sağlaması lazım ,bakımlı ve temiz, 3 yetişkin 1 bebek yatabilmeli,klima vs.

Camper tarzı bize pek uymayacağından, alkovenli bir araç olabilir. Bütçemiz yaklaşık 50-60bin TL. Eski araç alarak , içinide yaptırabilirim.Her ne kadar karavancılığın özünde ve ruhunda maliyetlerin az olması gereksede malumunuz Türkiyede gerçekler bu şekilde değil.

Siz değerli üyerden bize yardımıcı olmanızı ve yol göstermenizi minik Mavi kızımızın yeni bir dünyaya ufkunu açması için desteklerinizi bekliyoruz. :smiley:
Böyle bir araç tavsiyemdir.
Satılık 2017 Yapımı Motokaravan 72.000tl. 110.000km. 1997 Model Iveco Daily
 



07.07.2017 Yapımı MotoKaravan 72.000TL.
110.000Km. 1997 model IVECO TURBO DAILY 35.10 2+1 her bakımdan sorunsuz bakımlı emsalsiz motokaravan!!!
Yenilenebilir güneş enerji sistemli, izolasyon kaya yünü ile desteklenerek sıcak ve soğuklara karşı, tavan taban duvarlar izole edildi. Dışarıdan 220v elektrik alımında, akülerin dolumunu yapabilen, mühendislik harikası entegre elektrik tesisat vs.
100W X 4 = 400W esnek güneş paneli
40A Regülatör
1500W inverter
100X2 Jel akü
1 adet 12v/220v TV, 2 adet monitör, geri görüş kamera sistemi
Uydu anteni, karavan içerisinden manuel yön bulma, açma kapatma sistemli
Buzdolabı 220V
WC/DUŞ: Portatif tuvalet
100 Lt. Temiz su deposu otomatik 12v hidrofor
50 Lt. Pis su deposu (Tuvalet kasetli olduğundan, sadece mutfak ve duş atık suyu boşaltılmaktadır. Dolayısiyle koku yapmaması içindir.)
Mutfak: Ocak evye Seti
Yan kapı: Otomatik kayar kapı
Gündüz oturma, gece yatak pozisyonuna dönüşebilen mekanik 180X200 cm ebadında yatak, WC/DUŞ ve güneş enerjili 24 saat elektrik ihtiyacını karşılar şekilde dizaynı ve 2 yetişkin 2 çocuklu aile için kapasite olarak da çok kullanışlı, şöför koltuk arkasından, arka kapıya kadar ölçüleri, uzunluk 350 cm, yükseklik 180 cm, en 180 cm, motokaravan ruhsatlı, 110.000 km 1997 yılında özel fuar için getirilen araç olup tüm iç ve dış orjinali haricinde ilave renk, cam vs. değişim yapılmamış olup, sıfır sorun yürür aksamıyla emsalsiz gezi tatil aracıdır.

76d65a9fd30d2daacc3cb85670c40b29



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Bize aşağıdaki ilan sahibiyle konuştuk, benim sedan aracım ile takas yapmayı kabul ediyor.

Kahraman İzmir ismindeki arkadaş beni Sun-SAN Çanakkaledeki kamp sahibi olarak sor tanır karavan formundaki kişiler dedi. Kendisinin aracıymış ,ilk sahibi olan muğla karavan derneği başkanı için özel yaptırılmış ; sanki bazı kısımları yenilemeye ihtiyaç var, güneş paneli vb yatırımlar gerekiyor bana göre. sizlerin yorumu nedir sevgili dostlar?

SAHİBİNDEN DİZEL 4 KİŞİLİK KARAVAN Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 543848629

Ayrıca aşağıdaki ilanlarıda favorimize ekledik. Lütfen görüşlerinizi ve fikirleriniz bizlerle paylaşın ki madur olmayalım.

BAŞOĞLU MOTOKARAVAN FORD TRANSİT Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 464511914

EMEKLİ PROFESÖRDEN MASRAFSIZ 97 FİAT DUCATO ( KABİN 2002 SALY ) Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 542421282

ORJİNAL ALMAN DETHLEFFS FULL DOLU SON BİRHAFTA Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 522665149
 
Son düzenleme:

Uzun yol yapacaksanız 3.sıradaki ducatoyu seçin
Diğerleriyle yol biraz zor biter

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Araç olarak alkovenli taşımaya en uygun gözüken Kia bence.Ancak onunda içi yıpranmış gözüküyor.Altından kalkabilirim diyorsanız neden olmasın
 

2 küçük çocuk ve 2 yetişkin için yurt dışı gezilerinde kullanilmak üzere bende motokaravan bakıyorum 80 -90 bin civarı ancak içime sinen araç bulmakta zorlanıyorum. Bulduklariminsa fiyatları bizi aşıyor. İlk karavan tecrübesi olarak camper lar bana daha bi cazip geliyor.Belki de bunun sebebi bütçeme göre yurt dışı seyahatlere uygun alkovenli karavan bulma ihtimalimin pek olmaması olabilir.Aracın motoru alt takımı vs ne çok takılmiyorum sonuçta yaptırılması kolay kısımlar benim asıl takıntılı olduğum konu Elektrik su izolasyon vb gibi konular.Böyle giderse sanırım bu yazà da yetismeyecek.
 



Konuyu açan hocam size hitaben söylüyorum gidiniz 15-30 bin tl arası bir panelvan alınız, istediğiniz ebatta var ben 13 bin tl'ye sprinter buldum hemde en uzun çift teker uygun araçlar var demek istiyorum yani panelvanınızı alın bir karavan firmasına gitmeyin çünkü sapıtmışlar ufak ebat 2000 model ducato bir aracın içini yapmak için 60 bin tl istediler, elinizden gelmediğini vaktinizin olmadığını umuyorum güvenebileceğiniz bir ustaya götürün sanayide içinin yalıtımını elektrik ve su tesisatını döşeyip mobilyasını yapsın geri kalan ufak tefek şeyleri siz daha sonra yaptırabilirsiniz bir yakınım bu şekilde yaptı 20 bin tlye iveco daily çift teker aldı 2007 model götürdü sanayide yaptırdı geri kalan şeylerinide internetten sipariş vererek yine aynı ustaya yaptırdı.Şimdilik memnun sadece mobilyanın bir yeri araç seyir halindeyken ses yapıyormuş o ses gelen dolap kısmını söktürüp yeniden yaptırdı.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,970
Kayıtlı Üye Sayımız
172,093
Kaydolan Son Üyemiz
ata bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst