Mega lifted l200

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oğuzatay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,577
Ynt: Mega lifted l200

Türkiyede olmayan bi sistem, Taylanddan gelebiliyor, BTW firması imalatını ve satışını yapıyor,
Turgayın araçla bu aracı kıyaslamamak lazım biri 4x4 biri 4x2.
Bahsettiğiniz rot kolundan kastınız wishbonelar ise araçta çift wishbone olduğu için ne kadar açılı durursa dursun lastiğin yere uyguladı kamber açısı değişmiyor. dolayısıyla direksiyon kutusu açı değişiminden etkilenmiyor.
üst wishbone'un açısı Turgayında dediği gibi bir aparatla düzeltilip araç artiküle olduğunda bumbstoplara çarpmasını engellenebiliyor buda aracın elastikiyetini ve yaylanmasını geri kazanmasını sağlıyor.
aks kollarının eğimi bir parça problem yaratabilir, ama bu kadar sert offroad yapan bi araçta şimdiye kadar problem yaratmadıysa demekki problem yaratmıyo demektir.
Sizin uyguladığınız kitte de aks kollarının açısını düzeltmek için salıncaktan sabit aksa geçiş şart, tabi 4x2 lerde önlerde tahrik dolayısıyla aks kolu olmadığı için kitin sağlıklı uygulanması daha kolay.
Güle güle kullanın 35 ler çok yakışacak eminim ki, Kürşad beyin dediği gibi daha büyük ofsetli bir jant seçip lastikleri dışarı alıp yükselen ağırlık merkezini aşağı çekmeniz sizin için çok önemli aksi taktirde yol tutuş sorunları yaşarsınız araç zaten uzun ve yüksek allah korusun yüksek hızda girdiğiniz bir virajda araç merkezkaç yükü üzerindeyken viraj içinde üzerinden geçeceğiniz ufak bir tümsek aracın devrilmesine neden olur. ağırlık merkezini aşağı çekmek çok önemli, ya spacer ya daha ofsetli bir jant kullanın.
Tekrar hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın inşallah.

Etiketler

Aracı bu haliye 3 ay kadar kullandım. Konforda bir azalma ve sıkıntım olmadı. ancak arac 4x2 olduğu için arazide fazlaca deneyemedim. Zaten 4x4 almaya kara verdim ve aracı orjinal haline getirip sattım . o zaman daha sağlıklı bir yargıya varabilirim. l200 lerde 4x2 ve 4x4 olarak ön düzende değişiklik yok. sadece 4x2 de ön poryalara boş aks kafaları talıkıyor diğerinde ön defransiyelden tahrik geliyor. en kısa zamanda elimdeki kiti ve sertlik&yükseklik ayarlı amortisörleri 4x4 uygulayıp tekrar yoruma açacağım. lastikler konusunda bende hemfikirim 35inç den azı takılmamalı. üzerindeki jantların ET ölçüsü orjinale göre 95mm daha içerde fakat jantın ölçüsü 6,5*16 en az 8*16 gerek. saygılar...

oğuzatay' Alıntı:
aracın rot kolları çok eğimli duruyor. eğer sona dayandıysa lastik çukura düşünce bütün yük direksiyon kutusuna biner. ya rotlar ya da kutu emekli olur yakın zamanda gibi duruyor.

Başka bir araçta yaşanan sıkıntının sebebini anladım. Teşekkürler.

oğuzatay' Alıntı:
Bu lastik konusunda ben de hemfikirim. Yanlış bir seçim oldu çünkü lastikleri alırken hazırda fazla bir seçenek yoktu. Bu yüzden denemeden aldım. Ama en kısa zamanda uygun bir seçim yapacağım. Aslında 35"- 36" lastiği olan birini bulsam da araca denesem çok iyi olacak.
benim fikrim bu yükseltmeye 35 lastik sığdıramazsınız en aşağı 17 cm gerekli

güzel ve faydalı çalışmalar elinizi taşın altına sokmaktan çekinmediğiniz için tebrik ederim
kolay gelsin ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR