Mekanik Vinç Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,833
Ynt: Mekanik Vinç Hakkında

tekrar rahatsız edecem ama traktörün pompası 34 lt /dak imiş biz 120 metre felan halat kulanmayı düşünüyoruz sizce kaç mm halat kulanmalıyız ve bu mesafede cekim gücü düşermi bide hidromorları iyisi veya kötüleri varmı_? yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler
Ynt: Mekanik Vinç Hakk?nda

34lt iyi rakam. Motorun markasi ne ? 120 mt halat cok uzun. Bi halatin agarligi bile basli basina yuk
Olusturur. Bence vincin halatini 10 mm kulanin boyunuda 30 mt yi gecmeyin. Tamburun her turunda halattan dolayi
Tammur capi artacagi icin vincin gucu dusecektir. Hidro motor icin marka bilgim yok. Fakat bu hesaplari yaparken mutlaka mak. Muhendisinden yardim alin.

traktörün markası massey ferguson 3.060 pompası dişli pompa imiş ama bizim cekecegimiş ağaçlar en fazla 1500kg felan gelir bizim yaptırdıgımız usta başka birisinede yapmış aynısından uzak mesafede cok performaslı degil ama 60 70 metrede oldukca iyi makina mühendisi konusunu bilmiyorum ama usta traktörün yag başınç özelliklerini oldukca iyi oldugunu söyledi ama bilmiyorum naıl olcak cuma günü görcez

Bu vinci traktore yapacaksaniz. Baska bir yolda hidrolik yerine arkadaki saft cikisindan hareket alin.
Fakat saft cikisi iki yonlu calisiyormu bilmiyorum.ustanin yapacagi vincin tambur capi,tambur boyu,reduktor oranini, hidromotorun kaclik oldugunu ve bu parcalari kaca aldiginizi bildirebilir misiniz?

traktör saftları tekyönlü tanbur capını felan bilmiyorum ama geniş olmayacak derin olacak sizin önceden dediginiz gibi puluk gibi topraga batacak bi şey yapacak hepsinin maliyeti 2.500 tl olcag halat hariç halatta 750 ytl onuda aldın 12 mmlik

Ins beklediginiz gucu alirsiniz.kulanacagi parcalari is bittikten sonra bildirebilirseniz sevinirim.

tmm foto ceker koyarım buraya ama hidromotorun fiyatını yanlış bilmiyorsam 450 ytl feln demişti katologdan göstermişti kaliteli bi şeye benziyor

fotoları koyamadıgım için özür dilerim ama bi türlü düzen tutmadı bilarder şimdide mekanik olanı decez hidrolik olanı kulanımı kolay ama istedigimiz gücü elde edemedik hemde cok sorun cıkarıyo mekanik olanını denicez ama bizim buldumuz usta bu işin altından kalkamıyacak galiba traktörün pompası yeterli olur dedi olmadı pompa taktık şafta hidromotor az geliyo dedi onuda aldık yeniden oda olmadı şimdide mekenigini denicez bakalım nsl olcak bu işten anlıyab birilerini tanıyorsanız ltfn yardımcı olun cok kafam ağrıdı bu işten hemde cok masraf etim

Mekanik olani icin calismaya baslamadan hiddrolikten anlayan
Bir makina muhendisine hesap yaptirin.
Usta hesabi tutturamamis.
Pompa hidromotorun ozellikleri,reduktor orani ve tambur capini
Bildirirseniz yaptigim arastirmalardan edindigim bilgiyle yardimci olmaya calisirim.

Evdeki hesap carsiya uymamis. Pompa hidromotor gucu , reduktorun orani

pompa 9 pistonlu dk 80 lt hidromotor 180 cc diolardı ama tanbur capını bilmiyorum ama tahmini genişligi 60 cm felan var genişligide 20 cm felan halat boyu 150 metre redüktör dedeginiz şey içinde sonsuz dişli olan mekanizma galiba ama bunun hakında fazla bir bilgim yok ama eminim bu sistemi başka birisine yaptırsam calışcaktı bide yag ısındıgı zaman güç kaybı olurmu yardımcı olursanız

Pompa ve hidromotor yeteri kadar guclu.
O pampa hidro motoru yuksek devir cevirecek kadar guclu.fakat
Tambur cikisinda guc yoksa tambur capini dusurun.60 cm yerine 20 cm lik tambur kullanirsaniz
Hizini 3 kat yavaslatmiz ve ayni anda halat cekme kuvetini 3 kat artirmis olursunuz.
Sonsuz disli olan parca dedigim reduktor.reduktor dedigim bir cesit sanzimandir.dakikada 10 turluk deviri tamburda 2 tur gibi bir donme sagliyorsa bu reduktordur.
Reduktorun oranini yukseltin.
Hidro motor 10 turda tambur 1 tur donuyorsa. Takacaginiz reduktor 30 turda 1 tur tambur turuna cevirec seklinde reduktor takin. Verdigim reduktor oranlarini ornek olarak verdim.
Kullandiginiz reduktorun oranini yukseltin.
Yag isininca pompanin gucu duser.fakat cok uzun sureli bir calisma degilse yag cok isinmaz.
Yagin isinmasina gereginden fazla guc ihtiyaci sebeb olur. Hidrolikten anlayan birine mutlaka yaptiginiz vinci gosterin.
Dediginiz parcalara yazik olmasin.

bu gün ustanın yanına gittim ve hidrolik konusunu konuştuk ve bi mühendisden yardım alalım dedik mühendis hidromotor yetersiz dedi bide redüktör oranı yüksek dedi yağın ısınması hakındada yaq tankını kapasıtesini artırır sanız ısınma daha geç olacaqını söledi yaq ısınmasına kesim cözüm olara yaq sogutucu felan diyo ama gerek olmadıgını düşünüyorum size bi sorum daha olaca pompa safttan aldıgı güçü aynı şekilde karşıya yatsıtırmı yoksa gücü düşürürmü

Makina muhendisi pompa ve hidromotorun teknik ozelliklerini goz onunde bulundurarak hesap yapmistir ins.
Hidro motorun dusuk oldugunu zannetmiyorum.daha buyuk hidromotor daha az devir demek. Bu sefer reduktor oranini artirmak lazim. 1-10 yerine 1 - 30 gibi.
Yag sogutma olayina gelince vosvoslarin yag radyatorlerini kulanabilirsiniz.
Veya landlarin yag sogutmasini.landlarinki 200 lira civariydi.
Ben hesap kurmak istedigim sistemin hesaplarini 2-3 gunden once yaptiramadim.
Devir guc cizelgesi reduktor orani pompa devri hidromotor gucu pompa debisi gibi bircok sayi bir araya girince hesabi tutturmak zor oluyor.
Sizin dediginiz pompa saftan aldigi gucu nereye iletince guc kaybi olurmu sorusunu anliyamadim.

mesela safta 20 bg lik bir güçvar bunu tanbura yansıtması gerekmezmi die sormak istemiştim ama gerek kalmadı abi aklımıza yeni bi fikirdaha geldi bizim hidromek beko loder var bu sistemi ona yaptırcaz yeni bi usta buldum bu işlerde tecrübeli daha öncede yapmış hemde daha güvenli süper bişey olcak bu sefer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR