Mercedes - Benz Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 152,907

unimog u yapılmış mı alayım yoksa hurda alıp yaptırayım mı?

• -yapılmış al

Kullanılan: 55 32.0%
  • -hurda al yaptır

Kullanılan: 63 36.6%
  • -unimog değil başka bir araç al

Kullanılan: 10 5.8%
  • -unimog senin neyine

Kullanılan: 12 7.0%
  • -başka işin gücün yokmu

Kullanılan: 32 18.6%

• Kullanılan toplam oy
    172
Ynt: Mercedes - Benz Unimog

ekonomik kriz unimog alma hesaplarımı da bozdu.
şimdi anca satılık unimog ilanlarına bakıp iç geçiriyorum

Etiketler

yok ya satma land'ı.
bende zaman zaman düşünüyorum arabaların birini satıp unimog mu alsam diye de.
bu hobby olarak yapıldığı için çok daralmamak lazım.
ama içimizdeki unimog ateşini söndürmeyelim tabi.

Satabilirsem alacam ins.
Normal olarak geziden geziye kullandigim icin uni hayallerimi susluyor.

herşey paraya bakıyor ne yazıkki.
almakta yetmiyor aldığın aracı adam etmek için birsürü para gerekiyor.
birde sanayiye girdin mi artık birdaha çıkamazsın.

Unimogun cok para yiyecegini zannetmiyorum. Aracin yurur aksami saglamsa geriye masraf yapacak yer cok az. :smiley:
Kaporta el kadar,kasa kamyon kasasi yapanlara 3-5 elden gecirilir, elektrik aksaminda buyuk is cikmaz. Elektrikli birsey yok zaten :smiley:
Asil parayi lastikler tutuyor.en azindan tanesi 500 lira :smiley:
Motor sanziman dif temizse daha ne isterim ki :smiley:

haklısın kaborta önemli değilde esas önemli olan motor şanzıman difransiyel ve arazi vitesleri.

Selam herkese ufak tefek tatıl yapmak için kaçamaklar yaptım fotoğraf çekemdim ama artık yüksek olan offroad aracına benzeyen herşey direk dikkatimi çeker hale geldi..
2 Hafta önce adapazarı akyazı-kuzuluk kaplıcaları yolunda kuzuluğa giderken devlet hastanesi idi sanırım geçtikten 100 mt sonra sağda belediyenin hurdaığı vardı sanırım Unimog kasasını gördüm hızlı gittiğim için sadece kupa vardı ama kullanılmadığı belli ihtiyacı olan bakabilir yada tanıdık varsa yakınlarda baktırabilirler.. ;)

İkincisi geçen haftasonu Çanakkale asos taydım sahilden yukarı çıkarken sarıydı sanırım ama yürür vaziyette bir Unimog daha gördüm sanki resmi bir araçtı ama yolu düşen olursa ilgilenebilir... ;)

Unimog'larin olculeri varmi sizde yaklasma uzaklasma acilari alt yukseklikleri hani sematik cizimler olurya.

mrb bu resimler senin işine yarar galiba

12111090_161394_df5m464.jpg

Unimog-Approach-Departure-Angles.jpg

Arkadaslar express nickli arkadasimizin sari mavi unimog'unu arkadasimla beraber aldik hayirli ugurlu olsun

Arkadaslar
Unimog'larin kasalari yuvarlak hatli U4... serilerinde cok daha ufak gordugum kadari ile U1250-1300 ve sonrasindaki koseli hatli serilerde kasalar daha buyuk degilmi? Peki bu durumda yaklasma uzaklasma alt olculerinde degisikliklere sebep oluyormu? Resim'ler saniyorum eski serilere ait yani U400'lu yuvarlak hatli serilere.
Bir de su hareketli sase olayini anlayamadim. Araci inceliyorum kasa ile sase birbirinden farkli hareket ediyor anliyorum da bu teknik olarak nasil olbiliyor ve ne avantaj sagliyor araca anlayamiyorum bununla ilgili elinde gorsel bilgi olan arkadaslar gonderebilirlermi acaba?

bberksan' Alıntı:
Arkadaslar express nickli arkadasimizin sari mavi unimog'unu arkadasimla beraber aldik hayirli ugurlu olsun

hayrını gör kardeşim, gerçi aracı benden almadın kuzenimden aldın ama olsun iyi günlerde kullan, gezenbilirde kalması sevindirici ;) sanırım karavan yapacaksın güzel bir araç için güzel proje, başarılar...

Saol Mehmet bey
Sizinle araci ilk yaptiginizda da yazismistik. Ama ben sizi o zamanlar sizinle ayni soyadi tasiyan ve daha once arab sattigişm baska bi Mehmet bey zannetmistim. Neyse umarim siz de hayrini gorur verimli isler yapmaya devam edersiniz.
Biz de mog'u cok yakin bi arkadasimla ortak aldik. Ben motocross 'la ilgileniyorum arkadasim da dagci. Ortak biseyler yapacagiz insallah. Ben karavan'a benzer bisey yapmak icin araba bakiyordum ama mog'u karavan yapmak icin almadim yazik olur bence bu araca. Bu arac sadece arazide dolasmak icin guzel bence. Cok karakter sahibi essiz bi arac. Sahibi olmak bile insana gurur veriyor. Elinize saglik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR