Mercedes G Class'ta Vibrasyon Problemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,657

cartop

Kamp II
Mesajlar
471
Tepkime Puanı
21
Yer
Ankara
Web
www.cartopsgw.com
İki yılı aşkın aldığım GD 300 aracımda 90 km/saaten sonra rahatsız edici bir vibrasyon problemi vardı.Balans ayarını üç defa yatırdım, rot ve şaft ayarlarında olumsuz bir şey çıkmadı. En son ihtimal olarak direksiyon amortisorünü değiştirdim ve bir anda problem bitti. Direksiyon amortisorünün ne kadar önemli olduğunu anladım. Artık hız yapmak bu araç için problem değil.Vibrasyon problemi olan arkadaşlara öncelikle lastik balans ayarlarını daha sonra direksiyon amortisörünü kontrol etmeyi, patlaksa mutlaka değiştirmelerini öneririm.
Aracın üzerinde çıkardığımız orjinal eski amortisör zayıf ve inceydi, yerine taktığımız amortisor ise eskisinden daha güçlü. W463 lerde kullanılanlar w460 lara çok rahat uydu.


MercedesBezGClassSteeringDamper009.jpg [attachment=1]


MercedesBezGClassSteeringDamper008.jpg
[attachment=2][/img]
 

Etiketler

Ynt: Mercedes G Class'ta Vibrasyon Problemi

Evet Huseyin, eskisi çok zayıf kalıyordu. En güçlüsünü taktım, araç şimdi gayet iyi.

Kullandığım stabilizer amortisör

MercedesBezGClassSteeringDamper007.jpg [attachment=1]
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Mesajlar
1,532,381
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst