Mercedes G Motor Değişimi Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cemço Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 185
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,906

Cemço

Kamp I
Herkese Merhaba,
1986 model GD 240 aracım var. Aslında toplamda 4 adet mersedes g miz var hepsi 86 model botaş tan 2002 yılında almıştık. 2 si dört kapı 2 si tek kapılı.

Şimdi 1986 model gd 240 tek kapılı araca 99 model 605 motor kodlu 250 turbo dizel motor aldık. Üzerinde elektronik pompa var.
Biz bunu düz pompaya açevirip araca takmak istiyoruz. Daha önce bir aracımıza koyduk ve sorun yaşamadık.

Yine aynı motoru aynı şekilde koymak istiyoruz. Ancak değişik bir olay var olayda şu. Bi yerden 2002 model bir araç bulduk ve bu aracın tüm iç aksamını söktük. İç aksamı derken, torpidosu kaloriferi kadranı koltukları yani kısacası herşeyini söktük.

Bu kadranı ve diğer elektrik aksamını düz pompa ile mi yoksa 605 motorun orjinal elektrikli pompasıyla mı çalıştırabilirmiyim?

Resim nasıl atabilirim size aracın durumunu da göstermek isterim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

Cem Çoban

Etiketler
Ynt: Mercedes G Motor Değişimi Hakkında Yardım

selam cem, sen benden'de hastasin galiba!! :D

4 tane G sahibi olmak cok ender ve ilginc. Botas kim/ne?? genel bayii mi yoksa?

sen bu 605 seri motoru G'ye mi takti daha once?

parcaladiginiz arac G serisi mi? oyle ise olur, ugrasma ister ama olur, orasi turkiye ;) ingiltere olsa iflas eden!!!

elektronik pump'i normal'e dondurme en kolayi,zaten daha once yaptiniz midem soru yok. BRAVO ;) o kolay is degil, her zaman randaman vermez cunku.

electronic pump birakmak cok sey ister wiring loom vesayira.... cok ugrasma ister ama orasi turkiye, sanatkar insaniniz cok masallah, kafaya takdimi yapar.

lutfen resim atiniz ve gorelim bu 4 G yi yan yana. hepsi ayni renk, motor jant....yoksa??

seni bahsedigin motor bu aracda takili. mukemmel bir uyum. ve sol dumen oldugu icin hic sorun yok.

GetAttachmentCAMHXVRG.jpg

Merhaba,
Aslında bende sizden cevap bekliyordum :smiley:
Öncelikle Botaş Türkiye'de doğalgaz dağıtımkı yapan firma. Türkiye de doğalgaz boruları döşenirken kullanılan araçlar bunlarda. 2002 senesinde babam ve amcam botaş ın ihalesine girdiler. Botaş 12 adet araç satışı yaptı. Bunların 6 sı dizel 6 sı benzinli idi. Biz 6 adet dizeli almıştık. Çoğu 86 model 240 d idi. Bu 6 adet aracın 3 tanesi tek kapı 3 tanesi çift kapıydı. Biz bunların 1 er tanesini sattık. Şu anda elimizde 2 adet 4 kapı 2 adet tek kapı var. Hepsinin bir arada resmini çekip en kısa zamanda size yollayacağım.

Gelelim şu anki duruma. Sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
Öncelikle içini komple aldığımız araç 463 kasa 2002 model g500 4 kapılı model.
Bunun motoru yanık tı, biz sadece iç kısmını aldık komple.
Daha önce 605 motoru düz pompa ile taktık ve iyi bir pompa ayarı ile güzel bir performans yakaladık.
şu an üzerine takacağımız 605 motoru da aynı şekilkde düz pompa ile takabiliriz ancak bu 2002 model aracın tüm torpido ve kadranın elektrik aksamı 605 motorun orjinal elektronik pompası ile daha iyi çalışabilirmi sizce?

Msn adresi verebilirseniz sizi eklemek isterim. Resimleri oradan size atabilirim.

Saygılarımla
Cem Çoban

selam cem,ilk olarak sorum su. o G500 nerede? sasi duruyormu? cok baska konular var.... 2002 model G genelde 1996 2000 model salon araclar ile bir cok parca paylasiyor.

dolayisiyla senin motor ile G500 dashboard ile uyumlu olmasi gerek. ama bu isin ustasini bulmak gerek. haa.. simdi almanyada uzun zaman mercedes'de calisip turkiyeye geri donen efsane tanidiginiz usta varsa altindan cikar bu isin.

ama tek sorun, biri dizel, digeri benzin :eek: iste burda sorunlar cikabilir. bilmem, olur ama iyi arastirman lazim cem. yari yolda geri donmek olmaz.

birde, 463'un 3 tane diff lock dugmesi var orta gogus'de. 460'in 2 tane var el fren yaninda. saatlar gostergeler uydurulur sanirim.

ben bu konuyu amerikada bulunan G serisi kulube sorayim. kesin :eek: olacaklar :smiley:

benim email'im ; hus55@hotmail.co.uk

resimleri beklerim.

merhaba hüseyin bey,
size mail attım.
çıktık bir yola bakalım neler olacak sonuçları da burada paylaşmak istiyorum ama sanıyorum bişeyler öle yada böle olacak :smiley:

Tabii kafayı yemez isem :smiley:

Cem bey selamlar..

Valla açıkcası araçınızın son durumunu çok merak ettim. Benimde aklımda bi "G" serisi yatıyor, söyle 85-90 model arası bi "G" serisi alıp iç döşemelerini yeni model "G" serisiyle degistirmekti..

Şahsen hayalimi gerçekleştirmissiniz veya gerçekleştirdiniz.

" Resimlerin siteye atabilmek için resim boyutları en fazla 250kb şeklinde olması lazım..
" Resimlerin boyutunu 250kb'a çevirebilmeniz içinde
" google 'a " PIXresizer " diye arattıgınız zaman küçük bi programla halledebilirsiniz

hatta link vereyim ;

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=pixresizer&lid=1080

Kolay gelsin.

Merhaba Korkut Bey,
Programı indirdim resimleri küçültüp siteye koyacağım.

Saygılarımla

selam cem, son durum ne?

sanirim bu isi bitirirsen guinness kitaplarina girersininz ;)

buraya bol bol resim atmaniz gorev oldu, seni takip eden cok G meraklisi var kesin.

benim kirmizi cabrio ilk aldigimda arka baslik yoktu, on koltuklar recaro degildi, bagaj'da jump seat yoktu. simdi tam istedigim gibi oldu.

haa, turkiyede yasasam durum baska olurdu herhalde. ama belli olmaz, burda cok iyi insanlar tanidim kisa bir zamanda. en azindan yardim eller hazir ;Doyl

kurukafa, bir landrover'ci boyle bir konusma yapsin cok ilginc. sevindim. umarim dilegin gercek olur.

selamlar.

Tekrar Merhaba,

Aracın sökülü haldeki fotolarından ekliyorum.

Araç şu anda sökülü durumda önce 605 motor kodlu çift egzantrikli 5 silindirli 2.5 tdi motoru koyacağız.
sonra da 2002 model g den aldığım komple iç aksamı yerleştireceğiz.

Umarım bütün fonksiyonları çalıştırabiliriz.

SDC10307.jpg

SDC10313.jpg

SDC10310.jpg

SDC10311.jpg

SDC10312.jpg

SDC10313.jpg

SDC10315.jpg

SDC10316.jpg

SDC10317.jpg

SDC10319.jpg

SDC10321.jpg

SDC10322.jpg

SDC10324.jpg

SDC10325.jpg

resimlerin devamı

2002 mercedes g den sökülen parçalar
Resim003.jpg

Resim007.jpg

Resim012.jpg

söktüğümüz araç uzun kasa olduğu için benim tek kapıya göre arka koltuk iskeletlerinde tadilat yaptık. Böylece orjinal görüntüye sahip olacağız.

Resim018.jpg

Resim020.jpg

vee bitince işallah bu şekilde olacak

Resim014.jpg

abicigim, kolay gelsin! insallah hersey kolay olur ve erken zamanda gezilere baslarsin.

ben aslinda bu motoru merak ediyorum en fazla. performansi cok guzel olmasi lazim ve ayni zamanda ekonomik. onemli bir konu da su, 6 piston motorlarlarin alt cilyasi on dif'e cok yakin olur. benim basima geldi. ama cilya'nin arka kismi'ni iyi bir dokumcu tarafindan tekrar sekillenir. [kibris'da duzgun yapan bulamadim!]

ovvvv süper :eek:
Resimleri bizimle paylaştıgınız için çok teşekkür ederim..çok beyendim valla..

G500'den sökgünüz parçaları görünce daha çok heycanlandım ne yalan söylim..aracı topladıgınızda çok güzel olacagından hiç kuşkum yok..

devamını 4 gözle bekliyoruz cem bey..kolay gelsin..

hüseyin abi,
daha önce 605 motoru taktık gerekli tadilatlarıda yaptıktan sonra hiçbir vibrasyon kasıntı yok. Sadece motor ilk takıldığında pompadan dolayı aracın çekişinde problem vardı. İyi bir pompa ayarı ile oda düzeldi. Ortalama 9-10 litre yakıyor araç ve performansı çok güzel.

En önemlisi yeni nesil sessiz motor. Kuzenim tadilde araç gelsin motor resimlerini çekip araçla birlikte ekleyeceğim.

Korkut bey çok teşekkür ederim.
Zamanımız yeterde toplarsak güzel bişi olacak sanırsam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri