Mercedes G Serisi Araç Sahibi Varmı? Birkaç Sorum Olacak...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deeperdiver Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,084
Ynt: Mercedes G Serisi Araç Sahibi Varmı? Birkaç Sorum Olacak...

selamlar,cartop'un araci,yani 460 seri G'lerde isinma normal bir olay :mad: aslinda gercekten o kadar isinmaz,igne biraz fazla gosterir. benim cabrio'da yokus cikarken kirmiziya girerdi .... :eek: ama inis alirkenden duserdi. aslinda eski model G lerin sogutma sistemi 463 kadar iyi degil. 460'da bidon sistemi olsa 463 gibi bence cok dah iyi olurdu. bak 463 duzgun calisiyorsa asiri isnma gostermez.deepdiver, senin G igne tam olarak nereye kadar yukselir? kirmizidan onceki beyaz cizgiye kadar bisey degil,ama kirmizi renk'in yanina kadar veya ustune cikarsa iyi degil,hatta bir zaman G350 aliyordum ve vazgectim cunku isinma sorunlarindan dolayi cok problem cikarmnis ilk cikan G350.

benim tavsiyem tum noktalari incele ve uygula.

1- termostati degistir.
2-radyatoru sokup sislet ve saglam temizlet.
3-pervane'nin bagli oldugu kasnagi [viscous coupling] degistir.

3'uncu yazdigim parca tum mercedeslerde yapilan bir fabrika hattasi. neden mi? cunku mercedes bu parcayi satarken iyi para kazaniyor. omru cok uzun olmaz . takilmasi avrupada zahmetli ve pahali,hele hele mercedes'in eline duserseniz :( dikkat ederseniz yeni mercedeslerin cogu elektrige gecti. eski tip pervaneler motorun gucunu azaltir ve yakit tuketimini yukseltir. ben 2 G'lermin pervanelerini elektrige cevirecem yakinda.

yine fazla uazattik... :D :-[

Etiketler

Tüm bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler...

selam kardes. senin isinma sorununu hallettinmi?

sana kucuk bir bilgi vermek istedim. benim cabrio G'nin radyatoru 230 ge'den kalmaydi ve makinistim buyultmsini tavsiye etti. bende ona uyarak turkiyeden ayni olculerde yenisi yaptirdim. farki ise su;

eskisi 2 sirali ve her sirada 35 goz vardi.
yenisi 4 siarli ve her sirada 45 goz var.

hesap sanirim kendini gosteriyor :eek: eskisi bes para etmezdi bunun yaninda. tabii ki bu sadece bir teori olarak gorundu yan yana koyunca. fakat 1-2 haftadir suruyorum ve inanki havalar burda COL SICAGI gibi ! isinma yok denecek kadar az ;)

cok,cok tavsiiye ederim yeni bir radyator yaptir. benim aldigim 550 tl'ye mal oldu buraya gelene kadar. eminim sizin oralarda daha uygun olur.

isterseniz alindigi yaer hakkinda bilgi ogrenebilirim.

selamalar huseyin kurtbas

bütün yazılanlara katılıyorum.

ek olarak bir şey ilave etmek istiyorum. mersedeslerde civalı fana ek olarak, hararet yükselince klima fanı da devreye giriyor olması gerekmiyor mu ?. .. eğer klimanın gazı yoksa bu yedek fan soğutma için devreye giremiyor. bana ilgisiz gibi gelmişti ama okudum biraz doğru gibi...

klima gazının da kontrol edilmesi iyi olur diye düşünüyorum. bir de klima fanının yüksek devirli dönüp dönmediği.

yanlış mıdır?

terrano,dedıgınız dogru, ancak fan'iın donmesını saglayan klıma gazı degıli'da klıma fan'ini devreye koyan mısurdur. yanı elektrıgı saglayan resıstor. bunlar bazen ariza yapiyor.

guzel bir konuya degindin.

Tekrar Merhaba,

Aslında bu konuda kafam karışık, pek birşey yapmadım, hem vakitsizlikten, hem de değişik cevaplar aldığımdan, şöyleki, Mercedes yetkili servisindeki usta, ibrenin kırmızıya bitişik beyaz çizgiye kadar yükselmesinin normal olduğunu, kritik sıcaklıkta önde ek 2 adet fanında devreye girerek harareti düşüreceğini söylemişti, bende 1-2 defa dağ tırmanışlarında bunu kontrol ettim hakikaten ibre kırmızının hemen bitişiğindeki beyaz çizgiye kadar yükseldi ama kırmızıya hiç girmedi, fanların devreye girdiği duyulabiliyordu.
Bir iki ustaya gösterdim, biri normal dedi, diğeri bu kadar yükselmez bir ara getir bakalım dedi.

Bu arada ağabeyim Graz da Magna- Steyr Firmasında Ar-ge Bölümünde çalışıyor, yani bu araçların üretildiği yerin mutfağında. Bir de ona sorayım dedim, oda normal , ama yinede bu işi bilenlere bir sorayım dedi. Şimdi ondan cevap bekliyorum harekete geçmek için.

Saygılar,

hade yaa,,,,,, senin kardes orda turk mutfagi'mi tanitiyor ;D gecenlerde orda super bir etkinlik yaplimisdi.gnin 30'uncu yas gunu icin. o iki fan klimanin sanirim. demek ki calisiyor,iyi. ancak sen araci ne kadar hizla kullanin dag tirmanisinda? o kadar yukselmesi normal, ama cook zorlarsan, ve arac cok yuklu ise.

ben senin yerinde olsam radyatoru degisirim. unutma ki senin arac avrupa icin,yani daha soguk iklim icin imal edildiyse etken olabilir.

yine de 'good luck' ve bizi haberdar et gelismeler ve cozum hakkinda.

unutmadan, senin G350'nin resimlerini daha gormedik :( yolda belde gorsek seni tanimaycayiz :eek:

sen bize erken zaman resim at deepdiver. ;)

rajona ters gidiyorsun ;D

Bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler, en kısa zamanda gelişmeleri paylaşacağım.

abu arada raconu bilmediğim için kusurlarımı affedin, resimler ekte.

Saygılar,
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

P3230001.jpg

P3230004.jpg

P3230005.jpg

P3230006.jpg

P3230007.jpg

bordo G'ler bollaştı
darısı bizlere
ben de G uğruna çok sevdiğim BMW 316i aracımı satıyorum
hayırlısı olsun

Selam lar hararet konusunda canıızı sıkmayın bu arçlarda kesınlıkle normal kırmızının altına gelıyor ve duruyor ben yuklu bır sekilde 2700 mt kadar aracla cıktım ve 10 gun gecırdım gecen sene hararet problemı yasmadım tırmnanırken bıraz yukselıyor o kadar.Gitmkeden once baya ugrastım pervanın ordakı cıvadan dedıler degıştırecektım baktım cooook pahalı degıstırmedım zaten onla alakalı bır sey yokmuş radyyatorden olabılır dedıler temızlettım hıc bır dey farketmedı sadece radyatorcu yenı nesıl radyator koyarsanız kesınlıkle bu yukselme olayını yasammassın ız dedı .İkna oldum mantıklı ızah etti.

alperkaf' Alıntı:
Selam lar hararet konusunda canıızı sıkmayın bu arçlarda kesınlıkle normal kırmızının altına gelıyor ve duruyor ben yuklu bır sekilde 2700 mt kadar aracla cıktım ve 10 gun gecırdım gecen sene hararet problemı yasmadım tırmnanırken bıraz yukselıyor o kadar.Gitmkeden once baya ugrastım pervanın ordakı cıvadan dedıler degıştırecektım baktım cooook pahalı degıstırmedım zaten onla alakalı bır sey yokmuş radyyatorden olabılır dedıler temızlettım hıc bır dey farketmedı sadece radyatorcu yenı nesıl radyator koyarsanız kesınlıkle bu yukselme olayını yasammassın ız dedı .İkna oldum mantıklı ızah etti.

bendeki terranoda da sıcak havada rampada hararet göstergesi benzer şeklilde ortayı geçiyor, kırmızının altındaki beyaza yaklaşıyor. tam beyaza gelmiyor ama ben bunu da görmek istemediğim için radyatörü değiştireceğim.

.işin ilginç yanı herkes belli yerlere bakıyor değiştiriyor olmadı arabasını satıyor bu sebepten.. muhtemel o mersedesin de eski sahibi bundan rahatsız olmuştur. ve çok yere göstermiştir.sanırım ustalarda bazı arabalar konusunda yetersiz, orjinal parçalar yerine konulan yan sanayi örneğin fan termiği yeterli devri veremiyebiliyor ama görünüşte çalışıyor. bu sebeplerden sürekli sebep arıyorlar bulamıyorlar.

bu hararet konusu her tür araba da halledilecek bir şey. sistem belli zaten. eğer fabrika aracı çok sıcak iklimler için öngörmediyse bile bir iki değişiklikle yapılır geçer.

radyatörü değiştirmek bence de sorunu halleder. mersedeste zaten iki fan daha var. benimkinde sadece ek klima fanı var var..bir tane daha takarım o da yedekte dursun diye düşünüyorum. radyatörü de 4 göz yapacağım. 2 göz çok sıcakta yeterli gelmiyor.

japon ya da alman arabalarının yüksek silindirli dizelleri oralardaki iklim şartlarında sorun çıkarmıyor. ama sıcak ülkelere ithal edilirken de araçlarında maliyeti yükseltmemek için değişikliğe gitmiyorlar. zaten ithalatçı firmalarda böyle bir talepte bulunmuyorlar çünki maliyet artması kar marjlarını düşürüyor. ama satabilmek için de olur bunlar normal diyorlar.

ingilizce forumları da okuyorum, sıcak iklimlerdeki 4x4 lerde de aynı problem var. 40 derecenin üstünde rampada yada karavan çekerken hararet yükseliyor.ithal arabalarda özellikle avusturalya da pekçok 4x4 sahibi bundan şikayet ediyor.

epey bir araştırdım netten bu sonuca vardım.yanlış mı düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR