Tebrikler Oğuzhan, güzel bir çalışma. Uzun zamandır yurtdışındaki turboya dönüştürme çalışmalarını takip ediyordum. G Class araçlarımız için detaylı bilgi verirseniz seviniriz. Performansta artış yakıt tasarrufu gibi...
Selamlar
Tebrikler Oğuzhan, güzel bir çalışma. Uzun zamandır yurtdışındaki turboya dönüştürme çalışmalarını takip ediyordum. G Class araçlarımız için detaylı bilgi verirseniz seviniriz. Performansta artış yakıt tasarrufu gibi...
Selamlar
EMİN abi merhaba
turbo daha çok yeni eksikleri bugün tamamladık. araçın çekişi değişti gerçekten... yakıt durumunu bilmiyorum.. biraz arttırır tahminin... ama feda olsun..
bu tarafa geldiğin zaman ugra bi incele istersen...saygılar abi...
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benzinli sizin araç değilmi. 240 GD ye takabilirmiyiz acaba. Yada Turbo yerine 300 GD motoru taksam hangisi faydalı olur acaba.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benzinli sizin araç değilmi. 240 GD ye takabilirmiyiz acaba. Yada Turbo yerine 300 GD motoru taksam hangisi faydalı olur acaba.
Öncelikle Merhaba; Bizim aracımız da 240 D artık 240 TD 240 D ve 300 D arasında Performans Farkını Kendiniz tespit etmeniz lazım . Sırasıyla 240 'ı ve 300'ü aracınıza takıp ,denemek de uzun bi zaman alır . Ama 240 D Üstüne Turbo uygulamasında Performans 'ta Belli oranda artma oldu . Turbo Uygulamasını Ankara ' da Görüp , deneyebilirsiniz .
masalllah , iyi calisma oldu. ama mutlaka intercooler ve motorun yag sogutmasi yoksa takin. birde tavsiyede bulunayim, uzun sure turbo'yu yuklemeyin. genelde kisa sure , mesela arac gecislerde, kisa sure icin arazide tirmanmalarda . son surat dayali , veya rampa cikarken dikkat edin. boost guage takmayi da unutmayin.
Turbo sonrası ilk deneyimlerini araca turboyu takan ve kendisinden aracı aldığım Oğuzhan Bey, forumda anlatmıştı zaten, yakıt biraz artmış sanırım ama araç daha seri olmuş. ama ben aldığımda turboyla şehiriçi şehirdışı karışık olarak 250km yol yaptım. araç seri değildi. daha önce bir G kullanmadığım için turbolu veya turbosuz, heralde dedim bu seri haliyse turbosuz bir G gitmiyordur.. Ama 2 hafta sonra toplam 50km daha yol gitmeden motor yatak sardı zaten.. sonradan forumu iyice okuyunca turbo taktım oldu gibi kolay bir operasyon diilmiş sanırım. onu gördüm. şimdi motor yenileniyor ve daha uzun ömürlü olması için, turbo ve intercooler uygulmalarını söküyoruz.. Anladığım kadarıyla turbo takınca çelik pistonlar takmak ve birçok motor parçasını veya ayarını da değiştirmek gerekiyormuş.. Hüseyin Abi daha detaylıbiliyor ve motorlar konusunda epey deneyimli.. İlk söylediğimde turboyu ve intercooler'ı zaten ilk yorumu hemen: "Sök çıkar onları, dayanmaz, yorar" olmuştu Keşke diyorum şimdi..
onemli olan bundan sonraki calismalar. dedigim gibi motor revizyonu duzgun yaptirin. 240GD aslinda fena degil. cok saglam ve sorunsuz olacak. sanzimanin 5 degilse 5'le. k&n apollo air filter, snorkel ve mazot pompa ayariyla saglikli guc artisi saglanabilir.