Mercedes G ' ye Turbo ..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan-arz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,281

metehan-arz

Kamp I
Yer
ankara
Öncelikle Merhaba . Araca Garrett Marka Turbo Çalışmaları Yapım aşamasındayız . Resimleri sizlerle paylaşmak istedik . Buyrun ;

24122010744.jpg

24122010745.jpg

24122010751.jpg

24122010748.jpg

24122010756.jpg

Etiketler

Ynt: Mercedes G ' ye Turbo ..

Tebrikler Oğuzhan, güzel bir çalışma. Uzun zamandır yurtdışındaki turboya dönüştürme çalışmalarını takip ediyordum. G Class araçlarımız için detaylı bilgi verirseniz seviniriz. Performansta artış yakıt tasarrufu gibi...
Selamlar

cartop' Alıntı:
Tebrikler Oğuzhan, güzel bir çalışma. Uzun zamandır yurtdışındaki turboya dönüştürme çalışmalarını takip ediyordum. G Class araçlarımız için detaylı bilgi verirseniz seviniriz. Performansta artış yakıt tasarrufu gibi...
Selamlar

EMİN abi merhaba
turbo daha çok yeni eksikleri bugün tamamladık. araçın çekişi değişti gerçekten... yakıt durumunu bilmiyorum.. biraz arttırır tahminin... ama feda olsun..
bu tarafa geldiğin zaman ugra bi incele istersen...saygılar abi...

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benzinli sizin araç değilmi. 240 GD ye takabilirmiyiz acaba. Yada Turbo yerine 300 GD motoru taksam hangisi faydalı olur acaba.

Gürbüz25' Alıntı:
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benzinli sizin araç değilmi. 240 GD ye takabilirmiyiz acaba. Yada Turbo yerine 300 GD motoru taksam hangisi faydalı olur acaba.
Öncelikle Merhaba; Bizim aracımız da 240 D artık 240 TD :smiley: 240 D ve 300 D arasında Performans Farkını Kendiniz tespit etmeniz lazım . Sırasıyla 240 'ı ve 300'ü aracınıza takıp ,denemek de uzun bi zaman alır . Ama 240 D Üstüne Turbo uygulamasında Performans 'ta Belli oranda artma oldu . Turbo Uygulamasını Ankara ' da Görüp , deneyebilirsiniz .

aracınızı gülegüle kullanın..kusura bakmayın güvenlik açısından kendimi tutamadım ama ön fren hortumları deforme olmanın son noktasında değiştirseniz

BİNEK 240D MOTORLARIN MANİFOLDUNU TAKTIM ONALRIN ÇIKIŞI ORTADAN HARİKA OLDU

MADE IN TURKEY !!

masalllah , iyi calisma oldu. ama mutlaka intercooler ve motorun yag sogutmasi yoksa takin. birde tavsiyede bulunayim, uzun sure turbo'yu yuklemeyin. genelde kisa sure , mesela arac gecislerde, kisa sure icin arazide tirmanmalarda . son surat dayali , veya rampa cikarken dikkat edin. boost guage takmayi da unutmayin.

hayirli ugurlu olsun.

huseyin

Turbo sonrası ilk deneyimlerini araca turboyu takan ve kendisinden aracı aldığım Oğuzhan Bey, forumda anlatmıştı zaten, yakıt biraz artmış sanırım ama araç daha seri olmuş. ama ben aldığımda turboyla şehiriçi şehirdışı karışık olarak 250km yol yaptım. araç seri değildi. daha önce bir G kullanmadığım için turbolu veya turbosuz, heralde dedim bu seri haliyse turbosuz bir G gitmiyordur.. Ama 2 hafta sonra toplam 50km daha yol gitmeden motor yatak sardı zaten.. sonradan forumu iyice okuyunca turbo taktım oldu gibi kolay bir operasyon diilmiş sanırım. onu gördüm. şimdi motor yenileniyor ve daha uzun ömürlü olması için, turbo ve intercooler uygulmalarını söküyoruz.. Anladığım kadarıyla turbo takınca çelik pistonlar takmak ve birçok motor parçasını veya ayarını da değiştirmek gerekiyormuş.. Hüseyin Abi daha detaylıbiliyor ve motorlar konusunda epey deneyimli.. İlk söylediğimde turboyu ve intercooler'ı zaten ilk yorumu hemen: "Sök çıkar onları, dayanmaz, yorar" olmuştu :( Keşke diyorum şimdi..

cana gelecegine mal gelesin kardes. bos ver.

onemli olan bundan sonraki calismalar. dedigim gibi motor revizyonu duzgun yaptirin. 240GD aslinda fena degil. cok saglam ve sorunsuz olacak. sanzimanin 5 degilse 5'le. ;) k&n apollo air filter, snorkel ve mazot pompa ayariyla saglikli guc artisi saglanabilir.

rgds hus.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR