Mercedes G ' ye Turbo ..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan-arz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,719
Ynt: Mercedes G ' ye Turbo ..

İyi günler
Sy Aşcıoğlu
Geçmiş olsun,aracınızı iyi ve mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle (aracınızın yeni durumunu gösteren fotografları bekliyoruz.)
Saygılar

Etiketler

Teşekkürler,

Çekiyorum arada yapılan işlemlerin fotoğraflarını, ancak hiç de beklemediğimiz ve can sıkıcı motor olayı yüzünden tüm yeni parça montajları, revizyon vs. işlemlerini ve parçaları çekip asıl yapmak istediğimiz işe başlayamadık. hava koşulları ve bazı parçaların gecikmesi vs. de ayrı konular tabi. Ama haftaya artık bir start verebileceğiz gibi gözüküyor. En kısa zamanda işe girişince yüklemeye başlıycam yapılan işlemleri anlatarak. Görüşmek üzere.

Merhaba,

Araç 28 Kasım'da Ankara'dan Mercedes Özel Servisi oğuzhan Bey'den alındı, o gün güven ilişkisi içinde, aracı başka bir servise vs. göstermekten vazgeçtim, zaman kaybetmeden yola koyulup İstanbul'a geldim. Aracın üstüne sonradan takılma turbo ve intercooler vardı. Aracın herhangi bir sorunu olmadığı, motorun iyi olduğu belirtilip yola çıktım. Akşam 350km sonunda istanbul'da köprü üstünde araç güç kaybetti, hatta istop edecek sandım, sonra topladı. Bu durumu da sordum normal mi diye Oğuzhan Bey'e de daha sonra, bi sıkıntı olmadığını söyledi. Aracı 2 hafta kadar kullanmadım zaten, sonra lastik değişimi için çıktık, dönüşte -ki 20km gittik toplamda- araç güç kaybedip istop etti. ne ışık yandı ne bir duman vs. bişii.. zaten biraz bekledikten sonra çalıştı. sonra 5 km sonra bi daha istop etti, inip çubuğu çektim, ustamı aradım, yağ vardı. yine ilk basışta çalıştı zaten, ben elektriktir diye düşündüm, ustaya girmeye 1 km kala pıst diye bir sesle beyaz duman çıktı kaputtan, bi açtık baktık ki bütün akü vs. yağ içinde ve turbo yağ atmış dendi, motor kilitlenmiş, yatak sarmış. olay bu.. içinden kalın yağ çıktı.. Motor daha önceden zaten açılmış işlem görmüş.. üst kapak contası bi yerinden açıktı. durum bu. daha 2 hafta önce iyi diye aldığımız aracın motoru kilitlendi. Umarım karşılaştığım durumu açıklayabilmişimdir..

Oğuzhan Bey'e durum hakkında bilgi verdim, çok üzüldüğünü yazdı, sen parçalar belli olunca listeyi at bana, maliyetine tedarik ederiz dedi. Ama motor işlemleri bitti her ley geçti gitti, bize toplamda bir 5000TL masraf çıktıktan ve canımız son derece sıkıldıktan sonra ilk kez dün akşam foruma yazmış: sitem var yazdıklarında diye, ben de onun üstüne tekrar yazdım. Sitem var tabi, ben herhangi bir kişiden yerden almadım ki, zaten öyle olsaydı ben aracı baktırarak alırdım. Kendisi Mercedes servisi olunca güvenerek aldım. Çay içip mazot doldurup bir an önce işlemleri halledip yola çıktım.. neyse..

sonuç: motor yağsız kalmadığı gibi daha da ilginç olarak bir anda ne var ne yok bütün yağı kaput içine püskürterek kilitlendi...

Özgür bey bizim g gene kış uykusunda.
geceleri dakar beklemekten uykusuz kaliyorum.foruma göz atıyorum vakit geçsin diye .
ortalikta değişik konularda bir sürü varki tam sürü.
buraya dönüyorum sesizlik.
Bari hıncımı sizden alayım ah vah derken hepimiz kendimizce önerilerde bulunduk ama sizden cevap yok ne oldu.her şey yolundamı değilmi.yaptınızmı motoru

Merhaba, yok yaziyorum arada;) motor komple sifir yapildi. Ustundeki enjektorler bile orjinal degilmis uydurma cikti. Uydurma turbo ve intercooler fln cikarttik. Tum parcalar orjinal alinip yeni motor yapildi. Hidrolik direksiyon sistemi takildi. Bikac eksigi var Samet bey onlari getirince kabin ve kaportayla devam edicez.. kar kis da isleri yavaslatti.

Özgür Bey merhaba,
bu forumda yeniyim. Yaklaşık 2 aydır, her sayfayı inceledim. İnanılmaz güzel projeler ve araç restorasyonları izledim ve izlemeye de devam ediyorum. Yakında, sedan arabamı garaja kilitleyip, alacağım 4x4 ile doğa tutkumu bir adım ileriye taşımak istiyorum. Zaten kış ayları olduğu için de, hata yapmamak için aceleci davranmıyorum.
Sizin konunuzu ilk gördüğümde, "İşte yine güzel bir restorasyon macerası başlıyor" dedim. Fakat, başınıza gelenleri okuyunca, çok üzüldüm. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım başlayacağınız restorasyonun heyecanı ile bu sıkıntılarınızı unutursunuz. Bizde güzel bir çalışma izleriz...

Mutlu günler..
Numan.

Özgür Bey,

Bölgenizden bir araç alırsam, kesin sizinle beraber alacağım. Yoğurdu üfleyerek yemeye başlamışsınızdır, başınıza gelenler benim işime yarayacak:smiley:)

Görüşmek üzere..

:smiley:) Evet, bi kere oldu işte, her zaman baktırarak alırım, ama işte, bazen insanın boş anına denk geliyor.. kolay gelsin, görüşmek üzere.

özgür bey bir arkadaşımda direksiyon ve pompa var yanlız 230 benzinli motorun bağlantı parçalarını bulamıyor .sizn 240 dizel farklı motor farklı baglantı ama motor bloğuna bağlanan baglantı parçalarını buldunuzmu uydurmamı yaptınız bulduysanız neredn arkadaşımıza yardımcı olalım.

Mercedes Benz G Wagen kullanıcıları olarak bir araya gelelim demiştik,işte fırsat.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94585.0
Herkese selamlar

Bugün Maslak Sanayi'de epey bir G keşif turu yaptık.. :smiley:
Nadir Abi, Can ve Alper eksikti aramızda.. Samet ve Ercan geldi, benim aracın bir kasnağı eksik ona baktık, gidrolik direksiyon pompası için.. Sağolsunlar bikaç güne gelecek, sonra başladık arkadaş araçlarının olduğu ustaları gezmeye.. :smiley:
Dinç'in 5 kapı arkası gardrop kapaklı aracına bakmaya giderken yol üstünde Cihan'ın kısa kasa sprinter motorlu 83'üne denk geldik.. O ne ses be abicim :smiley: süperr süper.. Hidrolik de var.. Canavar.. İçimizde en şanslı adamlardan biri herhalde Cihan.. orjinal dodikler, hidrolik direksiyon ve sprinter motoru üstündeymiş aldığında.. Neyse o sırada Mersan'da Bi 2002 model 5 kapı araca baktık denk gelince.. sonra bir iki araç daha filan derken 5-6 araç gezdik baktık, parça paylaşımları vs. epey bi iyi oldu..

Alper, Nadir Abi ve Can'la birlikte havalar düzeldiğinde bir daha geniş Maslak G buluşması yapmak üzere..

Bi de Tolga var tabi, haftaiçi uzaklarda oluyor ama bi Cumartesi yaparsak buluşmayı eminim o da aracını alır gelir..

Bu arada Samet'in yeni 230 benzinli LPG'li 5 kapısı da hayırlı olsun :smiley:

Nadir Abi nerdesin? :smiley:

Mehmet abi, maalesef ben Bolu kampına gelemeyeceğim bu yıl.. aracım daha sanayide toparlanma aşamasında biliyosun.. Ama şimdiden katılacak tüm arkadaşlara iyi eğlenceler..:smiley:)

freedomnatura' Alıntı:
Osman, nasıl gidiyor araç? naapıosun? :smiley:

Şimdilik pek bir şey yok, diğer sayfada eski günleri dostlarla paylaşıyoruz.

Cumartesi seni, satlığa çıkardığın parçalar için aramıştım. Sonradan ilan listesinde buldum. Halen duruyorlar mı.

Senin araba nasıl gidiyor, hiç foto da göndermedin tamirden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR