Ynt: Mercedes G ' ye Turbo ..
Merhaba,
Araç 28 Kasım'da Ankara'dan Mercedes Özel Servisi oğuzhan Bey'den alındı, o gün güven ilişkisi içinde, aracı başka bir servise vs. göstermekten vazgeçtim, zaman kaybetmeden yola koyulup İstanbul'a geldim. Aracın üstüne sonradan takılma turbo ve intercooler vardı. Aracın herhangi bir sorunu olmadığı, motorun iyi olduğu belirtilip yola çıktım. Akşam 350km sonunda istanbul'da köprü üstünde araç güç kaybetti, hatta istop edecek sandım, sonra topladı. Bu durumu da sordum normal mi diye Oğuzhan Bey'e de daha sonra, bi sıkıntı olmadığını söyledi. Aracı 2 hafta kadar kullanmadım zaten, sonra lastik değişimi için çıktık, dönüşte -ki 20km gittik toplamda- araç güç kaybedip istop etti. ne ışık yandı ne bir duman vs. bişii.. zaten biraz bekledikten sonra çalıştı. sonra 5 km sonra bi daha istop etti, inip çubuğu çektim, ustamı aradım, yağ vardı. yine ilk basışta çalıştı zaten, ben elektriktir diye düşündüm, ustaya girmeye 1 km kala pıst diye bir sesle beyaz duman çıktı kaputtan, bi açtık baktık ki bütün akü vs. yağ içinde ve turbo yağ atmış dendi, motor kilitlenmiş, yatak sarmış. olay bu.. içinden kalın yağ çıktı.. Motor daha önceden zaten açılmış işlem görmüş.. üst kapak contası bi yerinden açıktı. durum bu. daha 2 hafta önce iyi diye aldığımız aracın motoru kilitlendi. Umarım karşılaştığım durumu açıklayabilmişimdir..
Oğuzhan Bey'e durum hakkında bilgi verdim, çok üzüldüğünü yazdı, sen parçalar belli olunca listeyi at bana, maliyetine tedarik ederiz dedi. Ama motor işlemleri bitti her ley geçti gitti, bize toplamda bir 5000TL masraf çıktıktan ve canımız son derece sıkıldıktan sonra ilk kez dün akşam foruma yazmış: sitem var yazdıklarında diye, ben de onun üstüne tekrar yazdım. Sitem var tabi, ben herhangi bir kişiden yerden almadım ki, zaten öyle olsaydı ben aracı baktırarak alırdım. Kendisi Mercedes servisi olunca güvenerek aldım. Çay içip mazot doldurup bir an önce işlemleri halledip yola çıktım.. neyse..
sonuç: motor yağsız kalmadığı gibi daha da ilginç olarak bir anda ne var ne yok bütün yağı kaput içine püskürterek kilitlendi...