Mesleğiniz Yerine Ne Yapmak Veya Ne Olmak İstersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferdane gül Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,723

Etiketler
Ynt: Mesleğiniz Yerine Ne Yapmak Veya Ne Olmak İstersiniz?

Enteresan bir konu;
Bir ara arkadaşım ile aramızda şöyle bir muhabbet geçmişti. Kaş' a gidelim. Sen bir marangoz atölyesi aç bende yanına bir nalburiye dükkanı açayım. Sonra dükkanın önünde öğleden sonraları tavla oynayalım. Çıraklar çalışsın. Arada çırağa aslan 2 çay kap diye seslenelim. Off ne güzel. :smiley: :smiley: ;)

bende ıktısatcı yerıne makına muhendısı olmak ısterdım :smiley: acardım bır tornacı kafama takılanı uretırdımmmm

Sahil kasabasında balıkçı. Mümkünse Sinop.
Şöyle akşama kadar bir kasa balık yakalasam, satıp evime ekmek götürsem.
Zira ben balık yememde :D

çok ilginç,deniz kenarında yaşamak tamam da neden başka bir iş düşünmüyorsunuz?balık sevmeden balıkcılık yapmak ;)
camouflage' Alıntı:
Sahil kasabasında balıkçı. Mümkünse Sinop.
Şöyle akşama kadar bir kasa balık yakalasam, satıp evime ekmek götürsem.
Zira ben balık yememde :D

Balık tutmayı, zıpkınla dalmayı oldum olası sevmişimdir. Yemeyide hiç sevemedim bir türlü.
Deniz kenarı ama kesinlikle İstanbul değil :smiley:
Yani bildiğimiz sahil kasabalarından. İyot kokan, sabah çayla simitin yendiği, herkesin birbirine selam verdiği :smiley: Yabancı birinini görüldüğünde önce ürkek bakışlar ardından hoşgeldiniz ve beklentisiz art niyetsiz sohbetlerin edildiği...

okurken bile terapi yerine geçti.küçükkuyu-çanakkaleden çektiğim bir resssim

2008 temmuz agustos 565.jpg

Sayın Gül; bizimkiside hayal mi hayal :smiley:
Bir an bile olsa hayali bile güzel oldu.

evet haklısınız.
ne düşünüyorduk ne olduk ama en azından geleecekteki hayaller hala bizim ;)
camouflage' Alıntı:
Sayın Gül; bizimkiside hayal mi hayal :smiley:
Bir an bile olsa hayali bile güzel oldu.

Çok zengin bir ailenin çocuğu olmak isterdim. Bütün vaktimi jeeplere ayırıp kendi atölyemde kendi ustamla akşam kadar uğraşmak isterdim.

şu anda özel bi şirkette müşteri temsilcisi olarak çalışıyorum, eğer değiştirme şansım olsaydı orman veya ziraat mühendisi olabilirdi mesela

ben mesleğimden çok memnunum inşaat teknikeriyim ve ktü de inşaat mühendisliğinde okuyorum
derslerimi düzeltebilirsem yandal yada anadal olarakta makine okumayı çok istiyorum
bir yandanda çalışmaktayım betonarme çelik proje çiziyorum
ben yaptığım işleri gördüğümde çok seviniyorum çünkü emek veriyosunuz bir eser ortaya çıkıyor bunu görebilip bunu ben yaptım demek çok güzell

Şu an yaptığım iş hiç yorucu değil ve getirisi oldukca yüksek ama 94-95 yıllarında marmariste renta jeep yapıyordum,düşündüğümde keşke aynı işi yapsaydım diyorum.Gerçi o yıllarda marmaris daha bakirdi şimdiki marmaris ile alakası yoktu ve o zamanlar cj serisi araçları kiraya ve safariye veriyorduk şimdi yasaklanmış o araçlar.Sabah 7 de kalkar 8 ila 11 arası müşteriye verir öğlen saatleri genelde sanayide olur (genelde en az 2 araç tamirde olurdu) akşam üzeri ufakdan deniz yapar gece tekrar ofiste müşteri bekler,gecede barlar sokağındaki barımda müşteri,çalışanlar ala vere işleri en erken 02 gibi eve gider yatardım.Çpk yoğun ve yorucu oluyordu doğru ama getirisi bir yana banbaşka bir zevki vardı.En önemlisi yaptığım işten zevk alıyordum,şimdi kaç kişi yaptığı işten zevk alarak yapıyor işini?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Geri