Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 316
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,034
Ynt: Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

Tarih olarak bayram öncesi olması daha makbule geçer düşüncesindeyim ben..Malum bayram,çocukları sevindirmek lazım..
Ortak hesap için izin olayı konusunda bir fikrim yok ama yarın araştırabilirim nedir ne değildir diye..Dediğim gibi biraz sıkıntı yaratabilir bu olay ama sonuçta dekontlar olacağı için üstesindende gelinebilir..O parayı götürüp direkt vermek yerine bir kısmı ile zorunlu ihtiyaçlarını karşılayıp kalanını vermek daha doğru olur gibi geliyor bana..Tabi bu sadece benim fikrim farklı şeylerde düşünülebilir..

Etiketler

Ahmet bey merhabalar,siparişini verdim en azından acil sağlık müdahale seti 20 takım yanımıza alacağım.
İçinde büyükler ve küçükler için ayrı ayrı ağrı kesici ateş düşürücü, yaralanmalara karşı sargı bezi, pamuk, tentürdiyot vs başka eklenmesinde yarar göreceğiniz başka malzeme varsa onları da temin etmeye çalışayım.

selamlar

gevis' Alıntı:
Ahmet bey merhabalar,siparişini verdim en azından acil sağlık müdahale seti 20 takım yanımıza alacağım.
İçinde büyükler ve küçükler için ayrı ayrı ağrı kesici ateş düşürücü, yaralanmalara karşı sargı bezi, pamuk, tentürdiyot vs başka eklenmesinde yarar göreceğiniz başka malzeme varsa onları da temin etmeye çalışayım.
Günay Bey,
Bence şu an onları dağıtalım ancak bu arada acil yardım hakında da kısa bir eğitim versek nasıl olur ?, Tentürdiyot dediğiniz Betadine tarzı olan mı? .
ben ist dan yarın sabah çıkacağım, pazar yada yarın ö.sonra gidebiliriz.

selamlar

ben yukarıdaki notu yazdım ama sizin programınız yapıldı ise ben engel olmak istemem.

sevgiler,
ahmet

Bu arada aklıma gelen başka bir yardım konusu var geldiğimde onu birlikte değerlendirelim. Araştırmasını da yapalım diye düşünüyorum.
Kısaca bahsetmek gerekise Geçici işçiler her sene geliyor, ancak hersene aynı ekip geliyorsa bizim bu yardımlarımız birkaç sene (Giyecek, konaklama v.s ile ilgili) Bu ekip sadece sadece bu sene geliyorsa sorun bir sonraki sene de tekrar edecek. Onun için konaklama şartlarını iyileştirme aamacı ile kalıcı bir yöntem mi uygulamalıyız diye düşünüyorum. Tabii bu onu orman idaresi ile görüşülmeli.

Konaklamanın dışında insani yardımlarımız yine de yapmamız gerekir diye düşünüyorum. tabii bu arada yardımda bulunacak kişilerin sayısının ve yardım meblağının yaklaşık olarak bilinmeside çok önemli. Bu arada bazı sosyal klüplerinde destekleri alınabilir mi diye de araştırmakta belki fayda olur. diye düşünüyorum. KODOSK'un bu konuda yardımları olacağını umuyorum.

Sevgiler,

ahmet

dostum sizce hangisi uygunsa onu alalım derim
benim oğlanın tavsiyesi dediğiniz "betadin" içeren tipmiş
sizce de uygundur umarım.
slm

Dostum dünya öyle bir hale geldi ki orada konaklama için düşünülecek daha ciddi oluşumlar işi daha farklı boyutlara taşır iş içinden çıkılmaz hale gelir yapmak istediğimizi de yapamayız diye korkarım.
Bence en makul uygulama daha önce karar verilen dayanıklı gıdalar (bakliyat un vs), giyecekler, kurbanda ortaya çıkacak bol eti de değerlendirip onlara aktarabilmek.Bir de az önce bahsettiğim temel sağlık seti temini , İlk başta kolaylıkla yapılabilecekler.
Ancak daha sonra büyük bir parasal yardım dalgası gelirse o zaman daha ısı izolasyonu kolay barınılabilecek çadırlar düşünülebilir.
Veya guruptan daha güzel öneriler doğabilir.
Ama konutvari (konteyner kulübe vs) bir uygulama bizim başımıza ve yöreye bela getirir :smiley:

Betadine , Uygun artık tenturdiyot kalmamış olması lazım. bu arada diğer çözümü görüşmemiz sırasında detaylandırız.

görüşmek üzere,

Yardım konusunu iyi organize edilmeli ki ne karşı taraf rencide olsun, ne kaynaklar atıl hale gelsin :smiley: 1999'daki depremlerden sonra ne yazık ki aşırı yardım sonucu ilgili kaynakların bir kısmı yerine ulaştırılamadan çöpe gitti. Bu nedenle fazla da dağılmadan temel düzeyde yardım etmeliyiz. Bunun dışında inşallah fırsatımız olur da sadece balık vermeyi değil balık tutmasını öğretmeyi de becerebiliriz :smiley:

VitaEsMorte' Alıntı:
Yardım konusunu iyi organize edilmeli ki ne karşı taraf rencide olsun, ne kaynaklar atıl hale gelsin :smiley: 1999'daki depremlerden sonra ne yazık ki aşırı yardım sonucu ilgili kaynakların bir kısmı yerine ulaştırılamadan çöpe gitti. Bu nedenle fazla da dağılmadan temel düzeyde yardım etmeliyiz. Bunun dışında inşallah fırsatımız olur da sadece balık vermeyi değil balık tutmasını öğretmeyi de becerebiliriz :smiley:

Murat bey haklısın ,
bu arada yardım miktarı ön gördüğümüzden büyük olursa başka yörelere de bakarız görüldüğü kadarıyla gidecek yer arıyan maceracı ruhlu yardımsever insanlarla dolu bu site :smiley:

Zaten paylaşmanın hazzını alınca insan iflah olmaz. Bu güzel bir anın paylaşımı kadar bir ekmeğin paylaşımı da olabilir :smiley: İnşallah bu tip organizasyonlarımız dernekleşme süreci ile beraber artarak devam edecek :smiley:

Ahmet ve Günay abi..Bugün öglenden sonra telefonlaşalım..Ben Köyde olacagım,dikmem gereken bikaç meyve fidanı var sonrasında müsaitim..Ahmet abi hatırlarsan bir yere bakacaktık onuda halledelim..

Arkadaşlar Bu gün 3 arkadaş sogucak tarafına gittik(Gevis+ahmet+ben)...Ordaki 9 hane birkaç gün önce kaymakamlıgın destegi ile memleketlerine gönderilmiş..Aslında dönecek güçleri olmadıgından onlarda kışı burda geçirmek istemiş ama konu Kaymakamlık makamına iletilince Kendilerine sagolsun kaymakamlık yardımcı olmuş..Bu durumda biz Kartepe tarafındaki 20 haneye sahip çıkacagız..Ordaki insanları,bebeleri sevindirecegiz..Çocuk kabanı botu,kazagı en öncelikli malzemelerden..

abi siz ihtiyaçları belirleyin elimizden geleni yaparız ister giyecek ister nakit fark etmez
sizlere yardımcı olmak için üstümüze düşen bir görev varsa bunada hazırız

Sagol Yücel Admin arkadaşlar sagolsunlar konu ile ilgili bir plan yapıyorlar,birkaç güne belli olur..Bayram öncesine yetiştirmek istiyoruz..En azından bir kısmını..

Değerli arkadaşlar bayrama çok az kaldı ve ilgi nerdeyse kalmadı !!!
Ben de elimde 20 takım ilk yardım seti ile kaldım :(

Bayram için en azından organize olalım derim.
Bunun için hemen herkes temel ihtiyaç (Muhtelif kışlık giyecek,ayakkabı,kuru bakliyat, yağ, kahvaltılık (peynir zeytin reçel vs), un, kurban eti vs) ne istiyorsa hazırlasın derim.
Ne dersiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,615
Kayıtlı Üye Sayımız
166,910
Kaydolan Son Üyemiz
hatay mehmet

SON KONULAR

Geri