Mitsubishi L200 Magnum İçin Lastik Seçimine Acil Yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,782
Ynt: Mitsubishi L200 Magnum İçin Lastik Seçimine Acil Yardım..

lokosit' Alıntı:
teşekkürler erdal bey
acaba sert lastikmi de karda buzda iyi değil?
aynı desendeki federal yada kumho 834 ile kıyaslayabilirmisiniz?
federal için yumuşak olduğunu okudum bu forumdan. bu aslında tip olarak birbirine benzeyen lastikler işlev olarak çok fark ediyorlarmı?
Bildiğiniz gibi kar lastiklerinde oldukça ince kılcal desenler vardır, bu da karda olumlu sonuç verir. MT lastikler desen olarak geniş diş ve boşluklardan oluşuyor bu da çamurda kendini temizlemeyi sağlıyor. Kalın kar için faydalı olabilse de ince karda ve buzlu yüzeylerde desen nedeniyle zemine basan yüzey az ve dişsiz olduğundan tutunma azalıyor.
Ayrıca kar lastikleri yumuşak hamurlu ve düşük hava sıcaklıklarında sertleşmiyor. MT ve AT lastikler özellikle belirtilmemişse yumuşak hamurlu değildirler.

Etiketler

erdalyaman' Alıntı:
Bildiğiniz gibi kar lastiklerinde oldukça ince kılcal desenler vardır, bu da karda olumlu sonuç verir. MT lastikler desen olarak geniş diş ve boşluklardan oluşuyor bu da çamurda kendini temizlemeyi sağlıyor. Kalın kar için faydalı olabilse de ince karda ve buzlu yüzeylerde desen nedeniyle zemine basan yüzey az ve dişsiz olduğundan tutunma azalıyor.
Ayrıca kar lastikleri yumuşak hamurlu ve düşük hava sıcaklıklarında sertleşmiyor. MT ve AT lastikler özellikle belirtilmemişse yumuşak hamurlu değildirler.
erdal bey yanıt için teşekkürler.
ben aslında GT Radiali, Federal Couragia MT ve kumho 834 mt ile kıyaslayabilirmisiniz demek istemiştim.
benim şu an kullandığım kış lastiklerim ve yaz lastiklerim var. ayrıca 4 tanede boşta olan cantım var, onlara mt lastik takmak istiyorum. uzun yola çıkacağımda diğer asvalt lastiğimi kullanacağım.
siz olsaydınız bu 3 lastikten hangisini tercih ederdiniz? bana fotolardan sanki üçüde aynı gibi geliyor.
artık arabanın hakkını verme zamanı geldi diye düşünüyorum.

Verdiğiniz seçenekler içinde Federal daha cazip görünüyor, MT çamur lastiği istiyorsanız, yan dişleri yanaklara kadar devam eden modeller çamurda çok daha iyi görev yapıyorlar ( aracın kanaldan çıkması için yanaktan tutunması gerekebiliyor)
Federal kullananlardan şikayetçi olanına rastlamadım
MT lastikler genelde desen olarak birbirine çok yakındır

teşekkürler yücel bey
uzun zamandır forumu okumaktayım ve güzel bilgiler edindim.
insan okudukça heyecanlanıyor.
federal ile olumlu yorumlar var forumda.
şu ana kadar bandırmadaki lastikçiler federalden bahsetmediler. zaten mt lastik deyince o neki falan diyorlar.
umarım bulurum. bulamazsam gt radialle idare edeceğim artık.

google a federal mt yazınca sadece gezenbilir.com çıkıyor:smiley:)
yaf nette bu lastiği bulmanın bir yolunu biliyormusunuz?

orsa' Alıntı:
235/85/16 lastikler çap olarak 265/75/16 ile aynı çaptadır. (32'') Ama eğer spacer ya da dışarı doğru off-setlenmiş jantlar kullanmaz iseniz biraz dengesiz olabilir aracınızda. Çamurda ince ebat daha iyidir o ayrı.
Federal ve Insa Turbo'ya da bakın. İkisinin fiyatları da daha uygundur.
Özellikle Vodafonecell arkadaşa Insa Turbo'yu tavsiye ederim. Yaptığı işi tahmin ettiğim için etkili olur. Asfaltta 40-50 kilometreyi geçince gürültülüdür , söyleyeyim.
Federal için Demirtaş Otodinamik, Insa Turbo için eğer elinde kaldıysa Bin Bir Bijon Jant Kenan Çarpışantürk'e ulaşabilirsiniz.

Daha önce yazdığım gibi Demirtaş Otodinamik yazarak arama yapabilirsiniz Federal için.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Onur arkadaşıma teşekkür ederim. Bir Gsm operatörünün baz istasyonlarına bakıyorum. Tahmin etmişsinizdir zaten.
Ben şu an 275 olan taban genişliğini 235 civarına düşürmeyi düşünmüyorum. 265x75x16 siparişi verdim. Gt radial marka. Asfaltta gürültü çok kötü olur. Çünkü uzun asfalt yolculukları da yapıyorum.
Ama tavsiye için çok teşekkürler.
selamlar
hocam lastiklerin takılmıştır sanırım.
ayrıntılı foto koyarmısın.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Arkadaşlar, 2003 model L200 Magnum aracım için acilen lastik almam lazım. Şu anda üzerinde 275x70x16 ölçülerinde BfGoodrich marka lastik var. Bitti, bitmek üzere. Araştırdım biraz. Marka lastikler çok pahalı.
Kumho KL71 model lastiklerin deseni çok hoş. Bir de GT Radial beğendim. Ölçüyü de düşürmek istiyorum. 265x75x16 yapmak istiyorum.
Lastik seçiminde yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sizce hangi marka almalıyım?
Sürekli çamurda, karda kullanıyorum. Fikirlerinizi buna göre ve fiyatının ucuz olmasına göre belirtirseniz çok sevinirim.

Çamur ve karda kullanıyosan Federal M/T kullan, bir daha da başka lastik kullanmazsın derim. www.federalturkiye.com dan lastikleri inceleyebilirsin.

orsa' Alıntı:
Daha önce yazdığım gibi Demirtaş Otodinamik yazarak arama yapabilirsiniz Federal için.

Federal Distributorü değişmiş bilginiz olsun yenisi Mollaoğlu Otomotiv diye bir firma.i nternet sitesini bir arkadaş için yazmıştım ama gene yazıyım

www.federalturkiye.com

lokosit' Alıntı:
google a federal mt yazınca sadece gezenbilir.com çıkıyor:smiley:)
yaf nette bu lastiği bulmanın bir yolunu biliyormusunuz?

www.federalturkiye.com

neçmi ustayı aramanızı tavsiye ederim numarası 0212 270 75 85 lastik konusunda eminim en doğru bilgiyi verecekdir çünki hepsini denedi kendi aracında :smiley:)

275*75*16 bf goodrrich at kullanıyorum cok memnunum. aşırı camurun olmadıgı her ortamda ve asvaltta karda buzda super tavsıye ederım 4 tanesını 1300 e aldım 2-3 ay once

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR