Mitsubishi L200 Magnum Kabin Kısaltması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,307

ta5da

Mehmet
Şehir turunda tesadüfen gördüğüm resmini çekemediğim L 200 Magnum olarak üretilen eski kasa mitsubishi kasada kısaltma yapılarak resimdeki ölcülere getirilmiştir. İnceleme yaptığımda kasanın yaklaşık 20 cm arka bölümden kesilmiş ve alt şaseye hiç bir zarar vermeden bölüm çıkartılarak arka stoplambalar aynen eskisi gibi görünüme kavuşturulmuştur. Değerli binici arkadaşlarıma ve mütsubishi kullanıcalarına şu soruyu sormak isterim. Bu işlem sonucunda aracın artısı ve eksisi ne olabilir.?
[attachment=1]

Not: Resimdeki araç temsilidir araç bire bir bu şekilde kısaltma yapılmıştır.

e.jpg

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 Magnum Kabin Kısaltması

uzaklaşma açısı artar fakat aracın arkasındaki ağırlık dahada azalınca aracın dengesi bozulmaz mı...

Fatih bey arkadaşım araç park halinde iken inceledim fakat incelememde aracın arka kısmında yani kesilen bölümde fazla bir ağırlık yoktu sadece iki yanda çıkan saç ile alt tarafda saç bölüm alınmış yani fazla bir ağırlığın alındığını düşünmüyorum fakat bu aşamada birde internet üzerinden farklı web sayfalarından bu tür bir çalışma varmı diye araştırdım evet bazı resimlere ulaştım. Yani demekki bu araçların bazılarında ya orjinal olarak isteğe bağlı bir kaç değişiklik yapılmış yada sahiplerince kısaltılma yönüne gidilmiş diye düşünüyorum. Bu konuyu açmamdaki düşüncemde bazı gezenbilir üyesi arkadaşlarımızın bu tür araçlardaki uzunluklarından şikayet ediyorlardı demekki bu tür sorunlara çare bulana biliyor.
[attachment=1]
[attachment=2]

7202923_1.jpg

Excal01.jpg

Orjinal bir Mitsubishi aracın resminide buaşamada buraya koymakta fayda var karşılaştırma yönünden.
[attachment=1]

big_12809202_1036953_d5zv787.jpg

+ sı belli zaten
eksi olarak tüv sorun çıkarabilkir,bagajı küçülür.
dengesi bozulacağını sanmam ama biraz ağırlıkla böyle bir sorun olsa bile halledilir.
aracıma kıyabilsem bende keseceğim kasayı. azıcık bıkarım ondan sonra düşünebilirm.

Bir Mitsubishi L200 Magnum Eski kasa 2004 model araç almayı düşünüyorum. Eğerki alacak olursam mutlaka kısaltacağımı düşünüyorum. Arazideki dalış ve çıkış performansı geçişlerdeki uzaklaşma açısı düşüncesi içinde aracın manevra kabiliyetinin artacağını, TÜV olarak bildiğimiz araç muayene istasyonlarında çalışan arkadaşlarla görüştüğümde aracın bu tür bir modifikasyonuna bakmadıklarını, aracın motor , alt aksam,lastikler, ve araçla ilgili diğer ekipmanlara dikkat ettiklerini kesinlikle bu tür bir calışma neticesinde araca sorun çıkartılmayacağını belirtiyorlar. Ama yinede burası Türkiye ne olacağı belli olmaz diye düşünüyorum. Kısaltma yapacağınız aracınız yeni model L200 magnum kasa ise bir topicde bu tip araç üzerindede kısaltma yapıldığını görmüştüm. Bu tür çalışmaları olan arkadaşlarımız bilgilerini paylaşırlarsa iyi olur.
[attachment=1]
Son çıkan L200 Magnum dan kasa kısaltması yapılmış olan bir görüntü.

indexcay87s2xxx9.jpg

belki hazır kısası bile bulunabilir ilerleyen yıllarda, gerçektende son derece uzun araçlar bunlar benim hilux 5,30 m. boyunda

Arka agırlıkdan bır - olacagını zannetmıyorum + sı dık bır toprak yoldan duze ınerken kıc tarafı yere oturmaz bunun harıcınde on ve arka tekerlek mesafesınde degısım olmadıgı ıcın arazı kabılıyetınde bır fayda saglamaz..

Çok güzel görünüyor. Tüv gerçeği olmasa bende hilux için düşünüyorum.

bence çok yakışıklı olmuş. uzaklaşma açısının artacağı da bir gerçek, arazide çok işe yarar.

bence bu kadar mühendisin uğraşıp hesapladığını sanayide bir ustanın keserek kısaltması araca çok fazla getiri sağlamaz....o zaman bu araçlar bu boyda üretilirdi

bu araclar üretilirken taşıycagı yükde hesaplanarak bu uzulukda üretiyiyor.ama bu uygulamayı yapanlar ise yükden ztn vazgecdikleri icin sorun yok ;D

ben genede orjinallikten yanayım

işlevsel olmazsa dedigiz dogru ama herkes ihtiyacına göre şekillendiriyor arabasını

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri