Mitsubishi L200 Ön Amortisör Altın Kaplama ! (2003)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,961

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Merhaba arkadaşlar.
Benim L200'ün ön tarafından tıkırtılar gelmeye başladı. Sol ön amortisörüm patlamış. Bugün servisten sadece amortisör fiyatını öğrendim. Öğrenmez olaydım ???
Sadece tek amortisör = 275 Ytl !!!
Çifti 550 Ytl. işçilikle beraber 650.
Bu ne yahu? Anlayan beri gelsin.
Alternatif çözüm düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Arabayı yakmak demeyin, düşündüm. Şimdilik sabrediyorum ???

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 Ön Amortisör Altın Kaplama ! (2003)

Selamlar furkan;
Hydrolik kriko işi yapan ustalar uğraşmak isterse tamir edebilir. Yada yan sanayisine bakalım. 3 site Saylam oto Bülent abi. Yolum düşerse fiyat alırım.

Cumartesi pazar işte arıza çıkmaması dileğiyle

Hocam bırak orjinaline o para verilmez bence . 80-100 liraya monreo al taktır. Ben öyle yaptırdım ... Hatta forumda kullanan arkadaşlarda var Monreo Adventure serisi var arazi araçları için . Aracına uyanı mutlaka vardır .

Şimdi amortisör tek değişmez iki tarafı değiştirsen 550 ytl + işçilik 650 peh peh peh . Amortisör değişimi çok mu zor L200lerde bilmiyorum ama işçilikte çok , gerçi parça 550 lira olunca ... peh peh peh . Bu mitsu servislerinden gitgide gözüm korkmaya başladı ...

Saygılarımla ...
Barış

Ben de aynı şeyi yazacaktım. Ama özellikle çıkan amortisörle gidip bağlantı biçiminin, açılıp kapanma mesafesinin ve araç ağırlığı ve yüklü ağırlığını da belirtip bir yan sanayi amortisör bakmanızı öneririm.

monreonun fiyatı çok uygun dediginize gore.. ben abdden oldmanemu getirtmeyi dusunuyordum yukseltme için, tanesi 120-130 dolara falan geliyor yaklasık..

Fiyatları dediğim düzeyde Adventure azıcık daha yüksek olabilir . Monreo da ABD malı ...

hakikaten iyi fiyat, oldmanemularin abd fiyatıda çok yuksek..

Sorunu bugün çözdüm arkadaşlar.
Bu servisler cidden insanı katil eder. Sıkı durun, anlatıyorum ;

Amortisörü sökmek toplamda 5 dakika.
Japon oto parçacıya gidip amortisörü göstermek, karşılaştırma yapmak 15 dakika.
Hyundai H100 minibüs ile benim arabanın amortisörünün tıpatıp aynı olduğunu söylesem ! Açılıp kapanma mesafesi ve sertliği aynı. Boy ise yarım cm farkediyor. Ama bu sorun bile değil. Hemen ayarlanıyor.
Amortisör 28 Ytl.
İşçilik 10 Ytl
Pul 2 Ytl
Toplamda 40 Ytl ye araba canavar gibi oldu. 650 Ytl nerde, 40 Ytl nerde?

Bu ne biçim bir pazarlama stratejisidir yahu !

L200 sahipleri, Hyundai H100 ile bir çok parça tutuyor. Amortisör de dahil. Bilginiz olsun.

Fikir veren arkadaşlara da teşekkürler. Eğer bu amortisörlerde sorun çıkarsa dediğiniz markaları deneyeceğim.

Sorunda çıkarmazsa mükemmel hocam . İyi sürüşler ...

bazen bu tip basit çözümler olayı daha ucuza kurtarmayı sağlıyor... asıl olay, durumu sakince inceleyebilmekte... ben de servisler / ustalar konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

orjinal l200 amortisörü 275 Ytl
hyundai amortisörü 28 Ytl

yani onda biri fiyatına çözüm. işçilik 100 Ytl, ben verdim 10 Ytl. Burda da onda bir indirim var. Bu hesapla servis bize yüzde doksan sağlamından kazık atıyor.
en çok güvenilmesi gereken yer, en çok kazık atan oluyor.

bana 275 ytl fiyat veren servise başka bir parçanın da fiyatını fiyatını sordum. 460+Kdv dediler. Oysa aynı valfi Ankara'dan Şeref Oto Mitsubishi yetkili servisi bana çoktan daha ucuza temin etmişti. Sadece deneme yapma amacıyla sordum. Fark ortada. Belki amortisörde daha ucuza bulunabilirdi.

Mitsubishi servislerinden sadece bu servise güveniyorum. İnanın, aracın motor ya da başka bir yerinde sorun çıkarsa Manisa'dan Ankara'ya çekici ile götürür orada yaptırırım. Zaten şanzumanda ufak tefek sorunlarım var ve oraya götüreceğim. Hiç arkama bakmadan da aracımı teslim edebilirim.

Tüm yetkili servisler "Şeref Oto" ile aynı mantığa sahip olsa bizler burada bu başlıkları açıyor olmazdık.

Sorunu bu kadar ucuza halletmen sevindirici. :smiley: Mitsubishi üç elmas anlamına geliyormuş. Üç tane elmas sahibi olmak zor. :smiley:

vosdost' Alıntı:
Sorunu bu kadar ucuza halletmen sevindirici. :smiley: Mitsubishi üç elmas anlamına geliyormuş. Üç tane elmas sahibi olmak zor. :smiley:

:D
haklısın sanırım.

Selamlar,

Furkan Bey sanırım yakın zamanda torsiyondan araca yükseltme yapmıştınız diye hatırlıyorum. Aceba amortisörün patlama sebebi bu yükseltmeden mi kaynaklandı?
Bende ford ranger için torsiyondan yükseltme düşünüyorum, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Cengiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.