Mobil Cihazlara Uyarlanmış Gezenbilir Yazılımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,731

ates

BLACK BULL
Yer
İstanbul / Bostancı
yeni nesil cep telefonlarının hepsi artık PDA tarzı cihazlar ve internete sürekli bağlı haldeler.ben bir iphone kullanıcısıyım sitede tahminimce bir çok kişide PDA cihaz kullanıyodur.bu gezenbilirin cep tel versiyonu sizce nasıl olur facebook bu işi yaptı ,msn zaten aktif,birçok site bu uygulamayı yapıyor hem çok prestijli hemde çok zor olmuyan bir yazılımdır kanımca nedersiniz ?

Etiketler

Ynt: Mobil Cihazlara Uyarlanmış Gezenbilir Yazılımı

o zaten şu an benimde kulalndığım yöntem gezenbilir değil bütün sitelere ulaşabiliyoruz ,benim bahsettiğim mobil bir yazılım özel farklı bir sürüm farklı bir yazılım.

Benimde bildiğim ya wap üzerinden yada, cep telefonunuzun internet çubuğundan www yazarak. Başka bir yazılım türü bilmiyorum. Belki heberimiz yok. Teknoloji hızla ilerliyor :smiley:

Site wap desteklediği için böyle bir uygulamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ayrıca da GRPS fiyatı yüksek olduğu için pek rağbet göreceğini sanmıyorum.
Ama zaman ne gösterir bilemeyiz.

uğur bey sizde iphone kullanıyosunuz telefonunuzda facebook programı vardır. bahsettiğim o türde şahısa özel sayfa şekli yani ,çok kolay ve pratik halde. gezenbilirin www tarzında sayfası açıldığında çok daha fazla ücrete mal oluyor ,çünkü site net için ayarlandığı için çok kapsamlı . benim bahsettiğim facebook mantığı PDA cihazlarda kullanılan ,çok kolay ve çok basite indirgenmiş hali .kardeşim yazılımcı onunda bir fikrini alırım tahminimce pek bu işle alakalı bilgi sahibi kimse yok aramızda .bu tarz bir program gerçekten çok pratik ve prestijli olur gezenbilir adına

Bu işte görev alan Teknik arkadaşımız Sedat'tır. Konuya bir el atar herhalde :smiley:

Ateş bey merhaba,

Kolay bir arayüze sahip, en sık yaptığınız işlemlere ve sık kullandığınız linklere kolay yoldan ve kişiselleştirilerek erişilebilir bir mobil yazılım fikri kulağa çok hoş geliyor ama şuan sadece var olan teknik alt yapımızı güçlendirmeye odaklanmış durumdayız... Bahsettiğiniz türde bir yazılım için az biraz daha zamana ve daha da önemlisi bu yazılımı kodlayacak birine ihtiyacımız olacak :smiley:

Sedat bey merhaba ben bu konuyu bir hayli araştırdım ,hatta kardeşim çok citti bir yazılımcı onunla görüştüm ama konunun pekte kolay olmadığını öğrendim PDA cihazlardaher marka cihaz için ayrıbir yazılım,sürüm gerekiyormuş .ayrıca bu yazılımlar markanın teknık özelliklerinin desteklediği teknolojı olarakta değişiyormuş ,yani normal www sitesinden çok daha zor ve meşakkatliymiş yinede ilginiz için teşekkürler.

Aynen öyle Ateş bey, her PDA ve her cep telefonu aynı işletim sistemini kullanmadığı için her işletim sistemi için ayrı ayrı yazılım geliştirilmesi gerekiyor... Dikkat ederseniz mobil yazılımları yüklerken size cihazınızın sadece markasını değil modelini bile sorar, işte nedeni budur. Olmayacak şey değil ama ileride diye umut edelim :smiley: İlginiz için çok teşekkür ederim, saygılar selamlar...

sizin yaptıklarınızdan sonra bizimki çöldeki kum tanesi kalır, keşke başka bi yardımım dokunabilseydi.

Merhabalar, hayatım internetle iç içe ve gezenbilir'e PDA'imden (HP IPAQ 914C-winmobile 6.1) bağlanırken oldukça yavaş çalışmasından dolayı çok sıkıntı yaşayanlardanım. Bu nedenle bu konuyu yeniden açıyorum :smiley:

Farklı Mobil cihazlara uyarlanmış gezenbilir yazılımı oldukça maliyetli olabilir ancak PDA'ler üzerinde çalışan internet tarayıcıları ile uyumlu web tasarımı ile sorun kolaylıkla çözüzlebilir. 3G'nin yaygınlaşması ile bu tür talepler de artacağa benziyor.

Örneğin gezenbilir.com PDA'ler üzerindeki browserlarda ram yetersizliğinden dolayı oldukça yavaş çalışıyor. Bu nedenle daha basit bir site ile bağlanılabilse hiç fena olmaz. Benzer uygulamaları facebook, hürriyet, ebay, gittigidiyor gibi siteler yapıyıor.

Client'ın mobile bir browser üzerinden geldiğini tespit edince otomatik olarak sitenin mobile versiyonu açılıyor ve bir sitenin mobile versiyonunu üretmek de oldukça kolay. Gezenbilir.com adminlerimizin dikkatine :smiley:

Gezenbilir'in de mobil cihazlar için bir değil, iki farklı sürümü var zaten :smiley: Mobil cihazınızda bulunan tarayıcının desteklediği WAP protokolüne göre otomatik olarak yönlendirilirsiniz.

Eğer tarayıcınız WAP 1.0 destekliyorsa otomatik olarak aşağıdaki adrese yönlendirilirsiniz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?wap

Eğer tarayıcınız WAP 2.0 destekliyorsa otomatik olarak aşağıdaki adrese yönlendirilirsiniz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?wap2

Eğer tarayıcınız HTML kodlarını destekliyorsa o zaman normal sayfa görünümde dolaşırsınız.
http://www.gezenbilir.com/index.php

Eğer tarayıcınız HMTL desteklediği halde Gezenbilir'de dolaşırken RAM sorunu yaşıyorsanız (ya da mobil internet bağlantınız limitliyse) doğrudan aşağıdaki linki (WAP 2.0 sayfalarını) kullanmanızı öneririm.
http://www.gezenbilir.com/index.php?wap2

Teşekkürler Sedat Bey :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri