Mont Blanc'i Kırmızıya Boyayacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,376

VitaEsMorte

Zirve
Şaşırtıcı projeleriyle ünlü Danimarkalı bir sanatçı, şimdi de çevreyi korumak için Mont-Blanc’ı boyamayı düşünüyor.

KOPENHAG - Şili kökenli 42 yaşındaki Marco Evaristti, Fransa’daki ünlü Mont-Blanc dağının tepesini “yakında” kırmızıya boyamayı tasarladığını belirtti. “Fazla açıklama yaparsam, Fransız yetkilileri, bu fikri saçma bulup bana engel çıkarabilir” diyen sanatçı, “Deli miyim ben!” diye konuştu.

256004.jpg

Turistlerin Alp dağlarında yol açtığı kirliliğe dikkat çekmek isteyen sanatçı, tepeyi “kırmızı meyve esaslı boyayla” boyayacağını ve bunun için yetkililerden izin almayacağını belirtti.

256003.jpg

Sanatçının açıklamasına göre, 1200 litre boyalı suyu Mont-Blanc tepesinin doruklarından birine taşımak için 15 kişilik ekip oluşturuldu bile. Dorukta 2500 m2’lik alan boyanacak. Operasyonun maliyeti 50 bin Euro’yu bulacak.

Evaristti, baharda da Fas’a giderek bir vahayı “kardeşliğin simgesi” olarak gördüğü kırmızıya boyama planları yapıyor.

“Kışkırtıcı” eylemlere imza atmış olan Danimarkalı sanatçı, 2004 yılında ABD’nin Grönland adasına nükleer atık bırakmasını protesto amacıyla bir buzdağını kırmızıya boyamıştı.

Sanatçının ses getiren eylemlerinden biri de birkaç yıl önce Kopenhag’daki uyuşturucu müptelalarından eroin, kokain ve AIDS virüsü bulaşmış kanla tablolar yapmalarını istemesi olmuştu.

Etiketler
Ynt: Mont Blanc'i Kırmızıya Boyayacak

Algılanan herşey "sanat" değildir, olmamalıdır da...

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=75050
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=112871

Bana göre bunlar "madem param var, az biraz yetenek de var... kendimi sanatçı diye yutturabilir miyim yada isim yapabilir miyim?" davranışlarının salaklığa dönüştüğü anlardır...

Yok valla, bunu sadece salaklık olarak izah etmek bence yeterli değil; arkadaşın bariz kişilik deformasyonları, çok daha derinde yatan rahatsızlıkları, örtbas etmeye çalıştığı kompleksleri sözkonusu. Onun kadar, hatta ondan daha hasta bir sürü adam var ama maalesef bunun, hastalıklı projelerini hayata geçirecek parası ve dolayısıyla gücü de var... Yine de korkuyor ama, korkmasa Mont-Blanc'ı boyama planlarını açıklamazdı, sinsice gerçekleştirirdi.. İstiyor ki konu gündeme gelsin, millet vay efendim olur mu diye itiraz etsin, o da tepkiler üzerine vazgeçtim, ya da yapacaktım ama engel oldular giib bir açıklama yapma şansı bulsun, böylece Mont-Blanc fanatiği biri tarafından "kırmızıya boyanma" riski ortadan kalksın..

Fransızlar "Beyaz Dağ"larını bu rahatsızdan koruyamazsa onlara da ayrıca yuh diyeceğim..

Evet, Fransızların olaya pek Fransız kalmadığını görmüş olduk.. :D
Aşağıdaki haber NTV'den:

Fransız Alplerindeki Mont-Blanc dağının zirvesini kırmızıya boyamak isteyen Danimarkalı sanatçı gözaltına alındı.

CHAMONİX - Şili kökenli 43 yaşındaki Marco Evaristti, Mont-Blanc’a çıkarken Fransız jandarması tarafından gözaltına alındı. Bir güvenlik yetkilisi, Danimarkalı sanatçının, “sit alanlarında çevrenin korunması kanununu ihlal etmekten” yargılanabileceğini söyledi. Mont-Blanc 1938’den beri sit alanı.

Sanatçı, 4810 metrelik zirveyi çevreye zarar vermemek için meyve esaslı kırmızı boyayla boyayacağını ve zirvede “Pembe devlet” ilan edeceğini açıklamıştı.

Evaristti, 1200 litre boyalı suyu zirveye çıkarmak için 15 kişilik ekip kurduğunu söylemişti. Daha önce de bazı “vurucu” projelere imza atmış bulunan Evaristti, dağda yaklaşık 2,5 dönümü boyayacaktı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/410015.asp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler