RE: Yardım! Nasıl Bir Karavan?
Merhaba orsalabanda,
20.09 itibarı ile 54 yaşındayım

ismimle hitap edebilirsiniz (hiç alınmam,serde gençlik var) ya da abi, Özdal'ın dediği gibi amca demeyin de

Sorularınıza gelince ;
Murphy kuralıdır ya, evde oda değişikliği yaparken temizlik gerekti, uzun uzun bakıp bunlara artık gerek yok deyip yaptığım planları (on yüz milyontane) attım maalesef. Aklımda kalanlarla yardımcı olmaya çalışayım.
Eğer araçta duş/WC istiyorsanız 50*80 kabin kesinlikle yetmez. Kabinde rahat hareket için ölçü ellerinizi yandan kaldırıp avuç içlerinizi başınızın üstünde birleştirdinizde iki dirseğinizin arasındaki mesafedir. ( bknz. rüzgar) Bu da
yaklaşık 80cm dir. Lavabo/dolap için 20-30 cm yere ihtiyaç vardır. bu da en düşük ölçünün 80*100 olmasını gerektirir. Benim ölçülerim de 80*100 diye hatırlıyorum. Bir ara ölçüleri alır size bildiririm.
Arrcın iç ölçüleri 3.37cm*178-180 diye hatırlıyorum. Bence size en uygun çözüm ön koltuk dönerli ona bitişik masa ve oturma grubu, duş/wc ve arkada sabit yatak. duş/wc 100cm, yatak 120 cm geriye 110 gibi oturma
grubu için yer kalır. (benim bu planı uygulayamamdaki neden daha önce sol tarafta açılmış olan penceredir. İptali çok masraflı olacaktı. O pencerede duş/wc nin ortasına geliyordu) . Burada sıkıntı duş/wc'nin eni 80 cm olduğu için ende yaşanır. Sağ tarafta arkadan başlayarak gelirsek 120cm yatak, en az 40 cm koridor olması lazım 80wc nin eni+40cm koridor size ~60 cm kalır. duş/wc karşısını dolap yapıp oturma grubunun karşınına (bir kısmı kayar kapının yarısına kadar gelir) mutfak bölümünü yapabilirsiniz. Aşağıdaki plan anlattıklarıma uygun ama alkovan bir araç planıdır. Üzerinde çalışılması lazım biraz.
Aklınıza takılan yerlerde yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler. 2003 model ducato bulabilirseniz çok iyi olur.
oguz