Motokaravan Tercihi Konusunda Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,488
RE: Yardım! Nasıl Bir Karavan?

Bu arada Ducato maxi nin ölçülerini hiçbir yerde bulamadım.Aracın kabin içi eni ve dış ölçüleri nedir acaba?

Merhaba orsalabanda,
20.09 itibarı ile 54 yaşındayım :smiley: ismimle hitap edebilirsiniz (hiç alınmam,serde gençlik var) ya da abi, Özdal'ın dediği gibi amca demeyin de :smiley:
Sorularınıza gelince ;
Murphy kuralıdır ya, evde oda değişikliği yaparken temizlik gerekti, uzun uzun bakıp bunlara artık gerek yok deyip yaptığım planları (on yüz milyontane) attım maalesef. Aklımda kalanlarla yardımcı olmaya çalışayım.
Eğer araçta duş/WC istiyorsanız 50*80 kabin kesinlikle yetmez. Kabinde rahat hareket için ölçü ellerinizi yandan kaldırıp avuç içlerinizi başınızın üstünde birleştirdinizde iki dirseğinizin arasındaki mesafedir. ( bknz. rüzgar) Bu da
yaklaşık 80cm dir. Lavabo/dolap için 20-30 cm yere ihtiyaç vardır. bu da en düşük ölçünün 80*100 olmasını gerektirir. Benim ölçülerim de 80*100 diye hatırlıyorum. Bir ara ölçüleri alır size bildiririm.
Arrcın iç ölçüleri 3.37cm*178-180 diye hatırlıyorum. Bence size en uygun çözüm ön koltuk dönerli ona bitişik masa ve oturma grubu, duş/wc ve arkada sabit yatak. duş/wc 100cm, yatak 120 cm geriye 110 gibi oturma
grubu için yer kalır. (benim bu planı uygulayamamdaki neden daha önce sol tarafta açılmış olan penceredir. İptali çok masraflı olacaktı. O pencerede duş/wc nin ortasına geliyordu) . Burada sıkıntı duş/wc'nin eni 80 cm olduğu için ende yaşanır. Sağ tarafta arkadan başlayarak gelirsek 120cm yatak, en az 40 cm koridor olması lazım 80wc nin eni+40cm koridor size ~60 cm kalır. duş/wc karşısını dolap yapıp oturma grubunun karşınına (bir kısmı kayar kapının yarısına kadar gelir) mutfak bölümünü yapabilirsiniz. Aşağıdaki plan anlattıklarıma uygun ama alkovan bir araç planıdır. Üzerinde çalışılması lazım biraz.
Aklınıza takılan yerlerde yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler. 2003 model ducato bulabilirseniz çok iyi olur.
oguz

ducatofloorplan.jpg

Oğuz abi sizin plandaki ducato 12 m3 değil daha büyük ya da planda bir orantısızlık var.Eni-boyu birbirini tutmuyor.Ben şöyle birşey çizmiştim kendimce.Ölçüler çok milimetrik değil ama çizim orantılıdır.Ben de 2003 model düşünüyorum ama sanırım en zorlu süreç araç temini olacak.Acele edip yanlış bir karar almak istemiyorum.Bu tür araçlar ticari olduğu için temizini ve az km. yapmışını bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor.

ducato max.jpg

Yazımda da belirtmiştim, verdiğim plan alkovan bir araca ait. Ben sadece yerleşimi daha iyi anlatmak için kullandım, sizin çizdiğiniz daha gerçekçi ve anlatmaya çalıştığım
plan. Benim de zorlandığım konu (2006 da) temiz bir ticari araç bulmaktı. Biraz daha beklemek 2004 demek :smiley:
Umarım arzuladığınız aracı bulursunuz .Ben 6 ay araştırdım.
Oguz

Çok teşekkür ederim.İstediğim araç tipini belirlemekte en çok sizin değerli yorumlarınızdan, güzel camper ınızın fotoğraflarından faydalandım.Camper ınız satılık olanların içinde en güzel ve bakımlı olanı.Dilerim kısa zamanda satılır.
Ben de en azından artık ne istediğimi biliyorum.Amacıma kilitlenmenin zamanı gelmiştir :smiley:
Bu topiği de daha fazla uzatıp yer işgal etmeyi anlamlı bulmuyorum.
Yardımlarını ve yorumlarını esirgemeyen diğer tüm arkadaşlara içten teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,784
Kaydolan Son Üyemiz
techniclight

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR