Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,207
Ynt: Motokaravan Üretimi ile İgili; Bu Siteyi Biliyor muydunuz?

Forumdaki gelişmeleri ve yazılar çoktan beri takip etmiyordum .Fakat bugün tesadüfen baktığomda benim de yazımdan alıntılar bulunan bölümü görünce yazmak gereği duydum.Bir kere bir konuyu yazarken çok araştırırım.Ve de her yazanın da konuyu kabataslak bakarak cevaplaması yerine detaylı araştırarark yazmasını öneririm.Konuyu yazmaya vesile olan diğer yazılar bütünü panoramik olarak değerlendirilerek yazılmalı derim .Ta baştan yazılar zincirine bakacak olursanızdeğerli bir üye bir site adı vererek bunu tanıyor musunuz demiş ve bu site konusunda da bazı üyeler güzel ve isabetli fikirler yazmışlar.Fakat sonunda alıntılar yaparak serzenişte bulunan ve kendisini bu site sahibi olarak nitelendiren sayın bülent soydaş da üzüntüsünü belirtmiş.Öncelikle şunu belirtelim ki internet ortamında bir haf yada noktanın bile önemi büyüktür sayı bülent soydaş.Dolayısıyla orada belirtilen ve sahiplendiğiniz sitenin sizin siteniz olmadığını bir harf eksiğiyle farkedeceksiniz.Talihsizliğniz kendinize site ismi seçerken bir şekilde benzer bir site adını çağrıştırdığınızdandır.İncelerseniz göreceksiniz ki site isminde bir harf fazla sizde.Bir harf eksiği olan siteyi de sen iyi bilirsin bülent kardeş.Bir zamanlar çok kısa da olsa bir iş irtibatın olan o bir harf eksiği siteyi ve çalışmalarını da bilmen gerek.Senin şanssızlığın kısa süre içinde karavancılık deneyiminde birkaç çalışma ortamı adres ve site adına bulaşmandan kaynaklanıyor bu yanlış anlaşılma.Sanırım ne demek istediğimi anladın.Çünkü ben seni çok iyi tanırım.Sen de beni tanırsın.Senin karavan mobilya ve dekorasyonundaki gayretlerini iyi bilirim.Fakat kendine site ismi seçerken belki yanlış bir örneğe benzer bir harfi kayık site seçmenden kaynaklanıyor bu yanlış anlaşılma.Ben seni internetten izlediğim kadarıyla sen eren karavansın ve o üzerine alındığın siteyle alakan yok.Fakat eren karavanın altındaki kısımda bir benzerlik var.Özgün olmak şart.ve başkasına hele de özellikle olumsuz eleştiri alan bir site adına uzaktan yakından isim benzerliğiyle de yaklaşmak yanlışlıklara yol açar.Diyelim ki şimdi de o bir harfi eksik yada fazla olan site alındı.Alınan alınır kardeşim.Doğru ve kaliteli özgün ve her şeyiyle kendine özel olan insanların bundan gocunmasına gerek yoktur.Dolayısıyla töhmetini üzerine alındığın siteyle bence senin bir alakan yok.Haa tanışıklığın olabilir o da seni bağlamaz.Boş yere alınma alınan alınsın.Daha önceki yazıılarımda alıntı yaptığın beyanlarımı aynen yinelerim ve yazdıklarımın arkasındayım.hatta daha az bile yazmışım.Ggerekirse eklentiler de yaparım.Fakat o site sen değilsin ve kendi kendini o site yerine koyarak muhatap ilan etmişsin.semih kardeş de yazısında senin siten zannıyla eklenti yapmış o da araştırmamış anlaşılan.Zira araştırırsa o da doğru siteyi bulur.Senin karavancılık sürecindeki çabanı ve alanındaki ustalığını bilirim ve başarılar dilerim.Sen de bu sektörü iyi bilirsin fakat demek ki bu karmaşa yanlışlıkla alınganlığın tutmuş.Alınma kardeşim.Eğer bu konunun esas muhatabı alınırsa ona da söyleyecek lafımız olur elbette.Amacımız karavancılık sektörüne olumlu katkılar yapmaktır.Dilerim yeni firmanla ve oluşumunla doğru mekan ve doğru ekiple güzel karavanlar imza atarsın.Fakat alınmadan önce bütün detayları bir araştır derim.Ben karavancılığı iyi ve dayanışma içinde bir ekiple ve özveriyle müşteriye ve kendine saygıyla,işine saygıyla güzel yerlere geleceğine inanırım.Bu gibi meziyetlerle ve artı değerlerle işine sebat ettiğine inançla başarılar dilerim.Ben de uzun zamandır sürüncemede kalan ve oldukçu uzayan ducato motokaravan işini şimdilik askıya aldım.Bu arada bir de çekme karavan alarak karavan sorununu şimdilik çözdüm.Semih kardeşin Ankarada karavan sektörü teşviki sözlerin katılmamla birlikte Ankaradaki karavan sektörünün de kendine ivme kazandırarak ürünleriyle kendini tanıtarak piyasada varlığını hissettirmesinin gerktiğine de inandığımı belirtirim.Semih kardeş eğer bu sektörde varım deneceks ona göre bir ivme şart.Çünkü mal üreteceksin reklamını yapacaksın.piyasada ürünlerini lanse edeceksin var olduğun anlaşılsın.Biliyorsun ben bir ay önce sally karavana sipariş verdiğim çekme karavanı siparişimden bir hafta sonra özel donanımlarıyla aldım.Adamlarfutbol sahası büyüklüğünde kapaı alanda döşeme atölyeleri cam atölyeleri en modern ekip ve ekipmanlarıyla 30-40 kişilik uzman personelle vakit nakittir zihniyetiyle tam gaz çalışıyorlar.Ben de karavan imalat süreçlerini görmeden bu kadar sıcak bakmıyordum.Fakat şimdi helal olsun adamlara bu işin lokomotifi bunlar diyorum ve reklamlarını yapmak gereğini duyuyorum.Ankarada da bu sektör iyice gelişsin de onları da hep birlikte alkışlayalım.

Etiketler

Bu başlık altında yazılan yazılara istinaden kendi görüşlerini ve konumunu açıklayan Bülent soydaş kardeşimiz en son yazdığı yazıyla kendini tanıtmış,yapmak istediklerini ve düşüncelerini burada belirtmiş.Aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen tek bu yazısıyla kalan bu topic sanırım yeniden gündeme gelir.Orada kendini tanıtan Bülent soydaş güzel karavanlar imal edebilme amacında olduğunu belirtmiş .Kendisini şahsen tanıyan ve bu forumda eğer yazı trafiğinde (geçmiş zamanlarda) izlenecek olursa bazı yazılarla cevap verdiğim bir arkadaştır.Kendisinin yazısında belittiği iyi niyet ve çalışma hevesine istinaden ve kendisini tanıdığımdan ,dediği ikaravan mobilya imalatları konusunda başarı sağlayacağına kannatim olduğundan Ducato aracımın iç dizaynı konusunda kendisiyle anlaştım.Bugüne kadar olan çalışmaları da kendi adıma oluşturduğum bir topic te safha safha anlattım.Gayet başarılı ve elden geldiğince titiz bir çalışmayla tatminkar bir sonuç elde ettim.Aracın şu aşamada tüm aksamları tamamlandı sayılır.En fazla bir haftaya kadar teslim alacağım.Gidişat ve imalat gayet iyidir.Dolayısıyla kendisi imalat başarısı olarak istikbal vaaadetmektedir.Ben aracımla ilgili resim ve bilgileri bu aşamadan sonra işlerim nedeniyle paylaşamayacağım.Kendisi karavan mobilyası konusunda çok iyi işler başaracak bir tavır ve çalışma sergilemiştir.Bundan sonra yapacağı çalışmalarda kendisine başarılar dilerim.Eğer bu konuda kendisiyle çalışmak isteyecek amatör arkadaşlar varsa önerir ve tavsiye ederim.Kendi isteği ve önerisi doğrultusunda telefon numarasını da veriyorum:Bülent soydaş 05326162591.Kendisinin şu anda atölyesi yoktur.Fakat özveriyle ve gayretle bir atölye oluşumu içerisindedir.Atölyesini derleyip toparladığnda daha güzel ve umut veren işler yapacağı kanaatindeyim.Şimdiye kadarki çalışmaları bunu ispat edecek niteliktedir.Elbette zamanla kazanacağı yeni tecrübeler ışığında olumlu işler çıkarabilir.Başarılar.

bulentsoydas' Alıntı:
Sevgili gezenbilir üyeleri öncelikle o çok merak ettiğiniz www.motorkaravanci.com`´un sahibi benim adımda BÜLENT SOYDAŞ sitemle ilgili yazılarınızı okuduğumda kendikendime acaba ben bu insanlara farkında olmadan bir yanlışımmı oldu diye düşündüm hayır daha önce çalıştığım bir firmadanmı diye düşündüm hayır öyleyse neden bukadar acımasız neden bukadar önyargılı düşünmenize bir anlam veremedim.Ben 35 yaşındayım ve geç başlamama rağmen karavan konusuna çok meraklı ve bi okadarda iddaalıyım.insanların neler yapabileceklerini görmeden ustalık derecesini bilmeden eleştirmek nekadar doğru bilmiyorum benim kendimce özelliğim bir karavanı baştan sona herşeyini kendim yapabilecek bilgi ve birikime sahip olduğum.Buarada unutmadan karavan mobilyası konusunda ben bukonuda iyiyim diyen herkese hodri meydan diyecek kadar kendime güveniyorum.beni sizlerden tek beklentim şu olurdu eleştirmeden önce sitemde telefonum kayıtlı en azından beni arayıp sen kimsin inmisin cinmisin nerden çıktın bu işe nerden soyundun amacın ne diye sorabilirdiniz ayrıca sitemdeki yazılanların hiçbiri süsleme püsleme deyil hepsi benim bilgim dahilinde olan şeylerdir.idda ediyorum gelen ilk karavan siparişinde hepinizi hayran bırakacağıma hiç şüpheniz olmasın.Gene söylüyorum benim tutar dalım başkaları gibi sağa sola bir bağımlılığım yok.idaa ediyorum ilerde kimbilir belkide sizlerden birinede avrupa standartlarında bir karavan yaparım .Beni tanıdınız ,şimdi ben sizlere soruyorum içinizde sen bu dediklereini yapamazsın diyen varmı o medeni cesareti gösterip bana bir karavan yapta hünerini görelim diyen.SİZLERDEN RİCAM İNSALARI TANIMADAN ÖN YARGILI OLMAYIN.BEN BU İŞE GERÇEKTEN GÖNÜL VERDİM VE ÇOK SEVİYORUM .BİRİLERİNİ ÖRNEK ALMIŞSAM BUNA TAKLİT DENMEZ .HEPİNİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA SELAMLIYORUM.SAGLICAKLA KALIN .YARINLAR SİZE SAĞLIK MUTLULUK VE HUZUR GETİRSİN.HOŞÇAKALIN.
Yukarıda alıntı yaptığım bu yazı ve diğer yazılar okunduğunda görülecektir ki; karavan imali için kendi beyanları bulunan bülent soydaş şu günlerde benim Ducato'da çalışmaktadır. İmalat şu anda bitme aşamasındadır.Kendi belirttiği beyanları ve taahütü bir referans olarak tarafımdan değerlendirilmiş ve iç dizayn imalatı konusunda anlaşılmıştır.Kendisi çalışmalarıyla şu ana kadar kendi işini kanıtlamıştır.Çalışmayla ilgili resimlerden bir bölümü:

S4031406.jpg

S4031493.jpg

S4031522.jpg

S4031535.jpg

S4031538.jpg

Oğuz bey kolay gelsin işi bayağı kolaylamışsınız,Bülent ustanında ellerine sağlık çok muntazam görünüyor işciliğini çok beğendim gerçekten hakkını veriyor işin.

Yusuf Kardeşim bülent usta'nın bu topicte bakılırsa aldığı eleştiriler yada üzerine mal ettiği eleştirilerle ilgili yazıları ve bunlara istinaden verdiği taahütleri var."Avrupa standartları"şeklinde iş üreteceğine dair taahütleri var.Bu çerçevede işe başladık.Usta da bütün maharetlerini döktürme çabasında.İş de iyi gidiyor.İşin sonuna geldik sayılır.220 ve 12 volt tesisatı,bağlantıları aşamasına ve dolgu verniğiyle gerekli rutuşlar ve verniklemeden sonra İnşallah bir hafta ya kadar tüm işler tamamlanır.Bu iş ustanın hem vitrini,hem referansı olacak.Durum bu.Selamlar.

Araç bugün 28.04.2010 tarihinde alındı.Araçla ilgili bülent ustanın çalıştığı fotoğrafla bir CD ye yüklenerek kendisine verilecek.Kendisi bu çalışmaları adına oluşturacağı internet Websitesinde yayınlayarak karavan işine devam etmeyi de düşünüyor.Burada yayınladığım fotoğraflar işin belli bir kısmını yansıtmaktadır.Çalışmanın ilerleyen kısımlarını kendisi yayınlayacaktır.Şu aşamada internet bağlantısı ve atölyesi olmamasına ve kısıtlı imkanlarına rağmen hevesle çalışmaktadır.

Araciniz hayirli olsun. Ustanda guzel isler cikarmisa benziyor. Fakat burda birsey aydinlatmak gerekli. Yazilarin en basindan beri 2 adet site ismi geciyor. www.motokaravanci.com ve www.motorkaravanci.com. Bashi gecen ikinci site kapatilmis ve su anda ulasilamiyor. Birinci sitede ise bir cok bilgi ve resimde mevcut hatta atolye adresleri bile var. Aslinda bu topicde en basindan beri tartisilan birinci site yani motokaravanci.com sitesi idi. Yani Bulen bey in benim sitem dedigi motorkaravanci.com degildi sanirim. Yoksa ben mi yanlis anladim?

Sayın Melih Bozkurt internet ortamında ve her türlü yazıda bir harfin yada noktanın çok önemli olduğu gerçeği ortaya çıkıyor burada.Burada olduğu gibi "motorkaravan" demek de var,"motokaravan" demek de.Bir harf eksik yazılınca karşınıza başka site çıkar durum bu.Burada sözü edilenin ne olduğunu bu topic baştan sona izlenirse açıkca anlaşılır.Bir ufak ayrıntı benzerliğni iyi fark etmek gerek.İncelerseniz bulacaksınız.

Sitelerden biri su anda kapali oldugu icin karsilastirma yapamiyorum. Onceki sayfalarda yazdiklariniza tamamen katiliyorum. Her meslekte isten anlamayan insanlar isin icine dalipta ben yaparim diyebilirler. Sizin belirttiginiz gibi yalan yanlis fotograflar, calinti ve kendisinin yapmadigi isleri yapmis gibi gosterenlere meydan birakilmamalidir. Fakat bir onceki mesajimda bu iki sitenin birbirinden farkli oldugunun tekrar altini cizilmesini istememdeki amac egerki bu arkadaslardan birisi guzel isler cikartiyorsa (ki sizin camperinizi inceledim, fotograflardan cok hos gozukuyor) o kisininde isminin kirletilmemesidir. Bu arkadasin atolyesi olmayabilir evinden calisiyor olabilir bunlar cok normaldir. Dunyanin her yerinde freelance yani evinden serbest olarak calisan bir cok insan vardir.

Bu konuyu orneklemek gerekirse, 2 sene oncesine kadar benimde kendi islerimi sergiledigim uzerinden reklam yaptigim ve is aldigim bir internet sitem vardi. Gunduzleri tam zamanli olarak calismamin yaninda bos vakitlerimde bu siteden beni gorup bana ulasan insanlar icin freelance olarak calisiyorudum. Sitem www.melihbozkurt.com idi. Su anda kapali durumda. Eger benim ile ayni meslek grrubundan birisi gidipte www.melihbozkurt.com.tr adinda bir site acsa. Ve icine sagdan soldan buldugu resimleri koysa. Baska bir internet sitesinde ise www.melihbozkurt.com.tr sitesini kotuleyeceklerine sonundaki "tr" yi koymayi unutup beni kotuleseler. Ustune burolari, sirketleri yok yalan bunlar deseler. Evet sirketim yoktu cunku freelancer olarak calisiyordum ama bu benim kutu isler yaptigim anlamina gelmiyor ki. Yani kisaca internet ortamindaki tartismalarda birilerini kotulerken lutfen noktasina virgulune kadar tekrar tekrar kontrol edelim. Yoksa hic olmadik birilerini zan altinda birakabiliriz. Ve atalarimiz derlerye "camur at izi kalsin" gercekten bir leke size yapistimi onu bir daha aklamaniz belki yillarinizi alabilir. Insanlari bu sekilde zan altinda birakmaya hicbirimizin hakki yok siye dusunuyorum.

melihbozkurt' Alıntı:
Sitelerden biri su anda kapali oldugu icin karsilastirma yapamiyorum. Onceki sayfalarda yazdiklariniza tamamen katiliyorum. Her meslekte isten anlamayan insanlar isin icine dalipta ben yaparim diyebilirler. Sizin belirttiginiz gibi yalan yanlis fotograflar, calinti ve kendisinin yapmadigi isleri yapmis gibi gosterenlere meydan birakilmamalidir. Fakat bir onceki mesajimda bu iki sitenin birbirinden farkli oldugunun tekrar altini cizilmesini istememdeki amac egerki bu arkadaslardan birisi guzel isler cikartiyorsa (ki sizin camperinizi inceledim, fotograflardan cok hos gozukuyor) o kisininde isminin kirletilmemesidir. Bu arkadasin atolyesi olmayabilir evinden calisiyor olabilir bunlar cok normaldir. Dunyanin her yerinde freelance yani evinden serbest olarak calisan bir cok insan vardir.

Bu konuyu orneklemek gerekirse, 2 sene oncesine kadar benimde kendi islerimi sergiledigim uzerinden reklam yaptigim ve is aldigim bir internet sitem vardi. Gunduzleri tam zamanli olarak calismamin yaninda bos vakitlerimde bu siteden beni gorup bana ulasan insanlar icin freelance olarak calisiyorudum. Sitem www.melihbozkurt.com idi. Su anda kapali durumda. Eger benim ile ayni meslek grrubundan birisi gidipte www.melihbozkurt.com.tr adinda bir site acsa. Ve icine sagdan soldan buldugu resimleri koysa. Baska bir internet sitesinde ise www.melihbozkurt.com.tr sitesini kotuleyeceklerine sonundaki "tr" yi koymayi unutup beni kotuleseler. Ustune burolari, sirketleri yok yalan bunlar deseler. Evet sirketim yoktu cunku freelancer olarak calisiyordum ama bu benim kutu isler yaptigim anlamina gelmiyor ki. Yani kisaca internet ortamindaki tartismalarda birilerini kotulerken lutfen noktasina virgulune kadar .tekrar tekrar kontrol edelim. Yoksa hic olmadik birilerini zan altinda birakabiliriz. Ve atalarimiz derlerye "camur at izi kalsin" gercekten bir leke size yapistimi onu bir daha aklamaniz belki yillarinizi alabilir. Insanlari bu sekilde zan altinda birakmaya hicbirimizin hakki yok siye dusunuyorum.
[/q
Elbette...Zaten dikkat ederseniz tüm detaylarda bu vurgulanmak istenmiştir.KİMSE SANAL CAMBAZLIK YAPMAMALIDIR denmiştir orada.Herkesin gühı-vebali ve sevabı kendine ait olup,kendi yaptığı işten başarısı başarısızlığı ölçüsünde sorumludur.

Bu topicte konu edilen ve Bülent Soydaşın bir site adresi benzerliğiyle üzerine aldığı konu hakkında önceki yazılarda açıklamalar yapılmıştı.Bülent soydaşın çalışmaları ile ilgili olarak Ducato Karavan resimleri ektedir.

S4031552.jpg

S4031575.jpg

S4031364.jpg

S4031369.jpg

S4031369.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler