Motor Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan boxeralfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,778

boxeralfa

Kamp II
İstediğimiz herhangibir araca, teknik anlamda uyumsuzluk yaratmayacak sıfır, ikinci el yada hurdalıktan bulduğumuz istediğimiz herhangibir motoru takabilirmiyiz?

Kanun bu konuda ne der?

Etiketler
Ynt: Motor Değişimi

ben taktırdım sıfır motor sorun olmadı
çıkan motorumada belge aldım herhangi bir arabayada takabilirim yanlız hurdacıdan alınan motorunda trafik ten hangi araçtan söküldüğüne dair belgesi varsa noterden satış yapıp işletebillirsin

4.1.1 Ülkemizde yürürlükte olan ilgili yönetmeliklern güncel seviyelerini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.

İlgili yönetmelik? Herşeyin içine bir gizem katmasalar olmuyor.. işleri planlarsın halledersin, onaylamazlar. - neden? ilgili yönetmeliğe uygun değil.. İlgili yönetmelik nedir bilen varmı?

iş sıralaması nasıl oluyor?

Örneğin,
- Motor satın alınır. (Fatura şartmı?) hurda olmayan, çok hasarlı bir araçtan motor sokulecekse fatura nasıl alınacak?
- Makina müh. odasına gidip onay alınır.
- TSE onayı alınır.
- Muayne yaptırılır.
- Ruhsat çıkartılır.

Şeklindemi?

halaya giren oynar.ama öyle bir oynatıyorlarki bildiğiniz bütüün oyunları da unuttururlar.hal böyle .

veteran' Alıntı:
techturkey de gördüm,
tam denk geldi...

http://www.tse.org.tr/turkish/belgelendirme/tamim2009_1.pdf

4.1 i okuyun
başka söze gerek yok:smiley:

oldukça uzun bir belge tümünü okuyamadım ...
motor değişiminde aynı marka araç ve motor için benzinliden benzinliye ..dizelden dizele faturalı olmak kaydıyla sorun yok olarak biliyorum. ama konu özellikle benzinliden Dizele dönme işlemi ise öncelikle İTÜ den alınması gereken uygunluk belgesi gerekiyormuşki sadece bu belge için maliyeti 3-4 bin TL civarındaymış.daha sonra TSE , Mak.Müh.Odası ve TÜV ... bu prosedür ve maliyetler için artık pek az kimse benzinliden dizele dönüşümü düşünüyor ..

Mesela, 1.6 motor ile 2.0 motor değişimi yapsak..

2.0 motor, sökülen motorla aynı markayamı ait olmalı? (GM veya Ford gibi..)

Bir çok ilanda jeep lerin motor değiştirdiği yazılıyor.. Nasıl oluyor?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR