Ynt: Motor Yağı Katkı Maddesi Kullanmalı mıyım?
Değerli abilerim kardeşlerim iyi ve güzel düşüncelerinizi yazmışsınız.bende makinacıyım(gemi makina)bir süre gemide de çalıştım.uzun yıllardır tüm araba dergilerini alırım okurum incelerim.sizlere tavsiyem paraya kıyın senede 2 kez yağ değişimi yapın,böylelikle motorun içi temiz kalır. hareketli parçalardan kopan gözle göremediğimiz çapak tarzı parçalar sürelki motor içinde kalmadan dışarı atılır yüzeyler çizilmez motorun hareketli parçaları daha sağlıklı olur.katkılar ve bor sıvısı için ben şöyle diyorum.özellikle bor,nano teknoloji ile yapıldığı için,bor maddesi yüzeye o kadar sıkı yapışıyorki siz uzun bir müddet yağ değiştirmediğiniz için yüzeyde biriken kirlenmiş ve çapaklanmış tabaka size daha çok zarar verecektir.en güzeli senede 2 kez yağ değiştirin alt tarafı 4-5 lt yağ+filitre 100 tl tutar.3-5 kuruşluk benzin tasarrufu yapacağız diye yağ masrafını azaltıp daha uzun süre kullanacağız diye motoru elimize almayalım.unutmayın günümüz dünyasında her şey tamamen para üzerine kurulmuştur para için yapılan her türlü kötülük artık mübah sayılıyor.sizlere şöyle bir şey söyliyeyim ALOE VERA denen bitkinin daha neye faydalı olduğu belli değildir ama bunun üzerinden ticaret yapan müthiş para kazanan kozmetik firmaları var.gerisini siz düşünün artık.saygılar sunarım.