Motor Yağı Katkı Maddesi Kullanmalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,911
Ynt: Motor Yağı Katkı Maddesi Kullanmalı mıyım?

SANIRIM, konu başlığı ve konunun yeri, site yönetimince değiştirilmiş.

Etiketler

Merhaba ;

Veli bey , kullanacağınız yağ bor katkısı kullanımı gerektirmeyen bir yağdır fakat diğer markaların içerikleri farklı olduğu için bazı yağ markalarında bor katkısının inanılmaz faydaları vardır doğru . Ülkamiz şartlarında araçlara kullanılan bor katkısı inanılmaz etki ediyor ama yine dediğim gibi kullandığınız yağa bor ilave etmenizi tavsiye etmem . Araçınızın yağ eksiltme sorunu ise tamamen yağ ile alakalı olduğunu sanmam segman ve silidir duvarlarını , blok contasını ve karterinizi kontrol etmenizi öneririm . Aracın herhangi bir yerinde yağ kaçağı görmüyorsanız aracınız normalin üzerinde bir yağ buharı oluşturuyor demektir bu da aracınızın yağ eksiltmesi ve yağ yakması anlımına gelir.yani sorun silidirlerde demektir (umarım düşündüğümüz gibi değildir :smiley:)

Yani kısacası aracınız yağ eksiltiyorsa sorunun kesinlikle yağdan olduğu söylenemez . Eğer yukarıda saydıklarım aracınızda mevcut ise bor katkısı aracınıza hiçbir fayda sağlamaz .

Saygılar.

arkadaşlar, Bor katkısı öyle yagla beraber buharlaşıp giden bir ürün değil. Aracınız yag yaksa da Bor katkısı 1000-1200 km içinde tamamen silindirlerde ve yataklardaki rolünü tamamlıyor ve hiç bir yere gitmemek üzere yerleşiyor. Sonra dilerseniz yagınızı değiştirin. Ben kullanıyorum, çok çok faydalı bir ürün...

şimdi arkadaşlar 0 km bir araç aldığınızda ne kadar kötü kullanırsanız kullanın arabanız en az 500.000 km kullanılabilir.arabayı alan 200.000 den fazla kullanmaz.motorun ömrünün uzaması o kadarda önemli değil yani.koruyucu dediğiniz şeyde motorda pek performans yapmaz.yağ.yeni üretilen yağlarda yarı veya tam sentetik olduğundan.her türlü koruyucu mevcut.kendimin yağ değişim servisi var.biz müşterilerimize koruyucuya gerek olmadığını söylüyoruz.

Petrol ofisinin ekonomizer diye bir katkısı var. Kullandım ama pek fark göremedim araçta. Tek dereceli yağ kullanan araçlarda tavsiye edilir diyor. Tek dereceli yağ, 12 ay boyunca iklimi ve hava ısısı aynı olan bölgede araç kullananlar için. Oysa biz araçlarımızı kışın -10 da da, yazın +40 da da kullanıyoruz.Bu ürünün kullanım biçiminini tavsiye edecek bir arkadaş var mı?

Yeni nesil araçlarda katkı maddeleri kesinlikle kullanılmamalı.
Çünkü bu araçlar std olarak 5x30 dan 10x40 aralığında yağ kullanırlar. kullanacağınız katkı maddesi 150 ve üstü yoğunlukta bir yağ olduğundan incelene ve film tabakası oluşturana kadar geçeciek zaman içerisinde kılcal damarlarda tıkanmaya neden olur bunun sonucunda soluğu rektefiyecide alırsınız.
Eğer aracınız eski teknoloji 20x50 yoğunlukta yağ kullanan bir araç ise kullanmanızda bir sakınca yok.

Değerli abilerim kardeşlerim iyi ve güzel düşüncelerinizi yazmışsınız.bende makinacıyım(gemi makina)bir süre gemide de çalıştım.uzun yıllardır tüm araba dergilerini alırım okurum incelerim.sizlere tavsiyem paraya kıyın senede 2 kez yağ değişimi yapın,böylelikle motorun içi temiz kalır. hareketli parçalardan kopan gözle göremediğimiz çapak tarzı parçalar sürelki motor içinde kalmadan dışarı atılır yüzeyler çizilmez motorun hareketli parçaları daha sağlıklı olur.katkılar ve bor sıvısı için ben şöyle diyorum.özellikle bor,nano teknoloji ile yapıldığı için,bor maddesi yüzeye o kadar sıkı yapışıyorki siz uzun bir müddet yağ değiştirmediğiniz için yüzeyde biriken kirlenmiş ve çapaklanmış tabaka size daha çok zarar verecektir.en güzeli senede 2 kez yağ değiştirin alt tarafı 4-5 lt yağ+filitre 100 tl tutar.3-5 kuruşluk benzin tasarrufu yapacağız diye yağ masrafını azaltıp daha uzun süre kullanacağız diye motoru elimize almayalım.unutmayın günümüz dünyasında her şey tamamen para üzerine kurulmuştur para için yapılan her türlü kötülük artık mübah sayılıyor.sizlere şöyle bir şey söyliyeyim ALOE VERA denen bitkinin daha neye faydalı olduğu belli değildir ama bunun üzerinden ticaret yapan müthiş para kazanan kozmetik firmaları var.gerisini siz düşünün artık.saygılar sunarım.

Doğru söze ne denir. Tamamen katılıyorum. Küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmışsınız o da şu.
Motor yağı Kesinlikle yağ filtresi ile birlikte değiştirilmelidir.Kullanacağınız filtre mutlaka TÜRK malı ve TSE li olmalıdır.
Orjinal diye alınan çoğu filtre yazma çıkmaktadır. Bunada dikkat edilmelidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR