Motor Yıkatmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,534

erdalyaman

2003 Jeep GC. WJ 2.7 Crd
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar bazı etkinliklerin sonunda motor ve çevresi berbat derecede çamura bulanıyor.
Bazı zararları olabilir diye basınçlı su ile yıkatmaya çekiniyorum. Bu nedenle seyrek de olsa özel temizleyici sprey, deterjanlı su vb gibi yöntemlerle ellerimin ulaşabileceği yerlere kadar kendim temizlemeye çalışıyorum, doğrusu bundan da zevk alıyorum ;D ama uzun ve yorucu oluyor, her zaman bu fırsatı da bulamıyorum.

Yıkamacıya gittiğimde " Abi motoru da yıkayalım" diyor ama ben cesaret edemiyorum. Bıraksam paldür küldür yıkayacak ::smiley:

Benim motorum 300 TDI. Basınçlı suyla yıkatmak istesem nelere dikkat etmem gerekir ve ne tür tedbir almam gerekir? Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırmısınız?
sevgiler
Erdal

Etiketler
Ynt: Motor Yıkatmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

sizin motoru yıkatırken..açıkda olan kablo beyin vs.. yani sudan zarar görebilicek veya kopacak tüm parçaları poşetle kapatırsanız ve özellikle sıcak suyla yıkatırsanız bir problem olmaz diye düşünüyorum..benim cj de dikkat ettigim bunların harici açık hava filitresi nin etrafınıda poşet ile kapatmamdır...özellikle sıcak su ile yıkatınki egsoz monifoldunuz,motor blogunuz ve bilumum görevini yaparken ısınan parçalarınız uzun ömürlü olsun..

elektrik kablolarına veya elektrikle çalışan bütün ekipmanlara motoru yıkamadan önce crc isimli hem koruyucu hemde yağ çözücü ilaç sıkmanız, aşırı basınçlı su varsa bile motor bloku dışındaki ekipmanlara yakın temastan kaçınmak ve motor sıcakken motoru yıkatmamanız tavsiye.

ben bu işi yaptırdıktan sonra araba 2 gün boyunca alkasız yerlerde marş basmamaya başladı. sonra düzeldi bir daha tekrarlamadı. bir daha asla yıkatmam.

Önerilerinize teşekkürler :smiley:
Aslında basit kirlenmede bu ilaçlar çok iyi çözüm. Benim derdim sıkı bir offroad tan sonra motor ve çevresinin inanılmaz çamura bulanması :(
Bu durumda 10 kutu ilaç lazım ::smiley:
Galiba en iyisi kaba kiri, özel noktalara dikkat ederek süngerle bol su ile yıkamak (birkaç kova su gerekecek :eek:), sonra bu ilaçlarla son rötüşü yapmak :p

selamlar...
benim discovery'de dizel puma motor var. motor yıkama işlemini herhangi bir fiziksel önlem almadan yaptırıyorum. motor mekanik. elektronik bir ekipman yok. tek dikkat ettiğim nokta: bıcı bıcı öncesi turbonun ve eksoz manfoldunun soğumasını bekliyorum.
TR'deki Disco 300TDI'larda da elektronik beyin yok. dolayısı ile sorun olmaması lazım.
kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR