Motorola CP 040 Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ÇAĞDAŞMUSTAFA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,030

ÇAĞDAŞMUSTAFA

Ana Kamp
Merhaba;

Elimde 2 adet Motorola cp 040 var. Bunlar kısa mesafede birbirlerini görüyor. Ancak varsa başka özelliklerini de kullanmak istiyorum. CB Lisansı kalktığına göre bunu o frekansta kullaanabilirmiyim.Kullanabilirsem bu frekanslar nerde
nasıl yüklenecek.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çağdaş Korkmaz

Etiketler

Ynt: Motorola CP 040 Hakkında Yardım

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkürler Reha Bey;

Müdürlüğünü yaptığım otelde uzak mesafeli telsiz telefonlar alınınca,bu telsizler açığa çıktı ve bende aldım. Topluma faydalı olmak açısından herhangi bir doğal afette ve ya sizin, şu şekilde faydalı olabilirsiniz diyeceğiniz bir alanda kullanmak istiyorum.Herhangi bir başvuru, belge, ruhsat ne gerekiyorsa uğraşmaya hazırım.

İlginiz için ayrıca teşekkürler.

Saygılarımla;

Çağdaş Korkmaz

Ynt: MOTOROLA CP 040 HAKKINDA YARDIM LÜTFEN.

selamlar,
önce bir amatör telsizci olarak sonrasında işim gereği sayısı 900'ü bulan cp40'larla oldukça haşır neşir olan biri olarak şunları paylaşmak isterim.
Motorola CP040 model telsizler ticari amaca uygun olarak ülkemize ithalatı ve satışı yapılmaktadır. Oteller,güvenlik firmaları, hastaneler,şantiyeler gibi birçok noktada kullanılmaktadır.
Bu cihazlar UHF bandında 436-470MHz ve VHF bandında 146-174MHz çalışan versiyonlara sahip olup hafızasına "frekans yüklenerek" çalışmaktadırlar. ayrıca bu telsizlerde sadece 4 kanal kapasitesi vardır ki bu amatör telsizcilik için pekte faydalı değildir.
Zaten ticari işletmelerin telsiz kullanabilmeleri içinde eski adı ile Telekominikasyon Kurumu yeni adı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na başvurarak izin almaları ve her sene bu izinlerini yenilemeleri gerekmektedir.
İzinsiz olarak bu telsizleri almanız ya da kullanmanız mümkün değildir.
Ayrıca yakın zamanda sizin firmanıza BTK'dan telsiz sisteminizi kullanıp kullanmayacağınıza dair bir yazı gelmiş olması gerek. İş bu yazıya istinaden de sizin BTK'ya bu telsizleri artık kullanmayacağınızı belirtmeniz gerekir. Eğer belirtmezseniz sizin firmanızın izni iptal edilir ve cihazlarınızı ya bir telsiz firmasına tutanak ile devretmeniz ya da MKEK'e hurda olarak teslim etmeniz istenir ya da cihazları mühürletip saklamanız.
Bireysel olarak bu cihazları kullanmanız şu aşamada mümkün değildir. Ancak Amatör telsizci belgeniz olduğunda bu cihazları amatör frekansları yükleterek kullanabilirsiniz.
Bunun dışında doğal afetler ve diğer hallerde de telsiz kullanabilmeniz amatör telsizci değilseniz söz konusu değildir.

Sayın Iceman;

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.BTK'dan henüz yazı gelmedi ama teknik arkadaşlarda yazının geleceğini söylediler.
Anlaşılan biraz çabuk heveslenmişim.Şimdi ilk hedef amatör telsizci lisansı almak ,sonrasında iyi bir telsiz.

amatör telsizcilikle ilgili olarakta aldığım duyumlara göre BTK'dan Kıyı Emniyeti'ne aktarılan amatör telsizcilik işlemleri oldukça yavaş ilerliyor ve en erken yaza sınav yapılabileceğine dair bilgiler ortalıkta dolaşıyor :smiley:
tabi siz sınava kadar amatör telsizcliğe merakınızı kaybetmeyin :smiley:

İbrahim hocam konuyu aydınlatmış . Ben başka bir hatırlatma yapayım . Telsiz kullanmak Amatör Telsizciliğin bir bölümüdür . Amatör frekanslarda sadece Amatörlükle ilgili görüşmeler yapılabilir , ticari yada başka bir amaca dönük haberleşme ihtiyacı için veya sohbet amaçlı amatör olunmaz .

Amatör telsicilikle ilgili bolca bilgi internette mevcut . www.trac.org.tr ve www.antrak.org.tr özellikle antrak gazetesi iyi birer başlangıç ;)

ayrıca ibrahim hocam güzel bilgiler için teşekkürler saygılar

abi bir konuyu atlamışsın bu uzak mesafe telsiz telefonların kullanılması yasak biliyorsunuz.yani 2,4 ghz de adam 15-50 watt çıkış yapıyor.yanlışım varsa düzeltin

73'ler

Motorola CP040 cihazının kanal frekans ve ton bilgilerini bilen arkadaş varsa rica etsem paylaşabilir mi acaba ? Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR