MT Lastik Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,405

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
Merhabalar araçlarda kullanılan mt lastikler kış koşullarında ıslak asfaltta buzlu yollarda performansı nasıldır kışın arazide mt kullanmak en iyisi fakat şehirde kullanmak doğrumudur malum çoğumuzun evleri şehirde :smiley: sonuçta lastiklerde vakum yok birde discoverer stt lastiklerde gördüm dişlerde kılcal damarlar var bunların yararı olur diye düşünüyorum bu lastiği kullananlar bilgisi olanlar bilgi verirse sevinirim.

Selamlar Saygılar

Etiketler
Ynt: MT Lastik Hakkında

merhaba huseyın bey ben sehırde yasadıgım olayı anlatayım
l200 aracımda cooper stt lastıgımle asfalt olan dık rampayı 2 cekerle sorun olmadan cıktım (sorun olmadan derken kazıyarak anlamında)
ama orjınal lastıklerı ıle o rampayı oncekı kıs cıkamamıstım
ama stt ıle bos arazıde karda 2. vıteste aracı yanlayayım dedım keske demez olaydım az kalsın devırıyodum 8) aracı cok savuruyor yana dogru kayarken aracı tam tur dondurdu
bıde fren mesafesı uzuyor

stt ler benzer mt ler arasında asfaltta nispeten iyi sonuç veriyor. Ama neticede mt ve sürate bağlı olarak bir miktar uğultu yapıyor her mt.

Mt ler ıslak asfaltta pek emniyetli değil. Karda iyiler. Tam sertleşmiş buzda da çok dikkatli olmak lazım.

Ben arazi aracını sadece arazide kullandığım için sürekli mt ile geziyorum. Kışın agresif yazın normal mt. ama tek araç kullananların kesinlikle bir takım at leri olmalı bence. Hem güvenlik, hem de mt leri korumak adına...

Zaten at lerim var kışın onları kullanıyorum aracımı yarı şehir yarı arazide kullanan biri olarak kışın mt mi takmalıyım yoksa at ye devammı? Bu arada çok sert arazi koşullarında da kullanmıyorum mesela sizin gibi izci programında görüyorum. :smiley:

KILINÇ' Alıntı:
Zaten at lerim var kışın onları kullanıyorum aracımı yarı şehir yarı arazide kullanan biri olarak kışın mt mi takmalıyım yoksa at ye devammı? Bu arada çok sert arazi koşullarında da kullanmıyorum mesela sizin gibi izci programında görüyorum. :smiley:

Kış koşullarında (kar-buz-yağmur) AT daha doğru olur.
Arazide ise (çamur) M/T daha doğru.
Sizin yukardaki mesajınıza baktığımda,AT sizin için daha doğru olur :smiley:

KILINÇ' Alıntı:

Programda uzunca yollar yapıyoruz. Bu nedenle sert off road yapmak pek akıllıca olmuyor. Gezinti şeklinde arazi yapılacaksa at ler yeterli olur tabii.

Ama arazide ne olacağı da pek belli olmaz. Bazen niyetli olmasak da gerçekten zor rampalara ya da çamurlu, kanallı yollara giriyoruz. zaten insan da kaşınıyor :smiley:

Karadenize, Muğlaya stt lerle gittik. İğneadaya agresif mt lerle gittik. insan girmek isteyeceği bir yer görürse kenardan seyretmek kolay olmuyor. :smiley:

concrete' Alıntı:
Programda uzunca yollar yapıyoruz. Bu nedenle sert off road yapmak pek akıllıca olmuyor. Gezinti şeklinde arazi yapılacaksa at ler yeterli olur tabii.

Ama arazide ne olacağı da pek belli olmaz. Bazen niyetli olmasak da gerçekten zor rampalara ya da çamurlu, kanallı yollara giriyoruz. zaten insan da kaşınıyor :smiley:

Karadenize, Muğlaya stt lerle gittik. İğneadaya agresif mt lerle gittik. insan girmek isteyeceği bir yer görürse kenardan seyretmek kolay olmuyor. :smiley:

Bir sorum olacak stt lerle mt ler ikiside çamur lastiği değilmidir?

KILINÇ' Alıntı:
Bir sorum olacak stt lerle mt ler ikiside çamur lastiği değilmidir?

mt ''mud terrain'' demek; çamur lastiği yani. Cooper stt de markanın lastiğe verdiği bir isim; o lastik de mt tipi bir lastik aslında.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR