MT Lastiklere Balans

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursad_hho Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,799

kursad_hho

Size doesn't matter, If it is JIMNY
Yer
İstanbul
Merhaba,

235/75/15 Federal MT lastiklere ilk önce makinada balans yapıldı, hiç olmadı. Daha sonra üzerinde balans yapalım dedik, kavga gürültü yapmayı kabul ettiler. Şimdi biraz düzeldi ama yine 70km/h hızda yine sallıyor. Üzerinde balansın sıkıntısı kenarlarda olan dişler. Hem makineyi çok sarsıyor, bozabilir dediler, bu nedenle üzerinde yapmak istemediler, hemde lastiği yakıyor yanaktaki dişler eridi.

Bu işi doğru dürüst hakkıyla yapan biryer var mıdır? Yoksa bu ayarsızlığı kabul mu ediyoruz?
Ayrıca böyle kullanırsak, balans sallaması yürüyen aksama zarar verir mi?

Selamlar,

Etiketler
Ynt: MT Lastiklere Balans

AT lastiklerde bile balans sorunu olabiliyor, MT lastikte ise bu sorun daha belirgin sekilde yasaniyor. Balans sorununun ne seviyede oldugun bakmak lazim tabii. Asiri balans on takimlara zarar verebilir, fren ve yol tutusu olumsuz etkiler diye biliyorum. Bende Cooper STT ler 80-90 km den sonra biraz titresim yapiyor ama rahatsizlik verecek seviyede degil. Zaten o hizlarin uzerine de cikmiyorum. Binek arac konforu aramayin derim

kursad_hho' Alıntı:
Merhaba,

235/75/15 Federal MT lastiklere ilk önce makinada balans yapıldı, hiç olmadı. Daha sonra üzerinde balans yapalım dedik, kavga gürültü yapmayı kabul ettiler. Şimdi biraz düzeldi ama yine 70km/h hızda yine sallıyor. Üzerinde balansın sıkıntısı kenarlarda olan dişler. Hem makineyi çok sarsıyor, bozabilir dediler, bu nedenle üzerinde yapmak istemediler, hemde lastiği yakıyor yanaktaki dişler eridi.

Bu işi doğru dürüst hakkıyla yapan biryer var mıdır? Yoksa bu ayarsızlığı kabul mu ediyoruz?
Ayrıca böyle kullanırsak, balans sallaması yürüyen aksama zarar verir mi?

Selamlar,
Selamlar Bende federal mt kullnıyorum..100 km de dahi titreşim yapmıyor..

CİNCİN' Alıntı:
AT lastiklerde bile balans sorunu olabiliyor, MT lastikte ise bu sorun daha belirgin sekilde yasaniyor. Balans sorununun ne seviyede oldugun bakmak lazim tabii. Asiri balans on takimlara zarar verebilir, fren ve yol tutusu olumsuz etkiler diye biliyorum. Bende Cooper STT ler 80-90 km den sonra biraz titresim yapiyor ama rahatsizlik verecek seviyede degil. Zaten o hizlarin uzerine de cikmiyorum. Binek arac konforu aramayin derim

Konfor değil ama asgari standartları arıyorum, ara bir süratta titrediği için yavaşlanıp hızlanmalarda rahatsız ediyor. Yoksa MT lastikle dolaşıyoruz binek araç konforundan çoktan vazgeçtik.

Forum da daha öncede konuşulmuştu bu konu. Mt lastiklerin balans tutmama problemleri olduğundan bahsedilmişti. Eğer jantlarınızda bir problem yoksa lastiği aldığınız yerden garanti kapsamında değişimini isteyin. Böylece sorununuz giderilmiş olur.

Her lastiğin bir sınırı var. Benim kış lastikleri de 140 km/s ten sonra titremeye başlıyor. Çamur lastiğinin daha çok titremesi normal bence.

cj 8'de 33''*12.5*15 marshall var,titreşimin t'si dahi yok 130km/h'ye kadar daha üstünde ne olur bilmiyorum.Sizin sorununuz balansla ilgili birşey değil bence titreme şaafttan dahi gelebilir....iyice bakılması gerekir.

Çağdaş BOZTEMİR' Alıntı:
cj 8'de 33''*12.5*15 marshall var,titreşimin t'si dahi yok 130km/h'ye kadar daha üstünde ne olur bilmiyorum.Sizin sorununuz balansla ilgili birşey değil bence titreme şaafttan dahi gelebilir....iyice bakılması gerekir.

Sanmıyorum, eski lastik ve jantlarda problem yoktu. En son bizim mahalledeki lastikçiye gittim, bilge bir lastikçi :smiley: Yeni aldığım jantların göbeğe tam oturmadığından bahsetti, 1-2 mm boşluk var yani bijonları sıkarken jantı tam merkezleyemiyoruz, buda çok büyük balans yapıyor. Biraz bant sardık üzerinde balans yaptık şimdilik balans azaldı ama yinede hafif de olsa var. Çözüm olarak jantlara flanş (bilezik) yaptırıp, bijonların sıkılmadan önce jantın tam merkezlenmesi gerektiğini söyledi. Bir ara tornacıda deneyeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR