MT Lastiklerin Sonu mu Geliyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4 L Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,399

4 L

Kamp III
Web
www.burcakoto.com
Arkadaşlar sitede gezinirken JEEP sayfasında bir arkadaşımızın verdiği haber ilgimi çekti orada gözden kaçabilir düşüncesiyle burada suzukici arkadaşlarımızı da haberdar etmek istedim. konunun girişi aynen şöyle :

(alıntıdır @beatrix)

Avrupa’dan henüz daha şanslı sayılırız… ama şimdilik….!

Avrupa’da Offroad sürücüleri yasaklarla baskı altında…!

Bir çok MT lastikleri piyasadan siliniyor.
01 Ocak 2009 tarihinden itibaren lastik markaları sadece “S” markajlı lastikleri piyasaya sürebilir.
Bu sembol lastiğin ses / gürültü seviyesi sınırının 2001/43/EWG olduğunu belirler.
AT lastikler bu sınırlar içersinde kalıyor ama hemen hemen hiçbir MT lastik bunu başaramıyor…!

01.Ocak 2009 tarihinden önce faturalanmış MT lastikleri aracında kullanan sürücüler izin verilen lastik ömrü bitene kadar asvaltta kullanabilecekler. Sonrasında birdaha asvaltta MT lastik kullanamayacaklar. Bu yaptırım getirilen çok yüksek cezalarla sabitlenecek.

İlk olarak Good-Year MT-R lastiklerini Avrupa imalat programından çıkartıyor,
Şu anda Türkiye piyasasında Good-Year MTR lastiklerinin bulunmayışının sebebide budur.

Cooper, MF Goodrich ve Mickey Thompson markaları ise kanunun geri alınması için mücadele başlattılar.
Sadece Kumho yeni geliştirdiği KL71 modeli ile gürültü sınırını aşmamayı başarıyor.

Avrupa birliğine uyum yasaları içersinde çok yakında ülkemizdede bu kanunların geçerli olacağından hiç şüpheniz olmasın.
Zaman varken keyfini çıkartın…!

WranglerMTR.jpg (11.34 KB. 250x186 - Görüntüleme: 122 kez.)

Etiketler
Ynt: MT Lastiklerin Sonu mu Geliyor ?

konu ile ilgili diğer yorum ve bilgiler için :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23876.0#lastPost

ekrana kürdili hicazkar saz semaisi eşliğinde necefli maşrafa resmi koyar evde oturur, bol bol dinleniriz ;D ;D ;D

Bu haber benide çok üzmüş ve düşündürmüştü.. Ama bu Avrıpa için sanırım. Sonuçta amerika ve uzak doğu var..onların ürünü ile devam..

var tabii ki Uğur abi , ama bizim pekbilmiş yasal organlarmız, tutar egzostu sökük boyundan 100 kat fazla ses çıkartan mobylette' e birşey demez çok ses yapıyor diye MT li arabayı bağlar

4 L' Alıntı:
var tabii ki Uğur abi , ama bizim pekbilmiş yasal organlarmız, tutar egzostu sökük boyundan 100 kat fazla ses çıkartan mobylette' e birşey demez çok ses yapıyor diye MT li arabayı bağlar

Hoooop ayıp oluyo ama.Salarım yol arkadaşım Ali'yi üzerinize ona göre[attachment=1]

tanju senin mobyilette'in egzostunun sökük olduğunu ve boyundan 100 misli ses çıkartıp yol aldığını düşünmek istemiyorum .Eğer öyleyse yani aşırı gürültülü bir mobylette durumu varsa sal Ali'yi gelsin...

Selam arkadaşlar
Bu konu beni sinir etti, MTR ye yasak olur mu bir hayatta çamur ve MTR lerimiz var herseye kısıtlama,Dün gece düşünmekten uyuyamadım.Bu nasıl bir anlayıs nasıl bir matık zaten trafikte en uygun biz gidiyor,zor durumda kalanlara yardım ediyoruz şimdi mtr lerimizi elimiden alacaklar.illa kesme lastik mi kullanacağiz ab iyice bizi esir etti:(

Sakin olun herşeyin bir çaresi ve çıkış yolu mevcuttur, hele ogünler bir gelsin ;D gerekli çalışmayı yaparız evelallah..

ben bu seri için daha farklı seçenekler çıkar diye düşünüyorum daha iyimserim nedeni off-road mı bitecek bitmeyecek o yüzden uygun seçenekler hep olacaktır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler