MTV 2010 "Önemli"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,472

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
2010 yılına ait MTV indirimi için ilgili dilekçe ve Kasko değeri formu iletiye eklenmiştir.
Ayrıca GİB tarafından hazırlanan "15 model yılından eski araçlar için kasko değer listesi" de eklidir. Araç kasko değerini listeden bulup, dilekçe ve form'a yazarak sigorta şirketinize imzalatmanız ve vergi dairesine vermeniz gerekiyor.
Bu yıl 356 TL indirimden yararlanıyoruz.

Kolay gelsin.

Not. Excel formatı kabul edilmediği için ilgili formları zip dosyası içine koydum.

Ekli dosyalar

• MTV2010 Dilekçe.doc
    27.5 KB · Görüntüleme: 221
  • MTV 2010 ilgili formlar.zip
    48.2 KB · Görüntüleme: 215

Etiketler
Ynt: MTV 2010 "Önemli"

Ekli zip dosyası sorunlu, indirilemiyor.

İlgili formların linklerini gönderiyorum.
Kasko değeri bilgisi için;

http://adl.tsrsb.org.tr/treda/ocak2010-1995oncesikasko.xls

Doldurulacak form için;

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Tebligler/MTV_Kanunu/mtvteb28ek.htm

çok şey okudum ama tam olarakta anlamış değilim açıkçası geçen sene gittiğim zaman 1995 ten aşağıya kasko değer listesi çıkmıyordu şimdi bu yazıya göre var ve uygulanıyor ..direk sigortacıma gittiğim zaman bu işn uygulamasına başlamak içn gerekli formu doldurup verecekmi bana buna bir açıklama verilirse sevinirim sağolun

Geçen senelerde 16 yaş üstü listelerde yer almıyordu . Ancak uygulama yapılabiliyordu . Sanırım sitede de yazmıştım daha önce . Geçen sene mesela 94 model listede yoktu 95 vardı en son . bu durumda aynı aracın 94 modelinin kasko bedeli alınıyor ve %10 düşürülerek uygulanıyor . Yada araç 93 modelse , listede ki 95 modelin kasko değerinden %20 düşülüyordu . Yani her yıl için %10 .

Bu sene 15 yaştan eski araçlara da yayınlamaya başladılar sorun çözüldü .

Gidip acenteden ilgili formu dolduracaksınız ve aracınızın bağlı olduğu vergi dairesine başvuracaksınız .

barış bey teşekkür ederim yani şu an artık .en azından benim aracım için 1989 model içn bu uygulama artık oluyor ben onu anladım bakalım yeni vergim nerelere düşecek ..tekrar sağol

Rica ederim hocam ne demek . Eskiden de oluyordu ama bu %10 meselesini birçok kişi (Kullanıcı olarak değil bu işle ilgili insanlardan bahsediyorum . Kullanıcının bilmemesi en doğalı) bilmiyordu , çünkü mevzuatı bilmiyorlardı . Şimdi Daha kolay oldu artık liste var ;)

Çok aşağılara gelemiyor ne yazık ki ... %5 meselesi tutuyorsa ki tutuyordur ... Bu sene 570TL toplam . Daha da aşağı gelmiyor 50 sene de geçse ...

ssbman' Alıntı:
Rica ederim hocam ne demek . Eskiden de oluyordu ama bu %10 meselesini birçok kişi (Kullanıcı olarak değil bu işle ilgili insanlardan bahsediyorum . Kullanıcının bilmemesi en doğalı) bilmiyordu , çünkü mevzuatı bilmiyorlardı . Şimdi Daha kolay oldu artık liste var ;)

Çok aşağılara gelemiyor ne yazık ki ... %5 meselesi tutuyorsa ki tutuyordur ... Bu sene 570TL toplam . Daha da aşağı gelmiyor 50 sene de geçse ...
genede çok iyi bu uygulamaya girmemiş olsam bu sene tam 823 tl para ödiyecektim 570 kulağa biraz daha hoş geliyor cepte kalan para bir kaç gezilik lpg olarak iş yapar diye düşünüyorum .. buna da şükür diyelim ne yapalım soran olursa aslan besliyoruz yaa ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri