''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,758

geziler bölümünde muhabbet durumu

• sadece foto ve kısa açıklama olsun

Kullanılan: 16 13.4%
  • konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun

Kullanılan: 86 72.3%
  • her türlü muhabbet serbest olsun

Kullanılan: 17 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ynt: ''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

Hazır yeri gelmişken aklıma geldi,belki konu başlığı ile alakası yok ama kimlik bilgileri konusunda da bir çalışma yapılsa yani sadece nick yazarak girilmese.Ad,soyad,şehir ve yaş zorunluluğu olsa.Sitemizde boş muhabbet yapan,farklı kimlikle girip boş muhabbet ve saçma sapan soru sorup kaybolanlar var.Diyeceksinizki o bilgileride yalan yanlış doldururlar,olsun en azından sadece nickle hitap etmekden daha iyidir bence.Yalancının mumu misali,o şehirdeki gerçek gezenbilirciler zamanla o kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkarırlar.Sadece fikir.

Bu sayfalarda mesafeler uzakda olsa,kısada olsa çok güzel dostluklar kurduk ve kuruyoruz.Olumlu olumsuz tecrübelerimizi paylaşıp saygılı seviyeli tertışmalar yapıyoruz.Gizli saklısı olan kişinin bence bu forumda yeri yok.

Etiketler

tugsan75' Alıntı:
Hazır yeri gelmişken aklıma geldi,belki konu başlığı ile alakası yok ama kimlik bilgileri konusunda da bir çalışma yapılsa yani sadece nick yazarak girilmese.Ad,soyad,şehir ve yaş zorunluluğu olsa.Sitemizde boş muhabbet yapan,farklı kimlikle girip boş muhabbet ve saçma sapan soru sorup kaybolanlar var.Diyeceksinizki o bilgileride yalan yanlış doldururlar,olsun en azından sadece nickle hitap etmekden daha iyidir bence.Yalancının mumu misali,o şehirdeki gerçek gezenbilirciler zamanla o kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkarırlar.Sadece fikir.

Bu sayfalarda mesafeler uzakda olsa,kısada olsa çok güzel dostluklar kurduk ve kuruyoruz.Olumlu olumsuz tecrübelerimizi paylaşıp saygılı seviyeli tertışmalar yapıyoruz.Gizli saklısı olan kişinin bence bu forumda yeri yok.

buda güzel bir fikir, umarım uygulanır...

tugsan75' Alıntı:

Prensipolarak bu yaklasim bana da uyuyor. Ben bu sayfalarda hic dusunmmeden cep numarammi bile yaziyorum. Bu siteye katilacaklar bir kac genel bilgiyi esirgememmeliler diye dusunuyorum.

bencede bazı temel kimlik bilgilerinin zorunlu olması iyi olur benim cep numaram nikimin altında sürekli yazıyor

concrete' Alıntı:
Prensipolarak bu yaklasim bana da uyuyor. Ben bu sayfalarda hic dusunmmeden cep numarammi bile yaziyorum. Bu siteye katilacaklar bir kac genel bilgiyi esirgememmeliler diye dusunuyorum.

reis28' Alıntı:
bencede bazı temel kimlik bilgilerinin zorunlu olması iyi olur benim cep numaram  nikimin altında sürekli yazıyor

ben imzama internet sitemi koydum ;D ;D

biraz abarttım galiba :D :D :D isteyen özgeçmişimi, kliniğimin yerini vs... ne isterse öğrenir... :D :D

ne de olsa gizlim saklım yok ;D ;D ;D

dronder' Alıntı:
ben imzama internet sitemi koydum ;D ;D

biraz abarttım galiba :D :D :D isteyen özgeçmişimi, kliniğimin yerini vs... ne isterse öğrenir... :D :D

ne de olsa gizlim saklım yok ;D ;D ;D

Tam konunun ozune donme zamani. Simdi ben bunun uzerine "klinigin yerini herkes gorsun de musterin artsin" seklinde bir espri yapmak istedigimde, ana konudan iyice uzaklasmis oluyoruz. Zaten dolayli konulara gecmisken bir de geyik yapmis oluyoruz. Iste bu durum bence abartilmis bir durum degil, gunluk hayatta birisi ile onemli bir konu gorusurken dahi rahatlikla yapacagimiz turde bir diyalog.

Buna katilir mi acaba herkes? Yoksa bu bir kac satir basliktan silinmeli mi? Gayet somut bir ornek iste tartismak icin.

tugsan75' Alıntı:

tuğsan abi çok haklısın valla.

concrete' Alıntı:
Tam konunun ozune donme zamani. Simdi ben bunun uzerine "klinigin yerini herkes gorsun de musterin artsin" seklinde bir espri yapmak istedigimde, ana konudan iyice uzaklasmis oluyoruz. Zaten dolayli konulara gecmisken bir de geyik yapmis oluyoruz. Iste bu durum bence abartilmis bir durum degil, gunluk hayatta birisi ile onemli bir konu gorusurken dahi rahatlikla yapacagimiz turde bir diyalog.

Buna katilir mi acaba herkes? Yoksa bu bir kac satir basliktan silinmeli mi? Gayet somut bir ornek iste tartismak icin.

''bence bu örnek kötü bir örnek oldu zira bu şekilde (25.000 kişi önünde) yapılan bir espiri hem karşınızdakini hemde gezenbilir üyesi olarak beni rahatsız eder'' dersem beni konunun içine girememekle eleştirebilirsiniz, bundan sonra konu nerelere varır bilinmez,

bu yüzden sizin ankette belirttiğiniz ''konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun'' bence de zaten uygulanmaya çalışılan seçenek en uygunudur diye düşünüyorum,

burada hepimiz birbirimizle iletişim halindeyiz, bilgiyi paylaşıyoruz ve hepimiz farklı ortamlarda yetiştik bu nedenle olayları farklı algılayabilir ve farklı tepkilerde bulunabiliriz. sizin için normal olan bir muhabbet bir başkası için kirlilik olabilir.

Bu nedenle forumun bir takım kurallarının olması aramızdaki çatışmaları önleyecektir.

selamlar.
Mesut

Felice' Alıntı:
''bence bu örnek kötü bir örnek oldu zira bu şekilde (25.000 kişi önünde) yapılan bir espiri hem karşınızdakini hemde gezenbilir üyesi olarak beni rahatsız eder'' dersem beni konunun içine girememekle eleştirebilirsiniz, bundan sonra konu nerelere varır bilinmez,

bu yüzden sizin ankette belirttiğiniz ''konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun'' bence de zaten uygulanmaya çalışılan seçenek en uygunudur diye düşünüyorum,

burada hepimiz birbirimizle iletişim halindeyiz, bilgiyi paylaşıyoruz ve hepimiz farklı ortamlarda yetiştik bu nedenle olayları farklı algılayabilir ve farklı tepkilerde bulunabiliriz. sizin için normal olan bir muhabbet bir başkası için kirlilik olabilir.

Bu nedenle forumun bir takım kurallarının olması aramızdaki çatışmaları önleyecektir.

selamlar.
Mesut

Sizi anladim sanirim. Forumun bir takim kurallari olmasi gerektigini ve bu kurallarin sikica uygulanmasi geretigini, guvenli ve cevreye saygili geziler duzenlendiginden emin olunmasi konusundaki tartismada ben de heyecanla dile getirmistim.

Gercekten de yukaridaki espri benim en ciddi ortamda dahi yapabilecegim bir espri ve araya giren bir esprinin (espri kotu bile olsa) konuyu dagitmak olmayacagini, ancak ilgisiz esprilerin ard arda yapilmasinin ve ana konunun arka plana itilmmis bir hal almasinin uygunsuz oldugunu dusunuyorum. Bence benim ornekte ana konuyu geri plana atacak kadar uzatilan bir muhabbet olmadigindan, hala "konu butunlugunu bozmadan muhabbet" sinirlari icerisinde kaliniyor. Nitekim hemen ardindan ana konuya geri donuldu goruldugu gibi.

Sanki bu kadarini kabullenmemek, bir bu kadar daha moderetorun varligini ve yorulmasini gerektirir. Ayrica, ansiklopedi gibi, bilgilere kolay ulasilabilsin ama sayfalar ansikopedi sayfasi olmasin diyorum.

Simdide "konu butunlugunu bozmayan muhabbetin tanimini tartisma noktasina geliniyor. iyi de oluyor :smiley:

Bu basligi genel bir anlam tasiyacak sekilde revize eden ve benim adima anket koyan moderatore de tesekkur ederim.

muhabbet olmadan hiç bişey olmaz bence sonuçta yaşananlar illaki anlatılacak artılar eksiler buda site yöneticileri tarafından (GEYİK) olarak nitelendiriliyor bence geyik değil sonuçta off-road la yeni tanışan insanlar var ve konuyu dağıtmadan resimlerle anlatım normaldir bence görsellik yani bilmem benim fikrim böyle

zaten off road un amacı ateş başında yapılan geyiktir : )))) yaşasın geyikkk

offroad bölümü için fikrim her türlü muhabbetin serbest olması.

Ateş başında geyik yapar gibi foruma yazı yazılırsa ipin ucunu kaçırırız. 15-20 kişinin katıldığı bir gezi duyurusu için açılan konu başlığını 80-90 sayfaya çıkarmak için geyik yapmaya kasılırsa da ipin ucunu kaçırırız... Forumun amacı bilgi paylaşmak olduğuna göre bilgiye erişimi zorlaştıracak her türlü sakıncalı hareketten kaçınılmalıdır. Kesinlikle muhabbet edilmesin demiyoruz, diğer yönetici arkadaşlar ve hatta sağolsun birçok üyemiz gerekeni yazmış zaten. Bir konu açılır, içerisinde bildiklerimizi paylaşmaya çalışırız, arada konu içinde muhabbet de ederiz, espiri de yaparız ve hatta dozunda bırakacak şekilde geyiğimizi de yaparız. Ama eğer bir konu içinde muhabbet sayfalarca uzuyorsa konuyu Serbest Muhabbet bölümüne taşımakta fayda var. Birileri muhabbet ederken eğleniyor olabilir ama başka birileri bilgiye ulaşmakta sıkıntı çektiği için forumdan sağladığı optimum faydayı sıfıra düşürebilir.

Ama aşağıdaki gibi bir diyalog olmamalı mesela...

A kişisi - hepinize iyi geceler ben yatıyorum arkadaşlar!
B kişisi - tamam abi sabaha görüşürüz
A kişisi - dur yatmadan ben seni bir arayayım
B kişisi - arama şarjım bitti siteden mesaj at
A kişisi - mesajla uğraştırma beni evden arayayım
B kişisi - faturayı ödemedim telefon kesik
A kişisi - iyi hadi sabaha konuşuruz o zaman

Ayrıca muhabbet veya geyik bile olsa, içeriğinde en ufak bir bilgi içeriyorsa o mesaj hepimiz için değerlidir...

Bence bu sitede herkes stresini atmak ,günlük rutinleşmiş yaşam pratiğini biraz olsun renklendirmek ve hobisiyle alakalı bilgi edinmek için burda.İnsanlar zaten bütün gün kurallar,sınırlandırmalar ve yasaklarla boğuşurken, biraz olsun serbestlik arayışına giriyorlar,bunu da gezenbilirde buluyorlar.Eğer burda da çok kuralcı ve katı bir tutum sergilenirse insanlar burdan kaçacaktır.

Son olarak her şeyin azı karar çoğu zarar ,Tüm GEZENBİLİR camiasına saygılar

bence muhabbet olmadan arada sıcaklık olmadan (çaktırmayın tecrübeleri hasır altı yapıyoruz) tecrübeler anlatılmaz.
bu siteye gönülden bağlı olanlar var yada ben öyle düşünüyorum (çünkü aradığım sevdiğim her şeyin büyük kısmını burda bulabiliyorum)
biz burda gençler olarak offroadda merak ettiklerimizi hayallerimizi sizin anlattıklarınızda muhabbetlerinizde buluyoruz (şahsen) ilerde alacağım arabayı buradan öğrendiklerime göre alıcam ve modifiye yapıcam yada aklıma bir şey takıldığında buna cevap verecek bir çok abimin olduğunu bilmek bana güven veriyo normalde bilgisayarı sadece proje çizmek para kazanmak için kullanırdım ama şimdi bilgisayarın başına geçince gezenbiliri açıyorum ilk başta.

Sohbet zaten olmazsa olmazlardandır. Ama her forumda bu sohbetler için yer ayrılımıştır. Bu forumunda her köşesinde bunu bulmak mümkün. En az 5 sohbet veya geyik bölümü gördüm.
Kaliteli bilgi ile geyiği ayırt etmek gerekir bence. Yoksa kalite düşer düşüncesindeyim. Her ne kadar çok fazla mesaj yazmasamda iyi bir takipciyim .
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR