''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,994

geziler bölümünde muhabbet durumu

• sadece foto ve kısa açıklama olsun

Kullanılan: 16 13.4%
  • konu bütünlüğü bozulmadan muhabbet olsun

Kullanılan: 86 72.3%
  • her türlü muhabbet serbest olsun

Kullanılan: 17 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ynt: ''Muhabbetimizi Serbest Muhabbet Bölümünde Yapalım'' Uyarısı!..

D i s c o v e r e r' Alıntı:
Hazır yazı kısmı konuşuluyorken birde görseller konusu gözden geçirilsemi acaba?
Örneğin; Lastiği 5 cm kalkmış bir arabanın veya çamura batmış bir arabanın sağından solundan önünden arkasından olmak üzere onlarca resmi konmasa ne dersiniz?

Bu da güzel bir tartışma konusu bence...

Moderatörlerin gereksiz muhabbeti nasıl olsa takip ettiklerini biliyoruz. Aynı zamanda aynı pozisyonun gereksiz yere çokça görüntüsü konmuş ise, buna da müdahale etmeleri, aynı gerekçelerle talep edilebilir gerçekten.

Tabii bu sebeple müdahale edilmesini gerektirecek durumların, gereksiz muhabbet nedeniyle müdahale etmeyi gerektiren durumlardan çok daha nadir olacağını da öngörebiliyorum rahatlıkla...

Bir pozisyonu iyi tanımlayabilmek için bazen iki ya da üç açıdan resimlemek gerekebilir. Ancak sırf görsel olsun diye aynı pozisyonu defalarca siteye yüklendği de oluyor, hafızam beni yanıltmıyorsa.

Etiketler

Merhaba sevgili üyeler

Öncelikle forumda yönetici olarak değil sadece Off-Road bölümünü takip eden ve Off-Road u seven nadir bayanlardan biri olarak şunu söylemek istiyorum;
gezi duyuruları ve gezi sonrası paylaşımlarda inanılmaz mesaj kirliliği yaşanıyor.Öyle ki siz bir konuda bir şey soruyorsunuz ama soruyu cevaplayabilecek kişi online olana kadar üstünden en az 8-10 sayfa (bu da yaklaşık 200 mesaj oluyor)geçiyor ve siz sorunuza bir türlü cevap alamıyorsunuz.

Örnek olarak

Ayazağa Belgrad'da keşfedilen Yolların Kutlaması başlığı altında geçen bir diyalog

-ewet beyler 100 puanlık baraj sorusu soruyorum arabalar gücünü nereden alır
-ooooo herkez googleden kopya çekerse olmaz bu işşşşş ama orada yazmıyor boşuna bakmayın muhaaaaaaa
-jokeyden
-çıkkkk değillllll
-limitsiz müzik der jimny mehmet
-ben biliyorum
-araçlar davul tozundan aldıgı enerjiyle binare gülgesinin sıkıştırmasıyla güçünü alır fifirik bilyasindan gücünü dışarı virir ekzoz
-Zor Sordun beeeaaaaaaa
-ben biliyom bu soruyuuu
-astkler nereye basıyor?sürtünme gücü yani yerden alıyor dimi
-aferin sana be bildin

Aynı başlık altında bir başka örnek

-10 ERKEK 1 KADIN 11 kisi bir helikopterden sarkan halata asılıdırlar

10 erkek ve bir kadin. Ip herkesi tasiyacak kadar güçlü olmadigi için içlerinden birinin ipi

birakmasi gerektigine karar verirler. Yoksa hep

beraber düsecektirler. Bu kisinin kim olacagina karar veremezler

Ama o anda kadin çok etkileyici bir konusma yapar. Tamamen gönüllü olarak ipi

bırakabileceğini söyler.

Çünkü bir kadın olarak, kocasi için, çocuklari için ve aslında genelde erkekler için her seyi

bırakmaya alışık olduğunu söyler, hem de karşılıksızca.

Hikayesini bitirir bitirmez, tüm erkekler onu alkislamaya baslarlar....

NOT: Bu hikâyeyi akilli bir kadina gönderin ki bugün gülümsemek için bir nedeni olsun.Tüm erkeklere de gönderin ki hayatin gerçegini bir kez daha anlasınlar... J J J

-ne içtin olum sen sabah sabah !!!!! ne reden çıktrı bu hikaye dururp dururuken
-sen bir ömre bedelsin oflste herkes özellikle hanımlar bayıldı buna sağolasın yeğenim .

Ayrıca yine aynı başlık altında bir aracın gecirdiği evrelerin fotograflı anlatımı ve üzerine yapılan yorumlar var.Birde sanayide köfte partisi muhabbeti.
Sadece bunlar bile o 95 sayfanın neredeyse yarısının gezi ile alakası olmayan ve gezinin ayrıntılarının kaçırılmasına sebep olan yazışmaların yapıldığını göstermekte.Buraya kadar yazdıklarım sadece bir üye olarak sıkıntımı dile getirmek içindi.

Şimdi yönetici olarak sıkıntılarıma gelecek olursak;
Ben etkinlikler bölümünde yazılanlardan sorumluyum.Oraya yazılan her harfi okumakla yükümlüyüm.Varsa yanlış yada suç teşkil edecek(siyasi yada vb.) yazılar bunlara müdahale etmekle yükümlüyüm.95 sayfa dile kolay......Ve bunların neredeyse yarısı konu başlığı ile alakası olmayan fıkra,sanayide yenecek yemek muhabbeti yada sizin deyiminizle geyik olan yazılarınızı tek tek takip ettim.Uğur beyin (jeep34) dediği gibi bunlara direk müdahale edilecekken sadece ricası üzerine bu etkinlikte herhangi bir uyarı yada müdahale yapılmadı.Bu tür muhabbetler için açılmış serbest muhabbet başlıkları var ve kesinlikle müdahale edilmiyor.Hal böyle oluncada anlamakta zorlanıyorum açıkçası.Neden gezi başlıkları altında ısrarla buna devam etmek isteniyor?Sitenin formatı bozulmaya çalışılıyor?

Saygılarımla
Koza Yardımcı

aslında açık açık söylenmese de galiba sıkıntı daha çok ayazağa grubunun yaptığı geyikti ;)

onlarda kendilerine daha rahat konuşacaklarına inandıkları veya sınırsız geyik yapacakları bir forum sitesi kurup olayı çözmüşler ;)

www.ayoff.com ...

konu şimdilik çözülmüş ve benzer olaylara emsal teşkil etmiştir...

kimse burada zorla üye olmadı veya zorla tutulmuyor, her ne olursa olsun beğenmediği bir durumda üyelikten çıkıp kendi gibi düşünenleri yanına alarak kendi forumlarını kurar...

son zamanlarda gezenbilir hiç kimsenin tasarlayamadığı gibi büyüdü ve güçlendi.

fakat bu gücü yönetecek, yönlendirecek kadrolarda olmalı. kontrolsüz güç güç değildir ve çok çabuk kaybedilir.

sakın yanlış anlaşılmasın forum yöneticilerine asla bi itafta bulunmuyorum, çoğunu tanıyorum çok değerli insalar...

fakat artık gezenbilir kurumsallaşmalı. birileri bu işten maddi gelir elde ederek forumu düzenlemeli. sekreter tutulmalı, bilgi işlemci, teknoloji danışmanı olmalı...

bu kadar tıklanan site, reklam alınır maddi sıkıntı giderilir...

yoksa her çıkışın inişi vardır, hızlı giden atın boku seyrek düşer vs. gibi onlarca atasözü ile desteklenecek bir durum olarak bu yükseliş kısa sürede kaybedilebilinir.

başta yöneticiler ve benim gibi düşünen üyeler böyle bir durum yaşanmasını asla istemez...

offroad cu olmasamda (henüz olamasamda desek yerinde) OffRoad bölümünde açılan konuları takip ediyorum. Etkinlikleri, Fotoğrafları paylaşımları okuyorum,izliyorum. Çok güzel etkinlikler yapılıyor,iç çekiyorum ya kısmet diyorum..

Bir gezi yapılmaya karar verildiğinde önce yer sonra katılımcılar ve gerekli ekipmandan sayfalar dolusu bahsediliyor.
Sonrasında etkinlik yapılıyor ve fotoğrafların eklenebilmesi için 2. başlık açılıyor. Bu güzel. Çünkü arada kendi aranızda yaptığınız sohbetleri çoğumuz anlamıyoruz.
Hani o gezide yaşanmış bir anıyı, yada kazayı vs elbette okumak isterim, ama selam sabah tabiri yerindeyse geyik muhabbetleri sıkıcı oluyor fazlası ile.
Fotoğrafları 10larca sayfadan cımbızla ayıklar gibi izlemek mi güzel. Yoksa bir fotoğraf sergisine gitmişcesine sayfalarca fotoğrafı (ve tabi fotoğraf eklerken açıklamalarda yazılır ) izlemek mi güzel.

Şahsen tercihim sohbetin ayrı bölümde yapılması. Siz konuyu bölerken yada konu ile alakasız aranızda sohbet ederken yorulmuyor olabilirsiniz ama biz takip etmeye çalınlar (yada en azından kendi adıma ben diyeyim) yoruluyoruz :smiley:

Ankette oyum : sadece foto ve kısa açıklama olsun
:smiley:

2 yıldır bu siteye aktif olarak üyeyim ve katılmadığım organizasyon neredeyse yok. Siteye ilk üye olduğum günden ve özellikle Sedat'ın, Mustafa Abi'nin, Uğur Abi'nin, Koza'nın, Mert'in ve adını şu an sayamadığım birçok arkadaşın bu site için yaptıklarını ve yapmaya çalıştıklarını gördükçe, işlerini stres atmak için değil gezenbilir'i bir yerlere getirmek için yaptıklarının farkına vardıkça hem siteye hem onlara daha çok saygı duymaya başladım. Kendi adıma ve birebir her etkinliğe katıldığım üye arkadaşlarım adına söyleyebilirim ki biz gezenbilir'e günün veya haftanın stresini atmak için değil gerçek anlamda bir şeyler paylaşmak için dahil oluyoruz ve buna son zamanlarda çok daha fazla dikkat etmeye çalışıyoruz.

Bir etkinlik yapıldığında bunu sadece siz değil yüzlerce insan da okuyor. 4 5 sayfa konu dışı muhabbet gördüklerinde siteyi başka bir konu açılana kadar ziyaret etmeyeceklerine emin olun. Çünkü alabilecekleri bir şey kalmadığına inanıyor insanlar. Gidilen yer, yapılan etkinlik ile ilgili paylaşım her zaman amacına daha hızlı ulaşacaktır. Çünkü bizim amacımız site içinde kendi sohbetimizi etmek değil Gezenbilir'i bir yere getirmek. Bu daha güzel organizasyonları ve beraberlikleri de yanında getirecektir unutmayalım.

Arkadaşlarımızın dediği gibi Gezenbilir gerçekten çok büyük bir aşama kaydetti. Bu büyümenin en büyük mimarları tanıdığım ve bildiğim kadarıyla böyle bir sohbette müdahale etmek durumunda kalmaktan eminim ki çok rahatsız oluyorlardır. Kendileri "şu dakika" bile biliyorum ki Gezenbilir için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Gezenbilir'i kurumsal hale getirmek, adını duyurmak için gerçekten çok çalışıyorlar. Bu yolda da çok güzel ve büyük adımların atılmasını sağladılar.

Bunu yaparken de tüm arkadaşlarımızın onlara hatta bize destek olması en büyük isteyimiz, dileğimiz. Bunları Gezenbilir'e daha dün üye olmuş birinin duygularıyla yazıyorum... Saygılar...

Doğrusu etkinliklere katılamadığı için fotoğraf ve yazılarla olayı takip etmek isteyen Gezenbilirciler için ya da bir şekilde konuyla ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler için ,konuların sohbetle amacından çıkması bu site için ne kadar yararlı tartışılır.Yazılanlardan sorumlu olmamanın rahatlığıyla sorumluluk sahibi arkadaşlarımızı kişisel sohbetleri okumak zorunda bırakmak bi anlamda onların zamanını çalmak gibi geliyor bana.Gezenbilir yöneticilerinin çabalarının bizler için olduğu farkedip,gereken saygının gösterilmesi zor olmasa gerek...

Foto ve kısa açıklama yeter diyorum.Teşekkürler...

yaklaşık bir senedir bende her gün siteyi geziniyorum ,dikkatimi çeken konularda bile boşuna yazıp başkalarını zamanını çalmak istememden dolayı msj atmıyorum, bir etkinlik programında bende her yazılanı okumak isterim ama o kadar çok boş yazılar varki inanın bende bunalıyorum ,kozanın dediği gibi sorumlu olmak zor bir iş günümüzde şu an en değerli şey zaman,bunu dikkate almamızda çok yarar görüyorum.

Bir suredir ayni fikri savunanlar yorumlarini yapiyorlar. Muhabbetin sinrsiz olmasini tercih eden arkadaslar yeni bir gerekce ortaya koyarlar belki diye bekliyorum. Su ana kadar olan gerekce, stres dolu gunun ardindan kurallarla sinirlanmamis ortamda stres atma istegi oldu. Bu da curutulmus ya da yeterli gorulmemis durumda...

Karsi gerekceler de ozetle, bu sitenin bir referans ve veri bankasi haline gelmis olmasinin sorumlulugu ve gezileri takip eden cogunlugun bu sayfalarda karsilikli iletisim kurabilme ve geziyi olaylikla takip edebilme talepleri. Bunlari curutmek ya da yeterli gormemek pek mumkun gorunmuyor.

ben karşıt görüş yerine durum değerlendirmesi yapmaya çalışacağım.bu sitede geyik değil ala geyik tavan yapmış durumda.işin kötüsü burada ankete geyik istemiyoruz diye yanıt veren ve görüş belirtenler bile geyik yapmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar.en son ağva-hacıllı gezisi herhalde istenilen bir tarzı barındırıyor.500 kişinin ilgisini çekmiş.yazı yazmayın ama en azından bir şeyler öğrenmek adına paylaşın di mi,girin bi bakın yani.şu anda ne dinliyorsun konusu ise(kimi neden ilgilendiriyorsa)on bini geçen insanca ilgi duyulmuş.site genelinde geyik yap, bu tarza alış, teknik konuda dur.çift kişiliklere ihtiyaç yok.toptan tarza bakmak offroadcuları günah keçisi yapmamak lazım.evlenmek konusuna fikir beyan edip burada geyik yapmayalım diyen kişiler ben en son ne gönderilmiş sayfasına baktığımda ciddi konuları görmeme de engel oluyorlar.samimiyet öncelikli olmalı saygılar...

eftaLYa' Alıntı:
Ankette oyum : sadece foto ve kısa açıklama olsun
Sadece foto ve kısa açıklama derseniz eger
foruma koymaya foto bulamassınız aynı zamanda kısa açıklamada bulamassınız
sohbet olmassa gezilerde olmaz fotolarda
ben yıllardır arazi aracı kullanıyorum off road gezileri yapıyorum ama bundan kimsenin heberi yoktu, benimde kimseden haberim yoktu
çektigim fotoların bukadar kalabalık bir ortamda izlenecegi aklımın ucundan geçmezdi
actığım bir gezi başlıgında gezi hakında yorum yapılmasındanda çok hoşlenıyorum

benim tek istediğim off road ve diger gezileri paylaşan arkadaşlar elini çabuk tutsun yada önceden alt yapısını hazırlasın bir anda yüklesin ondan sanra muhabbete devam
ilk başlarda bende konu daha başındayken araya girip bişeyler yazardım artık bekliyorum foto ve anlatımlar bitsin ondan sonra

4 sayfayıda okudur okurken yoruldum :smiley:
ilk zamanlar birkaç mesajım sildi agrıma gitmişti ,açtıgım gezi konusunun başlıgı degiştirilmişti çok kızmıştım
ama şimdi umrumda degil ben bu forumu şu anki haliyle seviyorum yarın birgün sistem degişir hoşuma gitmesse çikar giderim
ben bu forumun bu haliyleiken yüzlerce insan tanıdım tanımaya devam ediyorum
selamlar saygılar
yunus..

Yunus sohbet olmasın demiyor kimse. Gezinin tanıtımı ,bilgisi ve fotoğraflarının eklendiği sayfada konu harici sohbet olmasın deniyor.
İkisi çok farklı..

Mesela sen Yuvacıkta bir offroad yapmışsın. Onla ilgili başlık açmışsın. Konu ile ilgili yazacak şeyim varsa yazarım. (ki yazdım)
Ama konunun otasında her biri ayrı mesaj olmak üzere : naber , iyi senden naber, nerlerdesin abi, iş güç ya.. vs mesajlar olmaya başladımı işin suyu çıkıyor.

Eklenen fotoğraflarla ilgili teşekkür edilir, soru sorulur yorum yaplır. Yine konu ile ilgili olduğu sürece küçük sohbetlerde edilir. :smiley:

Senin etkinlikler için istediğini hepimiz istiyoruz. Kimimiz daha çalışkan fotoğraf ekleme konusunda kimimiz daha tembel :smiley: 20-30 sayfa bazen daha fazla olan konulardan bahsediyoruz.
Şahsen başlığa giriyorum fotoğrafların videoların yüklenmesini bekliyorum. sonra bakıyorum. eğer fotoğraf yoksa sayfalarca yazıyı atlaya atlaya gidiyorum :smiley: zaman kaybı..

Bu forumda yönetim inanılmaz ılımlı..
Benim yönettiğim foruma gelseniz demek ki 3 günde ayrılırsınız.
Bu forumdaki gibi sabit bölümler var. Birde ayrıca sohbet bölümü var. sohbet bölümünde sınırsız sohbet edebiliyor kullanıcılar. Ama 15-20 sayfa oldumu konuyu siliyorum. Yeni başlık açıp yine devam ediyorlar.
Böylelikle biliyorlar ki forumda tabiri caizse post kasmakla birşey olmuyor. mesaj sayısı bir günde 100 artarken ertesi gün 100 düşebiliyor.
Bilgi,soru vs paylaşımlar ise yıllarca silinmiyor. Kişiler forumdan ayrılsalarda.
Burada da bu tür başlıkları silsenize demiştim bir zamanlar. Üyeler rahatsız oluyor mesajlarının silinmesinden demişlerdi. Kıymet bilmiyoruz bence :smiley: bizi bu kadar düşünen bir yönetim olduğu halde.

Esra ben sadece ilgilendiğim kişilerin ve konuyu açanın mesajlarını okurum
kim ne yazarsa yazsın atlaya atlaya giderim mesaj olsun omasın benim için önemli degil

örnek olarak dedimya 4 sayfayıda okudum ama 1 kişinin mesajları hariç o kendini bilir
bilmem anlatabildimmi isteyen yazsın isteyen silsin önemli degil

Gezenbilir.com'un kalitesi için hepimiz üzerimize düşenleri yapmalıyız. Yukardaki sayfalar dikkatli okunduğunda bunların neler olduğu net bir şekilde anlaşılacaktır.
Gezenbilir.com'un salt bir forum olmadığının, bilgi paylaşımının esas olduğunun daha iyi anlatılması gerektiği ortadadır.
Gezenbilir.com'u ve gezmeyi çok seven, Türkiyenin hemen her bölgesine gitmiş ve gitmekte olan biri olarak sadece bilgilerimi ,fotoğraflarımı gezenbilire yakışır şekilde derlemeye zaman bulamamamdan dolayı sayfa açmıyorum.Lütfen özen gösterelim arkadaşlar hepinize selam ;)

duman' Alıntı:
ben karşıt görüş yerine durum değerlendirmesi yapmaya çalışacağım.bu sitede geyik değil ala geyik tavan yapmış durumda.işin kötüsü burada ankete geyik istemiyoruz diye yanıt veren ve görüş belirtenler bile geyik yapmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar.en son ağva-hacıllı gezisi herhalde istenilen bir tarzı barındırıyor.500 kişinin ilgisini çekmiş.yazı yazmayın ama en azından bir şeyler öğrenmek adına paylaşın di mi,girin bi bakın yani.şu anda ne dinliyorsun konusu ise(kimi neden ilgilendiriyorsa)on bini geçen insanca ilgi duyulmuş.site genelinde geyik yap, bu tarza alış, teknik konuda dur.çift kişiliklere ihtiyaç yok.toptan tarza bakmak offroadcuları günah keçisi yapmamak lazım.evlenmek konusuna fikir beyan edip burada geyik yapmayalım diyen kişiler ben en son ne gönderilmiş sayfasına baktığımda ciddi konuları görmeme de engel oluyorlar.samimiyet öncelikli olmalı saygılar...

Cuneyt, mesajini 2 kere okudum. Senin cift kisilik dedigin sey, yani "site genelinde geyik yap, teknik konularda dur" tespitin aslinda anladigim kadariyla yonetim tarafindan "teknik konular ve gezi basliklarinda yavasla, sohbet basliklarinda geyige devam" seklinde uygulanmaya calisiliyor. Burada konu ile ilgili sohbet hos karsilaniyor. Ayrica konu ile ilgili olmasa dahi uzatilip esas konunun onune gecmmeyen kisa sakalasmalar da hos goruluyor. Burada bir sikinti gorecegini sanmiyorum.

Ancak sakalasmalar sayfalari dolduracak kadar uzadiginda cogunluk icin problem oluyor. Burada da bir tereddutun olmaz sanirim. Zaten uzun uzun naber, napiyosun gibi laflari pek kimse savunmadi bile.

Buradaki tartismalar neticesinde yoneticilerin, sohbetleri silerken ya da uyari yazarken bireysel olarak kriterlerini tekrar gozden gecirmelerini saglamis olduk. Sohbetin onemine inanan ve bunun aktivitelerin de ayrilmaz bir parcasi oldugunu dusunen bir cok insan oldugunun farkindalar. Mudahale ederken daha dikkatli olacaklardir ve ayni standardi uygulamak konusundada daha ortak kisisel degerlenmdirmeler yapmislardir eminim. Tabii bu konuyu bir cok kisiyle paylastikleri icin de daha rahatlardir.

yunus bager' Alıntı:
Sadece foto ve kısa açıklama derseniz eger
foruma koymaya foto bulamassınız aynı zamanda kısa açıklamada bulamassınız
sohbet olmassa gezilerde olmaz fotolarda

Iste buna kesinlikle katiliyorum. Hic sohbetin olmamasi gezi sayfalarini asiri formal bir hale sokar. Bu da aktivitelerin sosyallesme kismmina yok saymak olur ve pek yurumez bence.

yunus bager' Alıntı:
Esra ben sadece ilgilendiğim kişilerin ve konuyu açanın mesajlarını okurum
kim ne yazarsa yazsın atlaya atlaya giderim mesaj olsun omasın benim için önemli degil

örnek olarak dedimya 4 sayfayıda okudum ama 1 kişinin mesajları hariç o kendini bilir
bilmem anlatabildimmi isteyen yazsın isteyen silsin önemli degil

Gezi ile ilgili gorsellerin yuklenmis ve ilgili sohbet ve yorumlarin yapilmis oldugu bir gezi basliginda, bunlardan sonra biraz geyik yapilmasi, bu gezi ile ilgili bilgileri ulasilmaz yapmiyor gercekten. Fakat hatirlatilan bir konu da herkese o konuya mmesaj yazildigina dair mail gidiyor olmasi.

Ben aslinda bu konu basligini "uyarilardan biraz sikildim" seklinde acmistim. Bunu da yersiz oldugunu dusundugum bir uyaridan sonra yapmistim. Bu uyarinin hala yersiz oldugunu dusunmekle birlikte, genel anlamda uyarilar yapmanin yerinde bir karar oldugunu dusunmeye basladim. Zaten ankette de "konu butunlugunu bozmadan muhabbet olsun" secenegini isaretledim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR