Mut - Silifke Arası Yol Arkadaşı Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan benoit.hanquet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,080

benoit.hanquet

Yeni Üye
24 Mayıs'tan sonra ceşitli trek için yol arkadaşları arıyorum. Rota önerilerim Mut ile Silifke arası ve Yenice ormanları (Karabük). Ayrıca Temmuz veya Ağustos için Kaçkarlara düşünüyorum (Kate Clow'un kıtabında kullanarak). Likya ve St Paul yolu geçen senelerde yaptım ancak bu kez farklı yolları denemek istiyorum. St Paul yolunda Kate Clow düzenlediği bir ekip ile birlikte yol işaretleme de yaptım. Şu anda Gpsim yok. 50 yaşındayım ve Istanbul'da oturmaktayım. Tarihler konusunda esneğim cünkü şu anda calışmıyorum. Ilgilenenlere aşağidaki mail adresi bana mesaj gönderebilirler: hanquet.benoit@gmail.com

Etiketler
Ynt: Mut - Silifke Arası Yol Arkadaşı Arıyorum

Merhaba, Mut silifke arsında. yerköprü şelalesi ve bir kaç manastırı kapsayan bir gezi olabilir 24 mayıs tarihte uygun . Kaç günlük bir gezi planlıyorsunuz?

Bir hafta 10 gunluk dusunuyorum. Ancak tabii ki o kadar uzun bir yol icin yetmiyebilir. Daha once araba ile o bolgeyi gezdim ve cok begenmistim. Alahan manastır, Dag pazarı kilisesi, Uzuncaburc gibi cok enteresan yerleri var. İstersen daha fazla ayrıntıya girebilmemiz için telefonlasabiliriz: tel 0532 2821353

24 mayıstan sonra tatilimin bitmesine 5 gün kalıyor. Yani en fazla 4 günlük bir gezi olabilir.
Neyse ararım seni konuşuruz.

O zaman Silifke yerine, Yenice (Karabuk, Safranbolu) ormanları teklif ediyorum. Orda her turlu parkurları var. Gunubirliginden bir haftaya kadar. www.yenice.gov.tr sitesinden kaymakamlıgın hazırladıgı yuruyus el kıtabı on line okuyabilirsin. Ancak nerede oturuyorsun? Istanbul mu, Ankara mı?

Buna gore Mut Silifke tarafı daha zor cunku isaretlenmis yol yok buyuk bir ihtimalle. Guzergah kendimiz olusturmak gerek ve Gps ihtiyacımız olabilr.

Daha once yaptigim bir yuruyusun fotorafları bu baglantıdan bakabilirsin: http://picasaweb.google.com.tr/hanquet.benoit/StPaulTrailTurkey1#

Dostum süpermiş resimler.

Gelelim meseleye. Dediğim gib çok fazla vaktim yok. Yenice ormanlarına iki sene önce kuzenimle gitmiştik. Aklımda Yerköprü şelalesi var, taktım kafayı oraya :smiley:

Artık başka zamana umarım.

Leman'ın Git dergisi yazarları olarak, 97 senesinde Akkuyu nükleer santralini protesto için Kızlarsivrisi'ne tırmanış yapıp adını unuttuğum bir köyde 3-4 gün kamp yapmıştık. Şambrellerle rafting bile yapmıştı arkadaşlar ama ona ben yetişememiştim :smiley: Torosların özellikle doğu ve güneydoğusunda muhteşem bir coğrafya var. Zaman ayırabilsem de tekrar gidebilsem oralara...

Torosların doğu ve güneydoğusu aslında gerçek bir kanyon cenneti. Ama suyu ya içme suyu olarak alıyorlar , yada HES lerde kullanıyorlar.
O kadar garipsedim ki ! Yukarıdan bakıyorsun " off kanyona bak " diyorsun dibine baktığında hayal kırıklığı, bir damla su yok. Bir kaç km daha devam ettiğinde ise bir HES görüyorsun. Çok yazık.

Şimdi de Trabzonda bizim Solaklı vadimize musallat oldular. Yakında Uzun Gölde de su arıtma tesisi kurup şişeleyip satarlar suyu :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri