Nasıl Bir GPS Almalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,897
Ynt: Nasıl Bir GPS Almalı?

Reha bey,

Şu an kullandığınız GPS çözümünü araca nasıl yerleştirdiğinizin fotoğrafını foruma eklemeniz mümkün mü?
Birde powersupply a sizin getirdiğiniz çare nedir?
Teşekkürler açıklamalarnız için.

yol' Alıntı:
ilgilenir misin bilmiyorum ama daha önce LRO mail listesinde yazmıştım, amatör telsiz lisansı alırsan ODTÜ üzerinden telsizle ücretsiz internete erişilebiliyor. üstelik telsizin gücüne bağlı olarak dağ, tepe her yerden çekebilme olasılığı var.

bısı sormak ıstıorum bızım teknede telsız var ( icom un cok ust bı modelı ) telsızden ıntenete baglantı fıkrı cok guzel ama denız frekanslarıyla kara farklı sanırım bunu nası yaparız elımde 3 adet telsız var 1 ad notebook turkcll connect kard var oda cok fena yazıo download halınde ?? nası yaparız

evet power suply çözümünü ben de merak ettim :smiley: berk, bu hizmeti ODTÜ veriyor. detay için http://www.antrak.org.tr/turk/ adresine bakabilirsin. eğer ulaşamadığın bir bilgi olursa sana konuyla ilgilenen arkadaşların telefonlarını veririm.

Selamlar,
suandaki projenin durumu
1.notumda yazdigim gibi ekrani yerlestirdik ( birara fotografini yollarim )
2. mother board'i arabada kisa bir sure kullandim ve simdik kutucudan "kutu" yapmasini bekliyorum
3. power supply için yurtdışından getirttigim programlanabilir, 160W M2-ATX marka bir power supply kullaniyorum
4. uygulamayı oğlum hazırlıyordu ama 6 dersten çakınca, o taraf sonraya kaldı.. yoksa TV bile var sistemde
kutum biter bitmez arabaya monte edecegim.. selamlar, reha

Selam arkadaslar,
arac bilgisayarimin kalan eksik parcasi olan "kutu" yu yapacak olan firma ortadan yok oldugu icin, icine parcalar elimde kaldi.. bildiginiz, kutu yapan bir yer var midir? yoksam bu tarihi (!) projem rafa dogru yola cikacak.. selamlar, reha

reha' Alıntı:
Selam arkadaslar,
arac bilgisayarimin kalan eksik parcasi olan "kutu" yu yapacak olan firma ortadan yok oldugu icin, icine parcalar elimde kaldi.. bildiginiz, kutu yapan bir yer var midir? yoksam bu tarihi (!) projem rafa dogru yola cikacak.. selamlar, reha

Abi Kadıköy'de Yazıcıoğlu Han var, belki bilirsin. Orada bu tip modifiye aksesuar satan yerler olduğunu biliyorum. Belki işine yarar birşey çıkar. Hatta önümüzdeki hafta o tarafta olacağım. Ne tip birşey istediğini söylersen bakabilirim.

Selamlar,
ihtiyacim, aracin icin monte edebilecegim ve icin mini ATX kart+2.5inch disk+ supply+cdrom+GPRS kartini ve son olarak da USB/TV kutusunu monte edebilecegim "cok slim" bir kutu ihtiyacim var.. eger web sitesi olan biryer ise ne guzel olur.. ben de dersimi calisabilirim boylelikle.. selamlar, tesekkurler, reha

Arkadaşlar,

Son durum nedir? Almak isteyenler cihazlarını alabildiler mi?
Hala almayı düşünen arkadaşlar varsa, topluca alma yada yurtdışından getirtme şansımız var mı?
Magellan yada garmin in uygun modelini... ???

Selamlar,
aklinizda olsun, yolcu yaninda getirtmek disinda sakin denemeyin ( posta, DHL vs. ) zira bugune kadar bildigim butun gps'ler gumruge takildi ( adamlar kokusunu mu aliyor nedir? ) ve yurtda sokulmasi yasak "yasal yollarla" , zira Telekom onayi vs. gerekiyor, bilginize, reha

Peki diyelimki arkadaşımız USA yada Dubai den getirdi.
Burada cihazı onaylatabiliyor muyuz?
Yada "kaçak" olmasının cezai müeyyidesi (nasıl bir kelimedir bu yahu :D ) nedir?

bildiğim kadarıyla cihaza bandrol alınması uğraşılması gereken ve kolay olmayan bir işlem. "cezai müeyyidesi" hususunda ise bildiğim kadarıyla bandrol çıkarana kadar cihaz elinizden alınıyor ve birde ceza ödüyorsunuz. tabi hakkınızda savcılık kararı olmadıkça yada jandarma / polis / maliye bandrolsuz telsiz, gps avına çıkmadıkça cihazın bandrollu olup olmadığını kim nereden bilecek diye sormak lazım.

tabii işin asıl önemli ve maliyetli bir yönü var... yurtdışından aldığınız bu cihazın içinde türkiye haritası yüklü olmuyor ve harita ihtiyacınız için türkiyedeki satıcılarla irtibata geçtiğinizde cihazı türkiyeden almadığınız için haritayı normalden çok daha pahalıya yüklüyorlar... kısaca cihazı yurtdışından getirirken gümrük riski, 2 yıllık garantiden edilen fedakarlık ve yüklenecek harita masrafını iyice hesaplamak lazım ;)

sayısal olarak derken yani dijital ortamda gpsin içinde bir dosya olarak değilde yongaya gömülü olarakmı oluyor ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR