Navara Almak İstiyorum Düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caylakk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,245
Ynt: Navara Almak İstiyorum Düşünceleriniz

güzel kardeşim arazide uzun şase dezavantaj...dik inişlerde ve çıkışlarda göbekten oturma riski çok fazla zaten arabanın boyuda uzun siz gidip dahada uzununu alırsanız işiniz çok zor. bende 2006 modeli var geçen gün dere yatağına inmeye çalıştım çok dik olduğu için altını sürtüyordu geri geri çıktım...sonra çapraz girdim anca öyle alabildim zaten çok uzun boyu var arabanın....ayrıca uzun şasenin kabinleride daha heryerde yok aksesuarlarıda aynı şekilde.şehir içinde park etme zorluğuda var...

Etiketler

esbaharita' Alıntı:
arkadaşlar ben nissan np300 aldım 2011 model arkasına fulbox yaptırmak istiyorum ben şanlıurfadayım yardımcı olursanız sevinirim

adanadan alabilirsiniz.akdenizfibersan üretiyor...zaten şanlıurfada satan yer bulsanız bile ordan sipariş eder sizden fark alır.

ben gayet memnunum eski modelleri bilmiyorum ama yeni modeli arazide gayet iyi

uzun şasenin şöyle bir avantajı var benim gibi 2 teker aşığıysan uzatmaları harika oldu çünki diğer türlü sığma şansı fazla olmuyor kapağın açık kalma ihtimali yüksek kalıyor çaprazdaolduğundada iki motor koyma şansın az o yüzden bu anlamda iyi ama arazi şartları için ne kadar kısa olursa o kadar iyi olduğuna kullanan bir çok dostdan biliyorum iyi günler....;)

Tozduman' Alıntı:
Merhaba Sevgili arkadaşlar;
Ben 2010 Model Platınıum 4X4 Navara sahibiyim...
Benim anlamakta zorlandığım, cevabını bulmak ve hakkımı sonuna kadar aramak için mücadele edeceğim konuları sizlerle paylaşmak istedim.. Aracımızın uygunluk belgesinde (N1) Kamyonet diye yazmakta. Vergisini öderken jeep olarak almaktalar. Bizden jeep vergisi alabilmeleri için arazi aracı (G) sıfatını taşıması gerekmektedir. Arazi aracı olabilmesi için aracımız (N1G) olması gerekiyor. İstanbul'dan Nissan dagıtıcı firmasından Yasin bey le bir tlfon görüşmesi yaptım. Bizim araçlarımız kesinlikle arazi aracı değil (N1) kamyonet diyor. Sadece önden ve arkadan tahrikli olarak geçmekte. Ama kesinlikle arazi aracı değil diyorlar. Arazi aracı olabilmesi için ön ve arka yaklaşma açıları belli düzeyde olması ve alt yüksekliğininde belli limitlerde olaması gerekmektedir diye bilgilendirdiler. Aracımızın vergilerini jeep vergisi olarak ödeyebilmemiz için se aracın uygunluk belgesinde (N1G) olarak geçmesi gerekmektedir diye söylendi. Araç (N1G) olursa iki yılda bir muayene olacak ve hız limitlerimiz kamyonetten çıkıp otomobil sınıfında yer alacagını öğrendim. (N1) Kamyonet olan aracımızdan (N1G) arazi aracı vergisi ödemekteyiz... Ya Nissan firması bunu düzeltecek araclarımıza (N1G) uygunluk belgesi verecek ya da devlet bizden (N1) kamyonet vergisi alacak... Ödediğimiz jeep vergilerinin tutarsız ve hiç bir dayanağının olmadığını tesbit edilmesi içi n hukuki mücadele başlatacağım..

Aradaşların bilgilerine sunuyorum... Lutfen duyarsız kalmayınız... Hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum...
kesinlikle size katılıyorum devlet işine gelince pickup işine gelince 4x4 fakat arkadaşım bir seferinde mahkemeye dilekce ile dava açtı ama arkası boş çıktı onlarda mevzuatı gerekçe göstererek takipsizlik karararı verdi yani kısacası karayolları taşıt kakanunu değişmesi gerekiyor buda ne derece mümkün bilemem

Bende canı gönülden destekliyorum sizi ama Türkiye de işlerin ve hiyerarşinin nasıl yürüdüğü malesef belli dostlar umarım iyi yönde düzelmeler olur !!!

Bende navara almayı düşünüyorum, uzun şasi kısa şasi derken, değişiklik sadece kasanın boyunda fark ediliyor anladığım kadarıyla kabin bölümü aynı ölçüde. Diğer merak ettiğim manuel vites almayı düşünüyorum çekiş seçimi elektronik mi? difransiyel kilitleri hangi difransiyellerde var? otomatik mi? 2. el almayı düşünüyorum dikkat edilmesi gereken detaylar nedir navaranın kronikleşmiş bir arızası varmıdır?

ROSSO' Alıntı:
Bende navara almayı düşünüyorum, uzun şasi kısa şasi derken, değişiklik sadece kasanın boyunda fark ediliyor anladığım kadarıyla kabin bölümü aynı ölçüde. Diğer merak ettiğim manuel vites almayı düşünüyorum çekiş seçimi elektronik mi? difransiyel kilitleri hangi difransiyellerde var? otomatik mi? 2. el almayı düşünüyorum dikkat edilmesi gereken detaylar nedir navaranın kronikleşmiş bir arızası varmıdır?

Bence kısa şase 4x4 düz vites alın. otomatik vitesli olan modeli 5 ileri , manuel olanı 6 ileri. her 2 sinide kullandım düz vites 4x2 kullandım düz vitesin kullanımı daha zevkli... 4x2 modelinde 144 beygir 4x4 modelinde 171 beygirlik motor var 2 side aynı motor aynı kapak aynı blok yazılımla alakalı bir durum .. 4x2 lerinede yazılım atılınca 220 beygire kadar çıkıyor... kilit konusuna gelince standart olarak LSD var sınırlı kilit yani balatadan sıkıyor boşa dönünce... hiç olmamasından iyidir . %100 arb havalı kilit takan arkadaşlar var tam uyumlu galiba.. ön kilidi yok şu anda piyasada. navaranın turbo ötmesine dikkat edin şaftları alt düzeni ve motor durumuna dikkat edin kırsal motorin vs kullanıldıysa motordan hayır gelmez...

[SIZE=small]Merhaba arkadaşlar...[/SIZE]

[SIZE=small]Kısa bir zaman içinde navara almayı düşünüyorum.Yalnı[/SIZE]
z aklımda birkaç soru var.Navara kullanmış ve kullanmakta olan arkadaşların yardımı bekliyorum...

[SIZE=small]Öncelikle alacağım navarayı nissan bayisinden alıcam.2011 veya 2012 model otomatik almayı düşünüyorum.Ayrıca aracı şehir içinde kullanacağımıda belirtmek isterim.[/SIZE]

[SIZE=small]Nıssanın şu anki resmi web sitesinde u[/SIZE]
zun kasa olarak sadece 4X4 LE 5A/T modeli varki en dolu modeli sanırım...

[SIZE=small]1.sorum uzun kasa ile kısa kasa arasındaki fark nedir ? Kabin boyutumu,arka yük kasanın boyutumu ?[/SIZE]

[SIZE=small]2. sorum 4X2 lerin 4X4 lere oranla yol tutuşunda baya fark olduğunu okudum (doğal olarak).Yalnı[/SIZE]
z 4X2 yağmurlu zeminde çok sakatmış.Bu ne kadar doğru ?

[SIZE=small]3.sorum şehir içi kullanacağımı söyledim.Resmi veriler haricinde şehir içi 100 km de 4X2 nin ve 4X4 ün değerleri nelerdir arkaşlar.Km de kaç kuruş yakıyolar ?[/SIZE]

4.sorum ise 4X2 ile 4X4 arasındaki vergi fiyatı farkı ?

[SIZE=small]yardımlarını[/SIZE]
zı bekliyorum...

FoRzA' Alıntı:
[SIZE=small]Merhaba arkadaşlar...[/SIZE]

[SIZE=small]Kısa bir zaman içinde navara almayı düşünüyorum.Yalnı[/SIZE]
z aklımda birkaç soru var.Navara kullanmış ve kullanmakta olan arkadaşların yardımı bekliyorum...

[SIZE=small]Öncelikle alacağım navarayı nissan bayisinden alıcam.2011 veya 2012 model otomatik almayı düşünüyorum.Ayrıca aracı şehir içinde kullanacağımıda belirtmek isterim.[/SIZE]

[SIZE=small]Nıssanın şu anki resmi web sitesinde u[/SIZE]
zun kasa olarak sadece 4X4 LE 5A/T modeli varki en dolu modeli sanırım...

[SIZE=small]1.sorum uzun kasa ile kısa kasa arasındaki fark nedir ? Kabin boyutumu,arka yük kasanın boyutumu ?[/SIZE]

[SIZE=small]2. sorum 4X2 lerin 4X4 lere oranla yol tutuşunda baya fark olduğunu okudum (doğal olarak).Yalnı[/SIZE]
z 4X2 yağmurlu zeminde çok sakatmış.Bu ne kadar doğru ?

[SIZE=small]3.sorum şehir içi kullanacağımı söyledim.Resmi veriler haricinde şehir içi 100 km de 4X2 nin ve 4X4 ün değerleri nelerdir arkaşlar.Km de kaç kuruş yakıyolar ?[/SIZE]

4.sorum ise 4X2 ile 4X4 arasındaki vergi fiyatı farkı ?

[SIZE=small]yardımlarını[/SIZE]
zı bekliyorum...
sruna bildiğim kadarı ile yanıt vereyim kardeş
1- boyut farkı kasadan kaynaklı kabin içi hacim aynı
2-yol tutuşu 4*4 veya 4*2 olsun aynı lakin asfalt yolda 4*4 de alırsan iş değişir ki buda yakıtını otamatikman artırır ve asfalt yolda araç 4 çeker konumda biraz agrasif olacaktır bunuda unutma
3-şehir içinde bu araçlar 4*2 konumunda her ne kadar veriler 8- 9 litre civarında olsada 13 litrelere yaklaşır buda motorin fiyatına vurursan 3.80*12=450 yapar benim aracım 300 lira yakar diyende yalan söyler yada hesabı yanlıştır.
4- 4*2 vergisi 700 tl(kamyonet sınıfı)4*4 olursa bu rakam 2500 lere çıkıyor (net bilgiyi mtv heseplama dan öğranabilirsin ben denedim ama giremedim )
umarım işini görmüşümdür sağlıcakla kalın

bir ekleme yapayım...4H veya 4L konumunu asla asfaltta kullanmayın keskin dönüşler yapmayın. aks kesebilirsiniz...

darktreys' Alıntı:
bir ekleme yapayım...4H veya 4L konumunu asla asfaltta kullanmayın keskin dönüşler yapmayın. aks kesebilirsiniz...
doğru söze ne denir ki hele yol kaygan ve iniş ise:smiley: :smiley: :smiley:

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Sanırım büyük ihtimalle 4*2 alacağım.Yalnız sormak istediğim birkaç sorum daha
[SIZE=small]olacak...[/SIZE]

Navaranın normal periyodik bi servis bakım fiyatı min ve max ne kadardır.Fiyat aralığı nasıl ?

Bide 4*2 ler kamnoyet sınıfına girdiği için trafikte sol şeritten gidince ceza olayı oluyomuş sanırım.Bu ne kadar doğru.

Ayrıca köprü geçişlerindede kamyonet sınıfında olarakmı ücretlendireleceğim...

[SIZE=small]Yorumlarınız[/SIZE][SIZE=small]ı ve yardımlarını[/SIZE][SIZE=small]zı bekliyorum...[/SIZE]

1.Köprüden geçemiyorsun , kamyonet olarak ödüyorsun ve sol şerit yasak tabii ama geçenler de
var.

dostum sen navarayı boş ver bende sky star sss var yakıtı mükemmel ama navaranın yakıtı çok aşırı senin yerinde olsam tabi maddi durumuna göre ben olsam AMORAK alırım.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
ysnmt

SON KONULAR

Geri