<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Navigasyonu En İyi Telefon?</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="utkubilal" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
utkubilal' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Gunumuzde akilli telefon diye tabir ettigimiz android, ios ve windows mobile sistemlerinin telefon gps donanimina pek fazla bir etkisi yoktur.<br />
Sizin dikkate alacaginiz konu telefon un donanimi icerisinde gps-a.gps bulunmasidir.<br />
Gps donanimsal olarak varsa cihazinizda hem cihaziniza gomulu olarak gelen ve hem gps hem de internete ihtiyac duyan yazilimlar mevcuttur (google maps- here maps- ios maps v.s) ayrica sadece gps ten faydalanarak hemde hem internet hem de gps kullanan on-road hemde off-road navigasyon 3. Parti yazilimlari ile bu sorununuza cozum bulabilirsiniz. (Igo,sygic,oruxmaps,gps waypoint navigator v.s) alacaginiz cihazda dikkat etmeniz durumlarda sunlardir.<br />
1- hafizasi yuksek olan. (16 gb vs.)<br />
2- sd kart girisi olan.<br />
3- ram degeru yuksek olan (en az 2 gb)<br />
4-ekran boyutu en az 4.6" olan.<br />
Ayrica kendi zevkinize gire de secimler genisletilebilir.<br />
Cihazlara gelirsek, yukarida belirttigim ozelliklerde samsung,sony,htc,lg cihazlar ilk sirada dirlar.<br />
Diger cihazlari dikkate almamaninizi onerebilirim.<br />
Sonucta bunlarda insan yapisi, aldiginiz bir cihaz actiginiz anda da bozulabilir 2 sene sonrada, tamamen sans isi dir anlayacaginiz.<br />
Eger yardima ihtiyac duyarsaniz gos programlari ve cihaz secimi konusunda elimden geldigince dilim dondugunce yardim etmeye calisirim.<br />
<br />
Not; forumumuzda mobil gps basligi altindaki paylastigim bir kac gps programi var onlari inceleyerek te bilgi sahibi olabilirisiniz.<br />
<br />
<br />
UtkuBilal
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Utku Bey zaten bu yazdıklarınızından sonra üzerinde gps-a.gps bulunan ve benim bütçeme uygun tek model Nokia - Windows Phone görünüyordu. Kendi gps-a.gps'si olması çok büyük bir avantaj gerçekten. Nokia 625 ise 4.7 inç ekranı ile çok iş görüyor. Pil süresini ise araç şarj aleti ile çözdüm. <br />
<br />
Teşekkürler</div>