Naz yapıyor olabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,215

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
Eşim bir yıldır 1995 1,6 JLX otomatik vitara kullanıyor. İlk kez bugün ana yola çıkmak için frene basarak durmuş, yol uygun olduğunda tekrar gaz vererek yürümek istemiş. Araç motor çalışmasına ve vites D konumda olmasına rağmen kımıldamamış: Vitesi N - P ve tekrar D konumuna almış ama araçta yine hareket olmamış. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırmış ve herşey normale dönmüş. Yıllardır araçlarımızın bakımını yapan ustaya gitmiş ve durumu anlatmış. Usta anlattığı olayı görmek amacıyla denemeler yapmış ama araç hiçbir sorun çıkarmamış. Dönüşte aynı olay bir kez daha başına gelmiş ve aynı şekilde kontak açıp kapatarak aracı normale döndürmüş.
Eve döndükten sonra birlikte defalarca denedik, sayısız dur kalk yaptık ama olay tekrarlamadı. Görünürde herşey normal, herhangi bir uyarı lambası yanmıyor ama eşimde ya olmayacak bir yerde kalırsam endişesi başladı.
Bu konuda yorum yapabilecek tecrübeli dostlardan yanıt bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Naz yapıyor olabilir mi?

Şaka gibi gelebilir ama, araca bindiğinizde hal hatır sorup konuşun, işe yarıyor... Benzer birşey benim de başıma gelmişti...

selimsani' Alıntı:
Şaka gibi gelebilir ama, araca bindiğinizde hal hatır sorup konuşun, işe yarıyor... Benzer birşey benim de başıma gelmişti...

Hiç de şaka gibi gelmedi. Yıllarca vosvosumla konuştum, inatla marş basmadığı zamanlarda konuşarak çalıştırdığım çok oldu. CJ'de sorun çıkmadığı için deneme fırsatım olmadı.

Ama Vitara'da durum farklı. Eşim de ben de japonca bilmiyoruz :smiley:

Şimdi daha iyi anladım bayandan satılık ilanlarını :D :D

valla her durumda sizin gibi ustaya gidip durum kontrolu yaptıran birinin arabası süper olmalı.

benim suzuki X-90'da da kontağı çevirince 2-3 saniye bekleyip tık diye bir ses gelmeden çalıştırdığımda abs devre dışı kalıyor. aslında arazi için süper ama normal yolda giderken o tık sesini beklemeden çalıştırdığımda absyi devreye almak için kontağı kapatıp tekrar çalıştırararak yola devam ediyorum. henüz benimkini konuşarak iknaya ya da arabadaki balta çekiç ve diğer ağır malzeme ile tehdit ederek :D istediğimi yaptırmaya gerek kalmadı. ancak 2005 de suzuki maruti arabamla 350 kilometreyi yakıt pompası çalışmaz bir halde konuşup ikna ederek götürmüştüm :smiley:

Biz defenderla Türkçe anlaşıyoruz.. Baktık olmuyor , ingilizce denemeler yapıyoruz. Çalışıveriyor. :D :D

Aşağıdaki cümlelerin japonca karşılıklarını bilen bir arkadaşımız yazabilir mi?

Yürü kızım
Haydi yavrum
Gözünü seveyim yürü (buradaki "gözünü" yerine "direksiyonunu" da olabilir)

Türkçe denedik olmadı, ingilizce de anlamıyor. Belki ana dilini özlemiştir.

Buggy' Alıntı:
Aşağıdaki cümlelerin japonca karşılıklarını bilen bir arkadaşımız yazabilir mi?

Yürü kızım
Haydi yavrum
Gözünü seveyim yürü (buradaki "gözünü" yerine "direksiyonunu" da olabilir)

Türkçe denedik olmadı, ingilizce de anlamıyor. Belki ana dilini özlemiştir.

娘と一緒に歩いて、
、蜂蜜、上に来る
目のように歩く

Musume to issho ni aruite,
Hachimitsu,
-jō ni kuru Me no yō ni aruku

yeter ki siz isteyin :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

yasarergun' Alıntı:
娘と一緒に歩いて、
、蜂蜜、上に来る
目のように歩く

Hachimitsu,

Bu süperdi abi, çok yaşa sen :smiley: :smiley: :smiley:

yasarergun' Alıntı:
娘と一緒に歩いて、
、蜂蜜、上に来る
目のように歩く

Hachimitsu,

Yine olmadı. Belki de aksanı tutturamıyoruz. :D

1995 modelleri japon üretimi biliyordum ama içime bir kurt düştü. CD'de flamenko çalarken rölanti yükseliyor, bir de ispanyolca konuşmayı deneyeceğim.

Buggy' Alıntı:
Yine olmadı. Belki de aksanı tutturamıyoruz. :D

1995 modelleri japon üretimi biliyordum ama içime bir kurt düştü. CD'de flamenko çalarken rölanti yükseliyor, bir de ispanyolca konuşmayı deneyeceğim.

rölanti düşüyorsa gaz kelebek boğazını söküp benzinle temizleyip monte edin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.