Ne Almalıyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dralpaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,342

dralpaslan

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ve bu tarz araçlara yeni merak sardım araçlar hakkındaki forumlarınızı okudum ancak yinede kararsız kaldım.birkaç ayrıntı verip yorum almak isterim....öncelikle ben biraz iri biriyim kullanım amacım hafta sonları balık merakım var zor şartları olan mekanlara gitmeyi severim(çünkü kimse gidemiyor).genellikle 3 kişi gideriz. defender ları çok yakışıklı buluyorum askeri malzemelere çok ilgim vardır ancak 20 bin bütçem le modelli defender almam zor 110 2.5 benzinli motor lar var etrafımda bu araçlardan hiç yok acaba yeterli olurmu.lada niva ise 2011 model alabilirim ancak değer mi o kadar para vemeye 15 yaşındaki diğer modelleri de aynı sadece hid direksiyon olmuş..çok abartı bir off road istemiyorum ama beni yolda bırakmayacakbir arç istiyorum tabi satarken çok zarar etmeyeceğim başka model tavsiyeniz olursa sevinirim...şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Ne Almalıyım

eğer düşünürseniz bende 88 düz dizel var ben model ve td yükseltme yapaçağım

Selam hoşgeldiniz bende 3.5 94 model var ilgilenirseniz bilginize fikrimi belirteyim taraflı olur ama neyse ;D
forumda okumuşsunuzdur defender bagaj olarak mükemmel bir yere giderken gerekli gereksiz herşeyi alıyorsunuz mekanik araç bakımı kolay parçası en çok bulunan araç yeniler dahil
gönlünüze göre bir araç bulmanız dileğiyle

2.5 benzinli kullanmadım net bir şey diyemem forumda okuduğum kadarı ile pek fark yok bazı durumlarda daha da düştüğü belirtiyor Antalya dan tur düzenliyen biriyle görüştüm iki araçta eşit yükle aynı yolda 3.5 daha az yaktı dedi tahminimce bu gidilen hıza göre değişir düz yolda 80 90 km hızla gidilirse 2.5 az yakar sanırsam gaz yeni takıldı henüz tam olarak test edemedim ayarlarıda yapılmadı şehir içinde veya uzun yolda 110 130 km seyirde birkaç deneme yaptım 500 tl yaktı benzinde bir süre kullandım uzun yol 620 tl şehir içi 780 tl yakıtı var forumda bakarsanız daha net ve açıklayıcı bilgiler var

merhabalar. bende 2,5 tüplü var. yüksek voltajlı bobin+manyetik ateşleme+lpg mikser uyguladım. 2,65 tl tüpün litresi burada ve benim aracım ortalama (şehiriçi ağırlık+arazi+biraz da uzun yol) 0,6 tl yakıyor kilometrede.
aracı dağlara taşlara vurmaktan hiç çekinmiyorum. kırılacak çıkacak korkusu yok. parça desen ucuz. vergi desen 6 aylık 185 tl. ruhsatı otomobil geçiyor. üst bagajına sınırsız yük atıyorum :smiley:

eksi yanları= motor biraz yetersiz, hidrolik direksiyon yok ve yazın sıcak kışın soğuk bir araç

bunlara rağmen bence en iyi arazi aracı defender :smiley:

teşekkürler arkadaşlar bu araç için ne düşünüyorsunuz makul mu?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-v-8-3,5-petrol-defender-110-129026453/detay/

dralpaslan' Alıntı:
merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ve bu tarz araçlara yeni merak sardım .....defender ları çok yakışıklı buluyorum askeri malzemelere çok ilgim vardır

askeri malzemelere çok ilgim vardır

Ben , yavaş yavaş işi çözmeye başlıyorum.....

Merhaba arkadaşlar,
Konu ile ilgili bir başlık olduğu için tekrar aynı başlığı açmadım.
Uzun yıllardır LR Defender lara karşım büyük bir ilgim var. Genelde hafta içi şehir içi hafta sonları da arazi kullanımı için nasıl bir başlangıç yapmalıyım? Forumdan edindiğim bilgi kadarıyla TDI motorlar, özellikle 300TDI yakıt/performan/gürültü/titreşim açısından optimum gibi gözüküyor. Ancak bu araçların fiyatları "malum" site olarak tanımlanan sitede epey yüksek. Bir de benzer şekilde yüksek performanslı 3.5 V8 benzinli araçlar var ancak bunların da yakıt tüketimi fazla. Anladığım kadarıyla 3.5 V8 daha performanslı ancak 300TDI da gerek şehir içi gerek arazi perfromansı olarak çok iyi. Başlangıç için fiyatı yüksek tutup yakıtı düşük tutmak mı yoksa fiyatı düşük tutup yakıtı yüksek tutmak mı mantıklı? Senelik 6000-8000km civarı yol yapacağımı öngörüyorum.
Bazı araçlarda bol miktarda modifiye yapılmış ve doğal olarak göze hitap ediyor. Örneğin alttaki araçta yükselte yapılmış ve lastikleri değiştirilmiş. Bu tür modifikasyonlar araçta arazide zorlanma veya uzun vadede aktarma elemanlarında hasara neden olur mu? Diğer modifikasyonların fiyata etkisi nasıl oluyor?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-300-tdi-defender-134898621/detay

Bu tür bir araç mı bakmalıyım yoksa neredeyse hiç modifiye edilmemiş alttaki gibi benzinli bir araç mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-cok-temiz-1994-model-v8-landrover-136830670/detay

Fiyatlar arasında baya fark var ve aslında 25000 e kadar temiz, uzun yıllar sorunsuz kullanacağım bir araç düşünüyorum.

Saygılar

Selam benim iki araç arasındaki kıyaslamam neredeyse yazdıklarınızla aynı yakıt konusuna bi düzeltme yapayım v8 in gazda kullanımının dizel araçtan farkı yok
ikisininde farklı artıları var dizel sudan etkilenmiyor elektrik donanımı yok v8 derin sularda sıkıntılı ama sessiz binek araç rahatlığı var
bende v8 ve bd30 motorlu var birini satmam gerekiyor ama ikisi arasında karar vermek zor oluyor
İllede dizel derseniz ford motorlu olanlarada bakabilirsiniz
zor karar kolay gelsin

Ben tercihimi hep orijinal haliyle bir araç almaktan yana kullandım. Gerçi ilk 110'um benzinli iken 200Tdi'a çevrilmişti ama onun dışında hiçbir değişikliği yoktu. Tamamen kendi kullanım tarzıma, ihtiyacıma ve zevkime göre modifiye etmiştim (yalan olmasın yarım kalmıştı, tamamını yeni sahibi İbrahim yaptı). İkinci 110'um ise 98 model 300Tdi ve Telekom'dan çıktığı halde aldım. Öne takılmış vinç haricinde hiçbir ilavesi yoktu, yine kendi ihtiyacıma ve tarzıma göre ufak ufak modifiyesine devam ediyorum.
Eğer istediğiniz modifikasyonları yapılmış hazır bir araç bulursanız kaçırmayın. Aldığınız araçta söküp atacağınız şeyler, değiştirecekleriniz fazla ise bence doğru tercih değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.