Ne kadar bakım ne kadar masraf?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dream_Rocker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,639

Dream_Rocker

Ana Kamp
Yer
Kocaeli
Web
www.onmajans.com
Herkese merhabalar...

2013 yılının başlangıcında küçüklüğümden beri hayalim olan grand cherokee'yi artık almak istiyorum. Sanırım benim bütçeme 93-94 model arası 5.2'ler uyuyor. 15-17 bin tl'lik bir bütçem, ve aylık bir gelirim var. Bu fiyatlara alınacak aracın gaz-benzin harici yıllık bakımı bana ne kadara mal olur? İstanbulda güvenebileceğim bir ekspertiz var mı? Dikkat edilmesi gereken şeyleri forumda okudum ancak bir ekspertizin görmesi daha iyi olur değil mi?
Bu arada aracı sadece asfaltta kullanacağım. 93-94 model olması bana cok sorun yaşatır mı? Evet hayalim olan bir araç ancak her dakika serviste olmakta istemiyorum açıkçası...

Saygılar...

Etiketler
Ynt: Ne kadar bakım ne kadar masraf?

Merhabalar, öncelikle kararınız için sizi tebrik ediyorum. Bende 93 V8 5,2 ZJ var ve açıkcası çok memnunum. Aynen sizin gibi sadece asfaltta kullanıyorum ve gözüm gibi bakıyorum aracıma. Zaten bu aracı bir kez kullandığınızda ister istemez sevgiliniz oluyor ;)) Önemli olan çok hırpalanmamış ve aracına özenli bakan birisinden bir araç bulmanız. Bu arada o modellerde bir araç için bence bütçeniz son derece iyi. Ancak dikkatli olun bu aracı kullandıktan sonra bir üst modeli dışında başka araç size haz vermeyebilir :smiley:)) Aracı bir uzmana göstermek tabii ki iyidir ancak ilk bakışta bu forumda okuduklarınızdan bir liste çıkartmanız ve bu liste ile gördüğünüz araçları test etmeniz / incelemeniz büyük ölçüde zaten uzmanın yapacağı işleri karşılamış olacaktır. Ben öyle yaptım. Hayırlısı olsun...

Öncelikel cevabınız için çok teşekkür ederim. Uzun süre cevap gelmeyince ümidi kesmiştim, gerçi arkadaşlar da haklı benzer çok konu var ama yine de insanın kafasında soru işaretleri oluyor. Bu aracı alacağımı söylediğimde tanıdıklarım yarısı saçmalama, parçaları cok pahalı, sürekli amsraf cıkarır falan gibi birçok şey söylediler. Ama forumda bu eski modellerin parçalarının artık çok ta pahalı olmadığını vs okuyunca kafam çok karıştı. Ancak yorumunuzu okuduğmda bir nebze rahatladım. Çünkü bu aracı gerçekten çok istiyorum :smiley:

Aynı kararsızlıklar ve korkularla aldım aracı 16 gün önce, epey bakımlıydı o yüzden bir masrafı çıkmadı ve çıkacak gibi de durmuyor, ancak diyebileceğim tek şey çıksa da değer. Gerçekten yakıt göstergesine ilk bindiğim gün 1-2 kere baktım, sonra aman ne yakarsa yaksın demeye başladım. Apayrı bir araç gerçekten.

Ancak elbette servise gittiğimde falan fiyat araştırması yaptım, neredeyse tüm tamir/bakım ve yedek parçası benim 2008 model Ford Fusionumdan ucuz. Ayrıca aracın bolluğu dolayısıyla yedek parça veya usta sıkıntısı da çekmezsiniz. Sıfır araba almadığınızı ve 18 yıllık bir metal yorgunluğu olduğunu unutmaz ve 2012 model araç kadar sorunsuz olacağını düşünmezseniz, araç üzecek gibi durmuyor hiç.

bakas' Alıntı:
Aynı kararsızlıklar ve korkularla aldım aracı 16 gün önce, epey bakımlıydı o yüzden bir masrafı çıkmadı ve çıkacak gibi de durmuyor, ancak diyebileceğim tek şey çıksa da değer. Gerçekten yakıt göstergesine ilk bindiğim gün 1-2 kere baktım, sonra aman ne yakarsa yaksın demeye başladım. Apayrı bir araç gerçekten.

Ancak elbette servise gittiğimde falan fiyat araştırması yaptım, neredeyse tüm tamir/bakım ve yedek parçası benim 2008 model Ford Fusionumdan ucuz. Ayrıca aracın bolluğu dolayısıyla yedek parça veya usta sıkıntısı da çekmezsiniz. Sıfır araba almadığınızı ve 18 yıllık bir metal yorgunluğu olduğunu unutmaz ve 2012 model araç kadar sorunsuz olacağını düşünmezseniz, araç üzecek gibi durmuyor hiç.

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip etsin inşallah. Kibar ilginiz için çok teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri