<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Neden Ssangyong Seçtik - Seçtiniz?</b><br />
<br />
actyon sports kullanıcısıyım<br />
<br />
alma sebeplerim:<br />
<br />
+ 2011 model 30bin km'de hala garantisi devam eden, tertemiz güçlü bir aracı, binek alırken bile orta seviye bütçe kabul edilebilecek bir rakamla almamı sağladığı için<br />
<br />
+ 2000 motor 2000 kilo bir araçla 180 km/saat hızla giderken bile koruduğu konforu<br />
<br />
+ görece düşük yakıt tüketimi. 100 km'de 10 litre ortalamayla gidiyorum toplam 3000 km yaptım aldığımdan beri (c2 hdi'dan sonra X2 oldu benim için ama eşleniklerine göre düşük olduğu kesin) <br />
<br />
+ trafikte yüksek araçların görüş avantajı ve böyle iri bir araba kullanmanın sağladığı yol alma kolaylığı için<br />
<br />
+ kamyonet sınıfını nihayet keşfetmeme sebep oldu. bir daha binek araca inme ihtimalim düşük. cüsseme göre bir araca biniyorum. (1.88 - 110 kg)<br />
<br />
<br />
3000 km yaptım henüz ama yaşadığım negatif durumlar:<br />
<br />
- turboyu henüz tam algılayamadım. yer yer üfleyerek devreye giriyor. neye göre neden hangi şartlarda kafamda netleşmedi. (ki önceden turbo kullanmadığım için kıyas ta yapamıyorm) bazen de burda girer dediğim noktada girmiyor. servise gittiğimde turbosunu kontrol ettireceğim. <br />
<br />
- belirli bir süratın ötesinde otomatik kilitlemesi güzel de durduğunda kilidi unutuyor insan. her binen yükleniyor kapı açma mekanizmasına. sonunu iyi görmüyorum. <br />
<br />
- silecek motoru arızalanmış alırken de %99 böyleydi. oğuşlara selam olsun full expertiz yaptırdığım halde buna bakmadıkları ve görmedikleri için. garantiden değişecek neyseki .<br />
<br />
- 160 km sonrası hızlanması çok ama çok yavaş. bunu aracın ağırlığına bağlıyorum. 180i gördüm ama sadece test amaçlı. araç hissettirmiyor yüksek hızları. bu güzel olsa da aslında tehlikeli bence. tatilden istanbula dönüş yolunda, eşim uyarmasa, 120 ile girdiğim sert bir virajda piyango bir tecrübe yaşayacaktım.<br />
<br />
- yol bilgisayarı olmaması kötü. ucuz bir android tablet ve ilave yazılımlarla bu işi çözeceğim. <br />
<br />
- anahtarı böyle bir araca yakışmayacak kadar kaba. yedek olanı da teslim aldığım için, sustalı anahtar yaptırayım bari dedim. gerçekten güzel oldu (bunun için bir konu başlığı açacağım)<br />
<br />
a</div>