Niğde Aladağlar Dağcılık Kampı (16-19 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,097
Ynt: Niğde Aladağlar Dağcılık Kampı (16-19 Mayıs 2009)

Murat bey, Bu konuda tecrübem yok fakat sanırım günün en yüksek sıcaklıkları insanı etkiliyor. Güneşin yatık geldiği sabah ve akşam saatleri serin oluyordur. Bizim kamp 1800 metre civarındaydı. 17 Mayıs olmasına rağmen gündüz gayet sıcak olmuştu. Buna karşın gece +3'lük tulumlarda ancak idare ettik. Yine de yazın da olsa Aladağlarda çok faaliyet oluyor. Çeşitli dağcılık sitelerinde çokça rapor var.

Etiketler

Murat cok tesekkur ederiz gercekten resimlere baktıkça bunları yapan ben miyim diye hayrete düşüyorum. Özellikle kar kulvarlarında yatay geçiş yaparken aşağıya baktığımda bütün seyrettiğim çığ vs. olayların geliştiği fillmler aklıma geldi, ama panik olmamaya çalıştım, tabii ki Efe'nin yardımıyla...
Ben önceden hiç krampon ve kazma kullanmamıştım, Efe bana nasıl kullanacağımı, kendimi nasıl frenleyeceğimi öğretti, çok güzel ama güzel olduğu kadar heyecanlı bir yürüyüş oldu. Açıkçası tamamlayacağım konusunda şüphelerim vardı, ancak eğer kendimize göre belirlediğimiz zirveye ulaşmazsam Efe çok üzülür diye kendimi maximum zorlayarak hedefe ulaştım. Özellikle dönüşten çok korkuyordum, enerjimin bitip, dağın başında kalacağımdan endişe ediyordum. Bir ara sağlık sigortamın helikopter hizmetini kullansam acaba olur mu diye düşünmedim değil :smiley:

Herseye rağmen tüm yürüyüş boyunca emniyetimizi ön planda tuttuk, yapayacağımız hiçbir şey için kendimize riske atmadık, açıkçası performans ve fazla kilo sorunu bizim sınırlarımızı belirledi, döndüğümde kendimi psikolojik olarak çok zayıflamış hissettim, ancak tartı aynı şeyi söylemiyor maalesef :smiley:

Tüm gün boyunca toplantıda olduğum için bu güzel sohbete katılamadım, ancak şimdi rahat koltuğumuzda oturup, geçen 4 günü düşününce insan gerçekten çok isteyerek ve severek yasptığı sürece sınırlarını zorladığını bir kere daha görebiliyor.

Diyoruz ki eğer istersek ve bunun için kendimizi ve şartları uygun hale getirebiirsek herşeyi başarabiliriz.

Dikey limit filmini hatırlamadığım sürece sanırım :smiley:

Herkese selam ve sevgiler

Sinem
COMPETUS' Alıntı:
Efe abi sizi ve Sinem hanımı tebrik ederim.Şu yarım kalmış mesele inşallah beraber tamamlarız.Zirve resimlerini bekliyoruz.

Unutmadan eklemeliyim ki Efe hızını alamadı kampa döndüğümüzde... Arkamıdaz ki sırta hiç üşenmeden tırmanıp, bana her fırsatta ıslık çalıp, seslenerek, sanki ekmek almaya bakkala gitmiş gibi yarım saat sonra geri döndü, hala gözü dağlarda...

Bu bir tutku mu, hastalık gibi bilmiyorum, ama şu anda evde tek konuşulan ve hedeflenen konu ;D

Etkinlik yapmak isteyen arkaaşlar lütfen toplanın, yoksa bir haftasonu yine kendimiz dağlarda, tek başımıza bulacağımızdan eminim :D

Biz bu tırmanışta hem hızımızı hem de tırmanış zorluk derecesini Sinem'in performansına göre ayarladık. Bununla birlikte itiraf etmeliyim ki oldukça iyi bir performans sergiledi. Gerçi benim de tecrübem ve performansım da oldukça sınırlı. Fakat gün geçtikçe çıtayı yükseltiyoruz. Şimdi sırada kaya tırmaınışı eğitimi var. Haziran ayında böyle bir etkinliği Mustafa abiyle birlikte planlıyoruz. Çok tecrübeli iyi bir eğitmenle bir hafta sonu etkinliği yapacağız. Detaylar ortaya çıkınca buradan duyuracağım.

Yeni botlarınıza ayaklarınız alıştımı Efe ?

Zerrin,

Biz Aladağlara gitmeden önce Asolo granit aldık birer çift. Mükemmel bir bot. Hiç sorun çıkarmadı. Daha önce aldığımız Bestard'ları kış faaliyetinde kullanacağız.
ceranus' Alıntı:
Yeni botlarınıza ayaklarınız alıştımı Efe ?

Sinem Hanım ve Efe Bey, çok güzel yerler ve çok güzel fotoğraflar. Tebrikler. Dağcılık tecrübelerinizi keyifle izliyorum.
Ümit

Teşekkürler Ümit bey, Ben henüz dağcılık demiyorum. İşin çok başındayız. Bizimkisi daha ziyade yürüyüş. Biraz tırmanma :smiley: . İnşallah dağcılık seviyesine geliriz.

Selamlar

ualkan' Alıntı:
Sinem Hanım ve Efe Bey, çok güzel yerler ve çok güzel fotoğraflar. Tebrikler. Dağcılık tecrübelerinizi keyifle izliyorum.
Ümit

COMPETUS' Alıntı:
Sondan 2'ci resim beni koparttı Efe abi.Yok böyle bir güzellik yaaaaaaaaaaa
Murat benim hiç dağcılığım yoktur bu fotodaki yerde çığ tehlikesi yok mudur?bana biraz riskli gibi geldi de...

Tırmanış rotamızda eğim düşüktü ve kar azdı. Olan kar da oldukça sertti. 2 yerde korniş oluşumu gördüm ancak onlarda kulvar yamaçlarında ve çok alçaktaydı ve genişlikleri çığ tehlikeri yaratacak kadar değildi. Çok yukarılara çıkmadık. Eğimin 40-50 derece olduğu karşı tepelerde 3000 metrenin üzerinde küçük çığ izleri vardı.

Ben de çığ konusunda okuduklarım ve hocamın verdiği bilgiyle sınırlıyım. Dağcı arkadaşlar fotoğraflara bakarak belki yorum yapabilirler.

nautilus' Alıntı:
Murat benim hiç dağcılığım yoktur bu fotodaki yerde çığ tehlikesi yok mudur?bana biraz riskli gibi geldi de...

Hülya Efe bey'in dediklerine katılıyorum.Resmin üzerini göremediğim için tam bir yorumda yapamayacağım.Ama gerçekten kamp atmayı çok isterdim.İnşallah hep berabe güzel bir proğram yaparız.

Efe içindeki doğa aşkı çok güzel kafana koyduğunu yapıyorsun bu gidişle bizide dağcılığa iyice özendiriyorsun artık emekli olunca dağlarda gezer dururuz zaman sorunumuz olmaz . Kartal yuvalarına kamp atarız.
Elimiz ayağımız tuttukça hatta sırtta taşınıp kampa gitme pahasına dostlarla ...

Adnancım,
Ben de bu forumdaki dağcılık raporlarına özenerek gidiyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Tırmanırken bir hedef koyup o hedefe ulaşmak, o sessiz fakat hayranlık verici cüssesiyle dağın yamacında olmak, yükseldikçe gözler önüne serilen manzarayı doyasıya yaşamak gerçekten özenilecek, imrenilecek bir güzellik. Yaşı da yok. Nasuh Mahruki kitabında Antarktika'da tanıştığı 80 yaşlarındaki bir dağcıdan bahsediyor.

Neden olmasın. Biz bu heyecan verici sporu yapmak istedikten sonra kim nasıl engel olabilir! Allah sağlık versin yeterki. Bir de ağzımızın tadı yeri olsun. Başka birşey lazım değil. Sizin gibi güzel dostlar olduktan sonra ,,,
Sevgi ve selamlarımla

mezeci_67' Alıntı:
Efe içindeki doğa aşkı çok güzel kafana koyduğunu yapıyorsun bu gidişle bizide dağcılığa iyice özendiriyorsun artık emekli olunca dağlarda gezer dururuz zaman sorunumuz olmaz . Kartal yuvalarına kamp atarız.
Elimiz ayağımız tuttukça hatta sırtta taşınıp kampa gitme pahasına dostlarla ...

Bu etkinliğin resimlerine bakarken bende gitsem diye çok iç geçirmişim sanırım,temmuz ayında bende Niğde Aladağlar 'da bulundum ;) .Biz 1.gün Emli Vadisi,2.gün Mangırcı Vadisine gittik.Konu ile ile ilgili resimleri ekleyecegim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR