Ynt: Niğde - Aladağlara Günübirlik Keşif Gezisi ( 01 Ekim 2010 )
Aladağlar Milli Parkı tabelasının fotoğrafını çekmek için durduğumda arkamdan hızlıca gelen araçta durdu.. direksiyondaki arkadaş aracın camından Türkm'üsünüz diye sorduktan sonra benim ard arda gelen sorularımı yanıtlamak için mecburen aracından indi ;D
Kendisi önceki mesajda yayınladığım videoda da görünen özşafak ( ayrıca şafak da var amacaoğulları
) pansiyonunu işleten arkadaşmış yabancı bir turist kafilesini bekliyorlarmış ben video için durduğumda kendilerini arıyor sanmış ve bana o yüzden yetişmeye çalışmış.
Yerli turistin bölgede neredeyse yok sayılacak kadar az olduğu dahil ..bana sağolsun hem dağcı kamplarıyla hemde güzergahla ilgili epeyce bilgiler verdi.. bende ona Gezenbilir etkinliklerinden söz ettim pansiyonlarını sitede tanıtmasının iyi olacağını söyledim..
Tabela önündeki fotoğrafımı o çekti bende reklamınız olsun diye broşürünü elimde tuttum ama haliyle okunamıyor.
yinede o tarafa yolu düşüp rehberlik yada barınma ile ilgili yardım almak isteyenlere öneririm.
özşafak pansiyon -- 0388 724 70 49- 0536 324 69 11 çukurbağ-Çamardı-Niğde ozsafak@hotmail.com
[attachment=1]
fotoğrafta sol taraftaki diğer arkadaş ise kendi AT ıyla ziyaretçileri gezdiren kişi ( ekliyeceğim fotoğrafta görünen dağ arasındaki yüksek vadiden ziyaretçileri At üzerinde kendisi yaya .. 5-8 saatte geçirip görünen zirve arkasındaki Yedi Göllere götürdüğünü söyledi )
[attachment=2]
Yaya olarak yedi göllere 8 saat yürüyüşle geçilen vadi .. (araçla 2,100 m.ye çıktığımda çekmiştim.)
[attachment=3]