Niğde - Aladağlara Günübirlik Keşif Gezisi ( 01 Ekim 2010 )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ertuğrul Açıkgöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,057
Yer
Kayseri
Dün sabah,daha öncedende fırsat bulduğumda yaptığım gibi Nevşehir,Göreme civarında ( bana yakın olduğundan ) biraz dolaşıp gelirim diyerek evden çıktım.
Herzamanki gibi doğa güzeldi.. sezon bitmek üzere olduğundan bölge biraz daha sessiz ve sakindi.
Aracımla klasik güzergahları gezerken bu sefer biraz farklı güzergahlar olsun dedim ve hem bizim Kayseri grubu olarak gitmek isteyipte bir aksamadan dolayı gidemediğimiz,hemde Gezenbilir Dağcılık grubunun yakın bir tarihte kamplı gezi organizasyonu yapacağı Niğde-Çamardı-Aladağlar aklıma geldi :smiley:
O anda bulunduğum Uçhisardan, acaba ne kadar uzaklıkta diyerek GPS e baktığımda sadece 120 Km görünce direksiyonu o tarafa çevirdim.
Tek kişilik, günübirlik bir gezide çok detaylı görseller olmasını beklemeyin tabii .. ama olanları sizlerle paylaşıyorum. :smiley:

Yol güzergahından karelerle başlıyorum.

[attachment=1]

Deve Bağırtan yokuşundan ismini alan dere

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

geç saat olm asına rağmen hala havada olan bir balon..

[attachment=5]

DSC02183.jpg

DSC02184.jpg

DSC02186.jpg

DSC02188.jpg

DSC02189.jpg

Etiketler
Ynt: Niğde - Aladağlara Günübirlik Keşif Gezisi ( 01 Ekim 2010 )

Göreme yakınlarında bisikletli turist kafilesi,

[attachment=1]

[attachment=2]

Uçhisar kalesi

[attachment=3]

Derinkuyu'da tarihi bir kilise

[attachment=4]

DSC02190.jpg

DSC02191.jpg

DSC02192.jpg

DSC02194.jpg

Yönümü belirledikten sonra ..

aladağlara doğru....

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC02197.jpg

DSC02202.jpg

DSC02208.jpg

DSC02214.jpg

GPS e göre gittiğimden ana yoldan ayrılıp köy içerisindeki Yola girdim.. ama yol stabilize ve çok bozuktu, sorduğum köylü arkadaşımız önce aşağıdaki çevreden geçen anayoldan gitmeniz gerekirdi dedi.. sonra bana ve araca bakıp ::smiley: bu yolda çıkar hatta sizin için daha zevkli olur :smiley: diyerek beni doğruladı .. Yolun geri kalanı dar olsada düzgün idi..

Başladık tırmanmaya ...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC02215.jpg

DSC02216.jpg

DSC02217.jpg

DSC02219.jpg

Bu yol herhalde doğrudan Zirveye çıkıyor ;D derken.. Yol 2.000 m.lerden sonra inişe geçti..

1600 m.lere indikten sonra başlayan Elma bahçeleri gerçekten görülmeye değerdi

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC02221.jpg

DSC02222.jpg

DSC02224.jpg

DSC02225.jpg

DSC02228.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Dağlık bir arazide yaşadığımdan hem dağlara alışığım hemde Erciyes gibi bir dağa yakın olmama rağmen bu dağ beni gerçekten etkiledi ..
yakınlarından bakıldığında bile 3750 m. rakımlı olduğunu tahmin etmek zor ..
2 gün önce yağan yağmurlar Demirkazık zirvesine azda olsa KAR olarak düşmüş ..

[attachment=5]

DSC02230.jpg

DSC02231.jpg

DSC02232.jpg

DSC02233.jpg

DSC02234.jpg

Ertuğrul Bey geçekten harika yerler paylaşım için teşekkürler ;D

Çamardından Demirkazık köyüne doğru,

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

"http://www.dailymotion.com/swf/video/xf1dn1?additionalInfos=0"

DSC02235.jpg

DSC02236.jpg

DSC02239.jpg

DSC02240.jpg

annem babam kahvaltı yapıyoruz. bilgisayarımdan bu konuyu gösterdim. uzun zaman oldu nevşehir'ede gitmedik muhabbeti geçti. aslında memleketimiz aksaray ama rahmetlik anneannemde nevşehirli olunca ben kendi açımdan nevşehir'i hep daha çok sevmişimidir. teşekkürler paylaşım için :smiley:

Aladağlar Milli Parkı tabelasının fotoğrafını çekmek için durduğumda arkamdan hızlıca gelen araçta durdu.. direksiyondaki arkadaş aracın camından Türkm'üsünüz diye sorduktan sonra benim ard arda gelen sorularımı yanıtlamak için mecburen aracından indi ;D

Kendisi önceki mesajda yayınladığım videoda da görünen özşafak ( ayrıca şafak da var amacaoğulları :smiley: ) pansiyonunu işleten arkadaşmış yabancı bir turist kafilesini bekliyorlarmış ben video için durduğumda kendilerini arıyor sanmış ve bana o yüzden yetişmeye çalışmış.

Yerli turistin bölgede neredeyse yok sayılacak kadar az olduğu dahil ..bana sağolsun hem dağcı kamplarıyla hemde güzergahla ilgili epeyce bilgiler verdi.. bende ona Gezenbilir etkinliklerinden söz ettim pansiyonlarını sitede tanıtmasının iyi olacağını söyledim..
Tabela önündeki fotoğrafımı o çekti bende reklamınız olsun diye broşürünü elimde tuttum ama haliyle okunamıyor.
yinede o tarafa yolu düşüp rehberlik yada barınma ile ilgili yardım almak isteyenlere öneririm.
özşafak pansiyon -- 0388 724 70 49- 0536 324 69 11 çukurbağ-Çamardı-Niğde ozsafak@hotmail.com

[attachment=1]

fotoğrafta sol taraftaki diğer arkadaş ise kendi AT ıyla ziyaretçileri gezdiren kişi ( ekliyeceğim fotoğrafta görünen dağ arasındaki yüksek vadiden ziyaretçileri At üzerinde kendisi yaya .. 5-8 saatte geçirip görünen zirve arkasındaki Yedi Göllere götürdüğünü söyledi )

[attachment=2]

Yaya olarak yedi göllere 8 saat yürüyüşle geçilen vadi .. (araçla 2,100 m.ye çıktığımda çekmiştim.)

[attachment=3]

aDSC02242.jpg

DSC02243.jpg

DSC02260.jpg

Özşafak Pansiyondan ismini Berk olarak hatırladığım ( yanlış hatırlıyorsam özür.. ) arkadaşımızın önerisiyle (fiyatlar,hizmet ve manzara değerlendirmesi sonucu ;D ) ,civarda bilinen 3 tane alabalıkçıdan,bulunduğumuz yerden birkaçyüz metre ilerideki Dokuzgöz alabalık lokantasına gittim.
Çok iyi bir öneri ve tercih olduğunu eminim sizlerde kabul edeceksiniz. :smiley:

Lokantanın ismini aldığı (Dokuzgöz Alabalık ) 9 ayrı kaynaktan beslenen alabalık havuzları.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Seçtiğim masa Demirkazık zirvesini nede güzel ortalamış değilmi :smiley:

[attachment=4]

DSC02245.jpg

DSC02244.jpg

DSC02246.jpg

DSC02247.jpg

Yemeğin gelmesini beklerken kısa bir kayıt..
ağaçlardan dolayı iyi bir görüntü almak mümkün olmadı..ama ben halimden memnundum :smiley:

"http://www.dailymotion.com/swf/video/xf1dq3?additionalInfos=0"

çok çok güzel devamı yokmu :eek:

Derken... önce yemeğin aperatifleri olarak; acılı ezme, turp salatası ve büyükçe bir tabakta çoban salatası geldi .. rokaları bittiğinden 4 çeşit olması gerektiği halde getirememişler özür dilediler :eek: ::smiley:
sonra güzel bir testi sürahide aladağ kaynak suyu ve taze dilimlenmiş ekmekte geldi ... sonrasındada beklenen Balık tabii :smiley:

içimden, arkadaşımız burayı iyi güzel tavsiye etmiş .. ortam güzel ..su sesi güzel .. manzara güzel.. masaya gelenler güzel.. temiz.. hizmet güleryüzlü.. de
hiç istemediğim halde bu kadar teferruatı getirdiler masaya .. menu filanda sormadım bunlar bana kesin Turist muamelesi yapacaklar dedim.. ::smiley:

serviste çalışan; komşu köyden olan, görünümünden şivesine tipik Anadolu genci olan Mehmet kardeşimle masadan masaya koşturmaları arasında bu yılki elma fiyatlarından işsizliğe, turizme .. ekonomiye kadar varan kısa kısa güzel sohbetler ettik..
kendisi ne yazıkki yakın bir zamanda büyük bir şehirde iş bulup oradan ayrılabilmeyi umuyor...

Yemek masasından bir kare ( biraz erken almışım fotoğrafı.. henüz servis tamamlanmamıştı )
önemsiz not: bıçak isterseniz getiriyorlar standartda yoktu.. :smiley:

[attachment=1]

DSC02251.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.