<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Nissan Navara 4x2 Yük Çekimi</b><br />
<br />
Sayın Serhat,öncelikle foruma hoş geldiniz.<br />
Bildiğimiz 3 tonluk traktör su tankerini takmayı planladığınızı anlıyorum.<br />
Daha önce yapan varsa ve başarılı olmuşsa benim yazdıklarımı dikkate almayın lütfen.<br />
<br />
Navara oldukça güçlü motoru olan bir araçtır.Aktarma organları da sağlam sayılır.<br />
Ancak düşündüğünüz römork için yeterli dayanıklılıkta olduğunu zannetmiyorum.<br />
<br />
10 derecelik eğim hele arazide arkasında 3 ton su tankeri olan Navara için çok fazla olur.<br />
Ayrıca belki asfaltta çekerken zorlanmayabilir ama hem de sıvı olan römorku durduramazsınız.<br />
Tabii ki çok özel donanım yaptırıp frene basınca römorkuda frenleyebilirseniz o başka.<br />
O zaman bile eğimli arazide sizden daha ağır olan su dolu tanker sizi itebilirde,çekebilirde.<br />
<br />
Arazide durduğunuzda yerler ıslaksa,toprak yumuşaksa tekrar kaldırmanız güç olur diye düşünüyorum.<br />
Kısaca siz traktörün yapması gereken işi Navara ile yapmak istiyorsunuz,bana göre olmaz.<br />
<br />
Naçizane tavsiyem,römork yerine kendi kasasına IBC kap ile bir ton kadar su koyarak işi halletmeniz.<br />
Sınırları zorlamayı seviyorsanız iki IBC kap ile de deneyebilirsiniz ama çok riskli olabilir.<br />
Aracın dinamikleri kendi üzerindeyken,römorklu duruma göre daha olumlu olacak,işinizi görecektir.<br />
<br />
Zaten sıvı yükleri taşımak kendi üzerindeyken bile zordur,römork olunca daha da zorlaşmaktadır.<br />
Diferansiyelde LSD oluşu sizi arazide daha başarılı kılacaktır.Fakat dört çekerin avantajı gibi değildir.<br />
Naçizane tahmin ve düşüncelerden oluşan bir yorumdur.Denemişliğim yoktur.Bilginize.</div>