Nissan Pathfinder Yol Tutuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan n_mehmett Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,837

n_mehmett

Yeni Üye
MERHABA arkadaşlar sizin pathfinder konusundaki biliglerinİize ihtiyacım var.aracımı alalı 5 ay oldu 1.sorunum virajda araç çok savruluyo özellikle hafif ıslak zeminde arka savruluyo arka denge burçlarını falan değiştrdim serviste falan ama hala virajlar güvenli değil.. sorun lastiklerde mi yoksa yürüyen aksamda mı?A/T lastikler var... diğer sorum araç ufak bi çukurda da olsa çok sallanıyo bir arazi aracı olarak bu normal belki ama bunun için ne tavsiye edersiniz nasıl bir amortisör kullanmalıyım?açıkcası ilk zamanlar sallantıdan midem bile bulanmıştı.değerli bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sewinirm şimdiden teşkkrler

Etiketler
Ynt: Nissan Pathfinder Yol Tutuşu

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Sanırım ilk kez arazi aracı sahibi oldunuz. Forumda bununla ilgili benimde dahil olduğum bir çok yazı var.

Kısaca, arazi araçları ile otomobiller birbirlerinden farklı karaktere sahipdirler. Otomobillerden beklediğiniz yol tutuşunu, viraj emniyetini, yakıtını, yanal salınım dinamiğini vs. 4 çekerlerden bekleyemessiniz. Arazi araçlarının arasındada otomobil çevikliğinde olanları elbette var. Ama onlarda, otomobilin hormonlusu gibiler :smiley: Yani araziden bi-haber. Haberleri olsada yeteneklerini sadece asfaltta gösterebilirler.

Arazi araçları ;

Yüksektirler, altından geçen hava akımı daha fazladır ve yüksek süratte otomobiller hibi güven vermeyebilirler.

Genelde yapıları itibari ile arka diferansiyelleri sabit akslıdır. Bu, kendisinin asfalt konforunu ve yol tutuşunu ÇOK ÖNEMLİ ölçüde azaltır. Ama arazininde şu an için olmazsa olmazıdır.

Tüm bu saydıklarım arazi araçlarının genel karakteristik özelliğidir. Sizin aracınızda bu özelliklerde olması lazım. Ama aracınızda problemlerde olabilir. Bunu iyi bir servise gösterin. Arıza olmayacağı anlamına gelmez. Aracınızı 0 km. dahi almış olsaydınız, yukarıdaki saydıklarımla karşılaşacaktınız.

öncelikle ön amortisörlerinize, sonra arka aksamdaki 10 adet poliüretan burçlara bakmak lazım.
daha sonra ön takımdaki rot başı ve rotillere baktırmak gerekli. aynı şekilde alt tabla burçları bozulmuşsa tablaların değişmesi lazım. konfor için ise ön ve arka Z rotları değişecek. en ucuzları onlar.

arka aks üzerindeki burçlar sadece nissan servisinde var. amortisörler KYB marka ve gazlı tip. sanayide bulunur. ön takım parçalarıda sanayide bulunur.

lastiklerde sertleşince arabanın zıplaması artar ve viraj güvenliği azalır ancak o gezinme genelde arka takımla ilgilidir.ben kendi aracımda sizdeki hiçbir sorunu yaşamamıştım amortisörleri yeniydi. 160 bin de alıp 240 bin km de sattım. aldığımdada yoktu. ancak sürüş kalitesini arttırmak ve sesleri duymamak için yukarıda yazdığım herşeyi değiştirmiştim.

z rotları
alt tablalar
rotil ve rot başları için 500-600 tl civarı, burçların tanesi için 20 ytl, amortisörlerin tanesi için 100-120 euro harcarsınız.
yani o durumdaki bir aracı düzeltmek için yaklaşık 1000-1500 ytl harcarsınız işçilik dahil. arka amortisörler başka araçlardan seçilebilir çünkü uzunlukları tuttuğu sürece montajı çok basit. ancak ön amortisörler bozuksa mutlaka en iyisinden alın.

markalı lastik alırsanız 230 lira civarı adedine ödersiniz.

hoş bulduk hoş gördük inşallah...ilginize teşekkürler özelikle kll sizin tavsiyelerinizi yaptıktan sonra mutlaka haberdar edrim eyvallah...

lastiklerinizin A/T olduğunu yazmışsınız, bu da asfaltta tutunma kabiliyetini azaltır. özellikle ıslak zeminde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,110
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
ayberker

Çevrimiçi üyeler