Arkadaşlar merhaba 60.000 de 2004 model nivam var genel bakımda triger e falan kaç km de bakıyorlar nivalarda bildiğim kadarıyla zincir sistemi var . triger bakımında bunu değiştiriyorlar mı yoksa sadece bakım mı yapıyorlar şimdiden ilginiz için teşekkürler.
zincir çok gevşek olup sibop sesi gibi ses yapıyorsa değişir bakım olmuyor bunun içinde motor iniyor üstünde yaparım deyen olur ama yağ kaçağı oluşuyor
Normalde triger sorun çıkarmadan 80.000 km rahat yürüyor (yetkili servis beyanı).
Öte yandan değiştirmek ya da bakım yapmak üzere motorun inmesine gerek yok..
triger yerine zincir var diye değişen bir parça ya da önemli bir masraf olmuyor genelde. zincirin gergisi var bir tane, görevi zinciri gergin tutmak için bastırmak zincire, onun sıkılığını ayarlanıyor motorun dışından bir vida ile. Ara sıra sıkılığı iyi mi diye kontrol ettirmekte fayda var uygun ustaya rastlayınca
Kaptan selam, bittabi gideriz kar üzerinde Sülüklügöl olur, başka bir menzil olur.
Yusuf Abi, bütün kar düşen dağı tepeyi tavaf etmek ister bu kış. Yani pek rahat duramayacağız görünüyor..
Selam Arkadaşlar uzun zamandır siteyi takip ediyorum konuları okuyorum avcılık ile uğraşıyorum kırklarelinin dağ köyünde av yapıyorum.
Bütçem gereği sonunda 1988 model bir nivada ben aldım kaporta eh işte 2 haftadır ustada arazi ve yürüyenine bakılıyor kopmle elden geçti şimdi elektirikte sonrada biraz kaporta 2 haftaya çıkar .
Arazi ve yürüyeni yapıldıktan sonra usta ile denedik arazide güzel ancak asvaltta giderken bazen bir titreme oluyor belli km de sanki şaft balansı gibi.
Konu hakkında bana bilgi verecek arkadaşlar varmı.